Knallsterkt program for Riskadagene

10.03.2004
Knallsterkt program for Riskadagene
Riskadagene Ansiktsmaling

Årets Riskadager nærmer seg med stormskritt. Nytt av året er kåringen av Jærens sterkeste mann og finale i Riskastjernå.

- Programmet for årets Riskadager er knallsterkt. I dobbelt forstand. Vi skal blant annet kåre ”verdens sterkeste mann fra Jæren” og da blir det anledning til å se muskelbunter som både kan trekke svære traktorer og løfte et par 100 kilos melkespann, sier leder av Riskadagskomitéen, Ole Fjeldtvedt. Kåringen av Jærens sterkeste mann er i Hommersåk Atletklubbs regi og har vært arrangert en rekke forskjellige steder på Jæren de siste årene. Fjeldtvedt er naturlig nok godt fornøyd med at Atletklubben i år avholder konkurransen under Riskadagene.

Den andre nyvinningen dette året, er selvsagt Riskastjernå. Fram mot Riskadagene har unge sangtalenter fra Riska stått i kø for å delta i den populære sangkonkurransen. Den endelige vinneren skal kåres under Riskadagene, og den beste sangstrupen stikker av med en singelinnspilling til en verdi av 20.000 kroner.
- Til sammen håper jeg at styrkekonkurransen og Riskastjernå kommer til å lokke massevis av mennesker ned til Bryggen. Folk liker litt brød og sirkus, og det kommer det garantert til å bli under årets Riskadager, forteller Fjeldtvedt.

Selvsagt kommer også Riskadagene til å inneholde en del av de kjente og kjære arrangementene. Midnight Special skal spille opp til bryggedans lørdag kveld, det blir forskjellige utstillinger og oppvisninger og mye god mat. For ungdommer arrangeres ungdomsdisco i Grendahuset fredagskvelden, og for de aller minste blir det minitivoli både lørdag og søndag.
- Jeg tror vi har funnet fram til et konsept folk liker. Riskadagene arrangeres i år for 14. gang, og er et av de årlige høydepunktene i bygda. Så nå er det bare å sette av helga 4.- 6.- juni. Jeg garanterer mye moro, sier Fjeldtvedt.

Redaktør -

Nyheter

PRESSEMELDING - LESERUNDERSØKELSEN 2024

PRESSEMELDING - LESERUNDERSØKELSEN 2024 ...

«Nazi-unge!», «homo-jævel!» …

«Nazi-unge!», «homo-jævel!» …

– Mange bøker er skrevet om homser og ...

Norsk haiku

Norsk haiku

Herner Sæverot er aktuell med boken ...

Et liv på flukt

Et liv på flukt

Avin Rostami skriver dikt om en barndom i ...

Dikt om krigens skyggesider

Dikt om krigens skyggesider

Bojan Celise Skaar debuterer med diktsamlingen ...

Det hendte

Takk for at du gjorde meg så fine…”

En baker kan stundom ikke tenke seg livet ...

Varemagasin vakte ”opsikt viden om”

Varemagasin vakte ”opsikt viden om”

For første gang skal gi mang en ting ...

Da byen var en varemesse verd

Det finnes i hvert fall ett byhistorisk eksempel ...

Søndagsskolen som var hverdagsskole

Søndagsskolen som var hverdagsskole

Det er ikke alltid at tingene er som de synes ...

Seilskuter som aldri fikk sin sang …

Seilskuter som aldri fikk sin sang …

Noen rimsmeder har med betydelig alvor forsøkt ...