Jul på Bryggen

08.09.2003
Jul på Bryggen
Jul på Bryggen

Bryggen Senter inviterer til mange ulike aktiviteter i ukene før jul. Det blir tenning av julegran, Luciaopptog og grøtservering. Og nissen kommer. I helikopter

De næringsdrivende på Bryggen kan ønske velkommen til et julepyntet senter. Julen på Bryggen innledes med tenning av julegrana, første søndag i advent, det vil si 30. november. Det skal tennes to julegraner. Den ene er ved Stemmen klokken 16. Her spiller Hommersåk skolekorps, og det blir apell og lystenning ved Riska gamle kirke. I år som i fjor blir det fakkeltog fra Stemmen til Bryggen, ledet av Christian Sjøthun i veteranlastebilen sin. Vel framme på senteret tennes julegrana, akkompagnert av julesanger. Det serveres litt å bite i.

Men det skjer mer på Bryggen i førjulsstria. Mye mer. Lørdag 6. desember kommer nissen flyvende. Han har parkert reinsdyrene, og ankommer derfor i helikopter. Her blir det utdeling av overraskelser til både liten og stor. Denne dagen serveres også enkel frokostmat på senteret. Og kanskje blir det mulig å få en liten rundtur i helikopteret?
Tirsdag 9. desember kommer politiet til Bryggen. Her kan unger få prøvesitte en politimotorsykkel, og de som vil kan få diplom med bilde.

Lørdag 13. desember er Luciadagen. Denne markeres med konsert av Hommersåk skolekor. Koret staser seg opp i stilige Lucia-antrekk, og kommer til å gå i prosesjon på senteret. Lørdag 20. desember serveres grøt og gløgg på Bryggen. Det settes opp en lavvo på torget, så her er det mulig å være utendørs og innendørs på samme tid... Grøtserveringen finner sted i denne lavvoen. I løpet av hele desember blir det også juletresalg på torget. I tillegg til juletrær selges julegrønt og ved av torgselgerne.

Redaktør -

Nyheter

PRESSEMELDING - LESERUNDERSØKELSEN 2024

PRESSEMELDING - LESERUNDERSØKELSEN 2024 ...

«Nazi-unge!», «homo-jævel!» …

«Nazi-unge!», «homo-jævel!» …

– Mange bøker er skrevet om homser og ...

Norsk haiku

Norsk haiku

Herner Sæverot er aktuell med boken ...

Et liv på flukt

Et liv på flukt

Avin Rostami skriver dikt om en barndom i ...

Dikt om krigens skyggesider

Dikt om krigens skyggesider

Bojan Celise Skaar debuterer med diktsamlingen ...

Det hendte

Takk for at du gjorde meg så fine…”

En baker kan stundom ikke tenke seg livet ...

Varemagasin vakte ”opsikt viden om”

Varemagasin vakte ”opsikt viden om”

For første gang skal gi mang en ting ...

Da byen var en varemesse verd

Det finnes i hvert fall ett byhistorisk eksempel ...

Søndagsskolen som var hverdagsskole

Søndagsskolen som var hverdagsskole

Det er ikke alltid at tingene er som de synes ...

Seilskuter som aldri fikk sin sang …

Seilskuter som aldri fikk sin sang …

Noen rimsmeder har med betydelig alvor forsøkt ...