Rideklubben med ny ridehall

08.09.2003
Rideklubben med ny ridehall
Camilla Halvorsen

Riska Rideklubb innviet sin nye ridehall søndag 19. oktober. Leder i rideklubben Kjersti Aanderaa var strålende fornøyd.

- Vi har fått en virkelig flott ridehall. Stor og lys. Og fasilitetene kan ingen si noe på, verken mennesker eller hester, smiler Aanderaa. Snoren er nettopp klippet, og på tribunen står hesteinteresserte på rad og rekke for å beundre hallen, hester og de ridende.

Internasjonale mål
Den nye ridehallen er 1320 kvadratmeter. Selve ridebanen er 1200 kvadratmeter og møter internasjonale standardkrav. Til sammen har hallen kostet like i overkant av millionen, men det er bare materialkostnadene.
- Det meste av arbeidet har blitt utført på dugnadsbasis. Mange har jobbet veldig mye for å få hallen i stand. Jeg må få rekke en ekstra takk til Leif Riska som har bekostet store deler av hallen. Det er også Leifs eiendom vi har bygget hallen på. Thor Asheim som var initiativtaker og veldig arbeidsom må også takkes, samt Geir Arild Soltvedt. Han har lagt ned mange dugnadstimer her, sier Aanderaa.

Stort oppmøte
På åpningsdagen var minst 200 mennesker innom for å se hvor fin den nye hallen var blitt. Hester var det selvsagt også mange av, og noen hester og hesteeiere fikk vise seg fram sine kunster foran de mange oppmøtte. Først ut var Camille Asheim, og etter på var det Mailen Helland og Siv Iren Halvorsens tur. Senere slapp enda flere til, og smilene i ansiktene til de mange skuelystne ungjentene levnet lite og ingen tvil om at hallen kommer til å bli mye brukt.

Riska Rideklubb teller i dag 120 medlemmer. Cirka 40 hester er tilknyttet stallen, men hallen kan leies og disponeres av privatpersoner som ønsker et godt underlag under hestehovene. For de som ønsker å vite mer om rideklubben, hallen eller se bilder fra åpningsdagen, anbefales rideklubbens nettside www.riska.no.

Redaktør -

Nyheter

PRESSEMELDING - LESERUNDERSØKELSEN 2024

PRESSEMELDING - LESERUNDERSØKELSEN 2024 ...

«Nazi-unge!», «homo-jævel!» …

«Nazi-unge!», «homo-jævel!» …

– Mange bøker er skrevet om homser og ...

Norsk haiku

Norsk haiku

Herner Sæverot er aktuell med boken ...

Et liv på flukt

Et liv på flukt

Avin Rostami skriver dikt om en barndom i ...

Dikt om krigens skyggesider

Dikt om krigens skyggesider

Bojan Celise Skaar debuterer med diktsamlingen ...

Det hendte

Takk for at du gjorde meg så fine…”

En baker kan stundom ikke tenke seg livet ...

Varemagasin vakte ”opsikt viden om”

Varemagasin vakte ”opsikt viden om”

For første gang skal gi mang en ting ...

Da byen var en varemesse verd

Det finnes i hvert fall ett byhistorisk eksempel ...

Søndagsskolen som var hverdagsskole

Søndagsskolen som var hverdagsskole

Det er ikke alltid at tingene er som de synes ...

Seilskuter som aldri fikk sin sang …

Seilskuter som aldri fikk sin sang …

Noen rimsmeder har med betydelig alvor forsøkt ...