Slutt på råkjøring i Kaiveien

18.08.2003

Målinger har avslørt hastigheter opp i mot 110 km/t i Kaiveien. Nå håper Kurt Knutsen at fotgjengeroverganger og fartsdempere skal sette en stopper for råkjøringen.

- Det har tidvis vært livsfarlig kjøring i Kaiveien. Det har til og med vært kappkjøring. Og det er ikke bare ungdommer som har ignorert 40-grensa, også voksne folk og busser har brutt fartsgrensen. Vi som har små barn har vært livredde for at det skulle skje en ulykke. Nå har vi endelig fått tre fotgjengeroverganger og fartsdempere. Jeg tror det skal hjelpe, sier beboer i Kaiveien, Kurt Knutsen.

Fartsmålinger
Rsikabuer langs veistripa fra Stemmen og forbi Bryggen Senter har i lengre tid vært bekymret over at bilister har hatt en tendens til å være for harde på gasspedalen. En liten gruppe av beboere i Kaiveien kontaktet derfor Statens Vegvesen for å sette en stopper for råkjøringen. Vegvesenet startet med å kartlegge problemet, og foretok fartsmålinger ved Mix-kiosken. Resultatet ble nedslående.
- Målingene viste at urovekkende mange bryter fartsgrensa. Enkelte holdt hele 110 kilometer i timen, og det var mange mindre fartsovertredelser. Vi visste det var ille, men at det sto så galt til, kom overraskende også på oss, sier Knutsen.

Ukultur
En annen beboer i Kaiveien, Audun Sævereid, har lenge fryktet for at det måtte skje en ulykke før trafikksikringstiltak ble bygget.
- Kaiveien har vært preget av ukultur, og de fleste av oss som bor i Kaiveien har vært redd for at det skulle skje en ulykke. Jeg tenker spesielt på små barn som ikke ser seg til høyre og venstre før de krysser gata. Jeg er lettet over at det ble gjort noe før det skjedde en alvorlig ulykke, sier Sævereid.

Som et annet sikringstiltak er det også innført vikeplikt til Kaiveien for kjørende som kommer fra Bryggen Terrasse. Kaiveien er altså nå en forkjørsvei helt ned til kaien.

Redaktør -

Nyheter

PRESSEMELDING - LESERUNDERSØKELSEN 2024

PRESSEMELDING - LESERUNDERSØKELSEN 2024 ...

«Nazi-unge!», «homo-jævel!» …

«Nazi-unge!», «homo-jævel!» …

– Mange bøker er skrevet om homser og ...

Norsk haiku

Norsk haiku

Herner Sæverot er aktuell med boken ...

Et liv på flukt

Et liv på flukt

Avin Rostami skriver dikt om en barndom i ...

Dikt om krigens skyggesider

Dikt om krigens skyggesider

Bojan Celise Skaar debuterer med diktsamlingen ...

Det hendte

Takk for at du gjorde meg så fine…”

En baker kan stundom ikke tenke seg livet ...

Varemagasin vakte ”opsikt viden om”

Varemagasin vakte ”opsikt viden om”

For første gang skal gi mang en ting ...

Da byen var en varemesse verd

Det finnes i hvert fall ett byhistorisk eksempel ...

Søndagsskolen som var hverdagsskole

Søndagsskolen som var hverdagsskole

Det er ikke alltid at tingene er som de synes ...

Seilskuter som aldri fikk sin sang …

Seilskuter som aldri fikk sin sang …

Noen rimsmeder har med betydelig alvor forsøkt ...