Rockeklubb på Riska?

02.02.2004
Rockeklubb på Riska?
Kjell Breivik

Riska fritidssenter er i gang med å etablere Rockeklubb. Bydelen har manglet denne type tilbud i noen år nå, men nå skal dette sorte hullet tettes igjen. Rockeklubben skal tilby øvingslokale, kursing og faglig støtte til ungdom som spiller i band.

- Jeg har inntrykk av at det er en utbredt bandvirksomhet på Riska men få øvingsmuligheter, sier Jann Røise, initativtaker til den nye Rockeklubben. - Bydelen har avlet frem flere gode eksepler på dette, men enda fler kan det bli dersom mulighetene er der. Det er begrenset hvor mye man kan øve i kjelleren til Mor og Far. I tillegg så er det ofte dyrt å leie lokaler i Sandnes eller Stavanger. Hvor mange flinke fotballspillere hadde vi hatt i dette landet hvis det ikke eksisterte fotballbaner?, sier Røise.

Drømmen
Etter å ha kontaktet Anne Lise Hansen på Riska Fritidssenter for å finne ut litt om undergangen til den forrige Rockeklubben viste det seg at kvinnene i Riska Lions allerede var i gang med å få overtatt det tomme huset ved stemmen for å få opprettet et "rockehus". Siden dette er en prosess som nok vil ta en tid så vil Riska fritidssenten prøve å stable på beina rockeklubben på fritidssenteret i første omgang for derretter å flytte virksomheten til et større lokale. Problemet er at det står et mer eller mindre ubrukt treningsrom i idrettshallen som hadde vært perfekt til dette formålet. Dette rommet ligger i samme etasjen som Riska fritidsklubb og står å skriker om å bli brukt. "Noen" må trykke på en eller annen knapp slik at dette rommet frigjøres. Det er er feil at det står tomme lokaler i hallen når dette kunne blitt brukt av ungdom til Rock, sier Røise.

-Etter å ha pratet litt med en representant fra kvinnene i Riska Lions satt vi og drømte om et "mini-kulturhus" på Riska der både musikk, teater, dans, kunst og andre kulturaktiviteter var samlet under ett tak. Tenk deg dette huset med øvingslokaler, en scene for musikk og teater, en cafè, så sentralt. Et fristed for undom, og kanskje til og med pensjontister som vil ha seg en kaffetår på dagtid. Jeg kommer til å konsentrere meg om Rockeklubb, så får vi samles vi som samles må for å få til noe virkelig fargerikt, fortsetter Røise.

Rockeklubben
-Jeg ser for meg en rockeklubb der band kan øve for en billig penge, og der ungdommen selv er med på å skape miljøet. I øvingslokalet vil vi ha grunnutstyr som trommer, forsterkere og sangannlegg. instrumenter, ledninger osv står banda for selv. Ungdommen skal ha mulighet til å delta på låtskrivningskurs, kurs i livelyd, studioteknikk og få hjelp til å bygge en image samt få hjelp til å promotere seg selv. Jeg ser for meg en årlig musikkfestival arrangert av rockeklubben der lokale band skal få muligheten til å spille for mange folk, sier Røise, som selv fikk muligheten til å bygge opp interessen rundt musikk i rockeblubben på Tjensvoll som 15-åring. - Uten denne muligheten hadde mitt alternativ vært å drive dank. Interessen for fotball og badmington eller tilsvarende var aldri den helt store, fortsetter Røise. - Jeg har spillt i dusinvis med band som både trommis, bassist og gitarist i løpet av mi n karriære, har skrevet låter i mange år, hatt låter på landsdekkende radiokanaler, samt deltatt som finalst på "Talentlokalen" i 2003 med bandet Fulluna. Så jeg føler selv at jeg vet hva ungdommer i startgropa trenger på alle fronter. I stedet for å brenne inne med dette selv så kan jeg videreformidle det jeg har erfart. Kanskje noen av banda på Riska kan ta skrittet enda lengre enn det jeg selv har klart?. Uten øvingsmuligheter og interessebygging rundt musikk får vi ikke oppleve det, tror jeg. En bydel uten en levende Rockeklubb er som kjøttkaker uten poteter, sier Røise.

Ta kontakt
-Spiller du i band og trenger øvingslokale, eller føler du at du kan bidra med noe i forbindelse med en rockeklubb så ta kontakt med meg. Da har du muligheten til å være med på å bygge opp rockeklubben fra bunn av. Målgruppen er i hovedsak ungdom mellom 14 og 18 år. For å kunne søke om midler må ungdommen selv komme på banen. Dette skal vi få til, og vi har ingen tid å miste, avsluter Jann Røise. Ta kontakt med Jann Røise på mail:

Redaktør -

Nyheter

Det er ikkje mine sko du ser

Det er ikkje mine sko du ser

Viktig bok om ME

Veit ikkje om eg no er åleine

Veit ikkje om eg no er åleine

Ei sterk forteljing om familie, kjærleik ...

Til min obdusent

Til min obdusent

Om de store, klassiske spørsmålene ...

Perspektiver og ettertanke

Perspektiver og ettertanke

Poesi på en helt ny måte

PRESSEMELDING - LESERUNDERSØKELSEN 2024

PRESSEMELDING - LESERUNDERSØKELSEN 2024 ...

Det hendte

Takk for at du gjorde meg så fine…”

En baker kan stundom ikke tenke seg livet ...

Varemagasin vakte ”opsikt viden om”

Varemagasin vakte ”opsikt viden om”

For første gang skal gi mang en ting ...

Da byen var en varemesse verd

Det finnes i hvert fall ett byhistorisk eksempel ...

Søndagsskolen som var hverdagsskole

Søndagsskolen som var hverdagsskole

Det er ikke alltid at tingene er som de synes ...

Seilskuter som aldri fikk sin sang …

Seilskuter som aldri fikk sin sang …

Noen rimsmeder har med betydelig alvor forsøkt ...