Nytt og effektivt ryggtreningsapparat

18.08.2003
Nytt og effektivt ryggtreningsapparat
TerapiMasterTR

Nå skal det bli mindre ryggplager på Hommersåk. Sport1 på Bryggen senter er første butikk i landet som forhandler Toppidrettssenterets treningsapparat for vonde rygger.

- Vi kan ikke garantere at det blir slutt på vonde Riska-rygger for alltid, men at dette treningsapparatet virker, er sikkert. Det er utviklet på Toppidrettssenteret og har vært i bruk der i mer enn ti år. Tidligere var det bare vært fysioterapeuter som kunne foreskrive bruk av TerapiMasteren, men nå kan også vi formidle apparatet til folk med ryggvondt, forteller Geir Vier ved Sport1 på Bryggen.

Trening med TerapiMaster-apparatet har over lang tid blitt testet av diverse toppidrettssutøvere med ryggproblemer. Apparatet har blant annet blitt brukt av Steffen Iversen, Kjetil Andre Aamodt, polfareren Liv Arnesen, som etter et eget utsagn kan takke nettopp TerapiMasteren for at de fremdeles kan drive idrett på toppnivå.

Forebyggende
Men apparatet er ikke kun laget for mennesker med aktivitetsnivå langt over gjennomsnittet. I følge Vier kan alle med ryggplager ha stort utbytte av det spesielt utviklede ryggtreningsapparatet. Det er heller ikke bare mennesker som allerede har problemer som kan ha nytte av nyvinningen. Også de som ønsker å drive forbyggende trening kan ha stor nytte av TerapiMasteren.
- I dag er det mange som sliter med ryggen, men mange av disse kan gjøre noe med problemet gjennom riktig trening. Og vi vet at enda flere kommer til å få ryggvondt, så alle bør drive forebyggende trening. Gjerne med TerapiMasteren, sier Vier.

Gir opplæring
Som med treningsapparater flest, er det viktig at TerapiMasteren brukes riktig. Derfor har alle ansatte i Sport1 på Bryggen gjennomgått kurs i bruk av apparatet.
- Alle har fått opplæring slik at vi skal kunne gi best mulig veiledning. I tillegg vil vi ha en skjerm i butikken som viser hvordan øvelsene skal utføres for at størst mulig effekt oppnås. Alle interesserte kan også få en informasjonsbrosjyre med hjem. Vi skal greie å lære riskabuen å bruke apparatet riktig slik at de får bukt med ryggvondene, smiler Vier.

Redaktør -

Nyheter

PRESSEMELDING - LESERUNDERSØKELSEN 2024

PRESSEMELDING - LESERUNDERSØKELSEN 2024 ...

«Nazi-unge!», «homo-jævel!» …

«Nazi-unge!», «homo-jævel!» …

– Mange bøker er skrevet om homser og ...

Norsk haiku

Norsk haiku

Herner Sæverot er aktuell med boken ...

Et liv på flukt

Et liv på flukt

Avin Rostami skriver dikt om en barndom i ...

Dikt om krigens skyggesider

Dikt om krigens skyggesider

Bojan Celise Skaar debuterer med diktsamlingen ...

Det hendte

Takk for at du gjorde meg så fine…”

En baker kan stundom ikke tenke seg livet ...

Varemagasin vakte ”opsikt viden om”

Varemagasin vakte ”opsikt viden om”

For første gang skal gi mang en ting ...

Da byen var en varemesse verd

Det finnes i hvert fall ett byhistorisk eksempel ...

Søndagsskolen som var hverdagsskole

Søndagsskolen som var hverdagsskole

Det er ikke alltid at tingene er som de synes ...

Seilskuter som aldri fikk sin sang …

Seilskuter som aldri fikk sin sang …

Noen rimsmeder har med betydelig alvor forsøkt ...