Stor auksjon

10.05.2004

Interessert i å gjøre et varp? Da bør du ta turen ned til Bryggetorget 18. september. Christian Sjøthun står klar til å svinge hammeren i det som forhåpentlig blir en stor og spennende auksjon.

Alt fra kopper og kar til stoler og bord går under hammeren når Bryggen Senter inviterer til auksjon i midten av september. Hvem som helst kan selge ting under auksjonen, så det blir mulig å tjene en god slant med penger. Men 10 prosent av salgssummen går til auksjonarius, som på sin side gir pengene til et godt formål.
- Jeg har jo vært med på to-tre auksjoner før, sier Christian Sjøthun beskjedent, og viser blant annet til sin forrige opptreden for nøyaktig ett år siden. Da holdt han kontroll med budgivningen på Lauvås. Sjøthun har også deltatt på flere auksjoner i regi av Nordlys, så det er ingen nybegynner som blir å finne på torget utenfor Bryggen Senter den 18. september.

Bygdefolk inviteres til å melde på gjenstander til auksjonen. Du velger selv en minstepris, så blir det opp til auksjonarius å hanke inn resten. 90 prosent av salgssummen beholder du selv, mens auksjonshonoraret på 10 prosent går til et godt formål, nemlig ungdomsarbeid i Riska.
- Fristen for å melde inn ting til auksjonen er den 11. september. På selve auksjonsdagen må tingene leveres på Bryggen Senter mellom klokken 9 og 10. Her blir gjenstandene registrert med nummer og minstepris. Eieren har selv ansvar for å fjerne ting som ikke blir solgt under auksjonen, opplyser vaktmester Kårleiv Fløysvik, som er primus motor for auksjonen. De som vil melde på ting kan ta kontakt med Fløysvik på telefon 993 92 105.

Auksjoner er alltid spennende. Hvem husker ikke historien om bergenseren Reidar Olsen som i 1981 kjøpte det han trodde var en kopi av Tizians mesterverk "Flora". Den gang hadde Olsen betalt 6000 kroner for bildet under en auksjon, men tidligere i år kom det fram at bildet kunne være verdt så mye som 400 millioner. Om det er mulig å gjøre et tilsvarende kupp under Bryggens auksjon vites ikke, men man kan alltids håpe...
Når det braker løs på Bryggen klokken 12 har gjenstandene stått klar for besiktigelse i to timer. Derfor kan det være smart å være tidlig ute for å finne ut hva som kan være gode kjøp.

Redaktør -

Nyheter

Kvinner og mén

Kvinner og mén

Hva skjuler seg bak fasadene? Bli med på ...

Desemberbarn

Desemberbarn

Hva faen gjør man med savn, liksom ...

Alle årstidene i mitt hjerte

Alle årstidene i mitt hjerte

En gripende diktsamling om forløsning, ...

Stråle 3

Stråle 3

Ei vakker og tankevekkande bok

Nekrotisk vev

Nekrotisk vev

Skuffa, seier du ? At ikkje du skulle bli ...

Det hendte

Takk for at du gjorde meg så fine…”

En baker kan stundom ikke tenke seg livet ...

Varemagasin vakte ”opsikt viden om”

Varemagasin vakte ”opsikt viden om”

For første gang skal gi mang en ting ...

Da byen var en varemesse verd

Det finnes i hvert fall ett byhistorisk eksempel ...

Søndagsskolen som var hverdagsskole

Søndagsskolen som var hverdagsskole

Det er ikke alltid at tingene er som de synes ...

Seilskuter som aldri fikk sin sang …

Seilskuter som aldri fikk sin sang …

Noen rimsmeder har med betydelig alvor forsøkt ...