17. mai på Hommersåk

15.03.2004
17. mai på Hommersåk
17. mai på Hommersåk

17. mai komitéen for Riska har lagt opp til en allsidig feiring av nasjonaldagen. Det blir festligheter fra tidlig morgen til sen kveld.

- Planen for dagen har vært klar en stund. Jeg kan love en fin dag for både små og store, så nå er det bare å la strykejernet gli over bunad- og dresskjorter og varme opp til en fin nasjonaldag, smiler kasserer i hovedkomitéen for Riska-feiring av 17. mai, Svein Gunnar Haugland.

 Allerede klokka 07.00 braker feiringen løs. Da starter korpsene på sin morgenrevelje og marsjrunde i bygda. Etter at riskabuen har våknet til tonene av Gammel Jegermarsj nærmer klokka seg 08.00 og flaggheising. Så, etter korpsingene har fått i seg litt morgenmat, nærmer det seg avmarsj for barnetogene. Avmarsj fra Riskahallen er 09.30, fra Maudland skole 10 minutter senere.

 Klokka 10.45 skal alt være klart for den tradisjonelle kransenedleggelsen og synging av nasjonalsangen ved bautaen ved Riska gamle kirke. Så bærer det ned til Stemmen for tale ved Ingrid Norheim og musikk ved Stig Morten Kristoffersen.

- Vi er litt spent på det som skal skje ved Stemmen. I år har vi valgt at talen skal holdes av en i den gamle garden, Ingrid Norheim, isteden for en skoleelev. Vi henger oss også litt på Idol-feberen og har bedt Stig Morten Kristoffersen stå for et musikalsk innslag, forteller Haugland.

 

De tre siste årene har Stemmen vært arena for de tradisjonelle 17. mai-aktiviteter som leker for barn, lotteri og pølsespising. I år blir denne delen av festprogrammet flyttet tilbake til skolene.

- Det første året alt skjedde i Stemmen, gikk det veldig bra. Værgudene var med oss og det ble en riktig så fin dag. Men det har vist seg at det ikke er god nok plass ved Stemmen, så derfor har vi flyttet disse arrangementene til skolene som har egne komitéer for planlegging og avvikling av arrangementene, forteller Haugland. Oppstart for aktiviteter på skolene er satt til klokka 11.30, og da skal Maudland skole, Hommersåk skole og Kyrkjevollen skole stå klar til innrykk av festglade riskabuer. Samtidig er det åpen kafé både i Lionshuset og ved Klokkargården.

 Aktivitetene ved skolene rundes av klokka 13.30. Allerede en halv time senere er det avmarsj for Latbrandstoget.

- Latbrandstoget er en tradisjon i bygda. Foreløpig har vi ikke fått så mange påmeldinger, men det er alltid noen som melder seg på i dagene før dagen. Vi skal forsøke å få litt schwung over Latbrandstoget, og kan friste med 2000 kroner til beste innslag. Vi skal være ferdige tidsnok til at folk kan sette seg i bilen og få med seg folketogene både i Sandnes og i Stavanger, lover Haugland.

 

Men dagen er ikke over med det. Klokka 18.00 arrangerer kristenfolket i Riska familiefest i Riskahallen. Her stiller Riska musikkorps og det blir tale for dagen ved Kjell Kiplesund. Utover kvelden blir det servert god mat og drikke. Underholdningsinnslag blir det selvsagt også.

 

Så det er bare å gjøre som kasserer Haugland oppfordrer: Stryk skjortene og gled dere til en flott feiring av nasjonaldagen vår.

Redaktør -

Nyheter

PRESSEMELDING - LESERUNDERSØKELSEN 2024

PRESSEMELDING - LESERUNDERSØKELSEN 2024 ...

«Nazi-unge!», «homo-jævel!» …

«Nazi-unge!», «homo-jævel!» …

– Mange bøker er skrevet om homser og ...

Norsk haiku

Norsk haiku

Herner Sæverot er aktuell med boken ...

Et liv på flukt

Et liv på flukt

Avin Rostami skriver dikt om en barndom i ...

Dikt om krigens skyggesider

Dikt om krigens skyggesider

Bojan Celise Skaar debuterer med diktsamlingen ...

Det hendte

Takk for at du gjorde meg så fine…”

En baker kan stundom ikke tenke seg livet ...

Varemagasin vakte ”opsikt viden om”

Varemagasin vakte ”opsikt viden om”

For første gang skal gi mang en ting ...

Da byen var en varemesse verd

Det finnes i hvert fall ett byhistorisk eksempel ...

Søndagsskolen som var hverdagsskole

Søndagsskolen som var hverdagsskole

Det er ikke alltid at tingene er som de synes ...

Seilskuter som aldri fikk sin sang …

Seilskuter som aldri fikk sin sang …

Noen rimsmeder har med betydelig alvor forsøkt ...