Ta sjansen på Bryggedagene

12.07.2003
Ta sjansen på Bryggedagene
Vil ha hjemmeseier

Er du klar for litt kreativ snekring? Det er nemlig på tide å planlegge båtbygging hvis du vi være med på Ta sjansen under Bryggedagene som finner sted 13. og 14. august.

- Vi håper folk henter fram de kreative snekkerevnene og bruker sommeren til å spikre sammen noen artige farkoster. Ta sjansen er skikkelig morsomt, og jeg regner med at riskabuen ikke er særlig redde for å bli litt våte. Man kan melde seg på helt fram til fredag 13. august, det er bare å bruke påmeldingsslippen og legge den i senterets grønne postkasse som henger ved inngang sør. Og vi kan love flotte premier til de som våger mest og vinner, forteller medlem i Bryggedagenes arrangementkomité, Eivind Egeland.

Vil ha hjemmeseier
Ta sjansen går av stabelen lørdag 14. august. Men det er ingenting å nøle etter, allerede nå bør du nok sette deg ved tegnebordet hvis du skal lage Vågens raskeste Ta sjansen-båt. Alle som har sett Ta sjansen tidligere vet nemlig at det ikke er alle båter som henger sammen fra toppen på båtsklia og ut til den forjettede bjella. Vaktmester Kårleiv Fløysvik tror på en lokal seier.
- Det blir nok en del hyttefolk som melder seg på, og da må vi jo bevise at vi riskabuer er de flinkeste snekkerne og sjøfolkene. Men jeg må gjøre oppmerksom på at man ikke kan stille med motordrevne fartøyer, her er det tyngdekraft og solide konstruksjoner som avgjør, smiler Kårleiv og holder opp en advarende, men spøkefull pekefinger.

Reker og krabber
Konkurransen er åpen for alle, både for privatpersoner og for organisasjoner og lag. Og under Bryggedagene skjer det også andre ting for de som besøker senteret. Egeland og Fløysvik kan fortelle at det blant annet er lagt opp til et stort torgsalg.
- Utfor senteret blir det massevis av sprellende fersk sjømat. Ingenting er bedre enn ferske reker og krabber en varm sommerkveld. Og vi regner selvsagt med at solen skinner på Bryggedagene, smiler Egeland.
- Det blir også jazzerciseoppvisning og særdeles gode tilbud i butikkene denne helga, så hold av fredag 13. august og lørdag 14. august. Bryggedagene og Ta sjansen er fine greier, sier Fløysvik.

Redaktør -

Nyheter

Et liv på flukt

Et liv på flukt

Avin Rostami skriver dikt om en barndom i ...

Dikt om krigens skyggesider

Dikt om krigens skyggesider

Bojan Celise Skaar debuterer med diktsamlingen ...

Ene-Bjarne - Forloverens makt

Ene-Bjarne - Forloverens makt

Det blir ellevill dramatikk og litt romantikk ...

Vilja vil ikke

Vilja vil ikke

En dag får Vilja gjøre som hun ...

De ropende tankenes hvisken

De ropende tankenes hvisken

Dikt om sorgens ansikter

Det hendte

Takk for at du gjorde meg så fine…”

En baker kan stundom ikke tenke seg livet ...

Varemagasin vakte ”opsikt viden om”

Varemagasin vakte ”opsikt viden om”

For første gang skal gi mang en ting ...

Da byen var en varemesse verd

Det finnes i hvert fall ett byhistorisk eksempel ...

Søndagsskolen som var hverdagsskole

Søndagsskolen som var hverdagsskole

Det er ikke alltid at tingene er som de synes ...

Seilskuter som aldri fikk sin sang …

Seilskuter som aldri fikk sin sang …

Noen rimsmeder har med betydelig alvor forsøkt ...