Bygdefest ved Bryggen Senter

09.06.2003
Bygdefest ved Bryggen Senter
Frank Bertelsen
Roald_Ommundsen

Førstkommende lørdag braker Riskadagene løs igjen. Roald Ommundsen, leder for Riskadagene, lover mye moro på festplassen ved Bryggen Senter.

- Programmet er bra. Det blir lek, mat, musikk og masse annen moro, slår generalen for Riskadagene fast. Han er avslappet og fornøyd, og gleder seg til årets festhelg i Hommersåk.

I år er det fjortende gang Riskadagene avholdes. Nytt av året er at åpningsarrangementet er lagt til lørdag formiddag, og at så mye av opplegget skjer utendørs, det vil si på kaien ved Bryggen Senter.
- Det har blitt fantastisk flott ved Bryggen, og det er en glimrende plass for å arrangere Riskadagene. Vi er litt mer avhengig av godt vær når vi satser på så mange aktiviteter i friluft. I juni må en regne med en og annen regnbøye, men slikt tåler vi, smiler Ommundsen. Litt forberedt er han heldigvis, skulle værgudene vise seg ekstra vrange, har man store partytelt i beredskap for å redde eventuelle lyse dresser og sommerkjoler.

Gratis frokost og Vein-konsert
Lyse dresser og lete sommerkjoler blir det forhåpentligvis mange av når Mannaen og Hans Petter Hansen spiller opp til bryggedans lørdag kveld. Men før Mannaen stemmer gitaren, vil plassen foran Bryggen Senter være arena for mange aktiviteter. Og som det seg hør og bør, starter Riskadagene med frokost.

Fjorårets frokostservering var en ”hit” blant riskabuen. I år sammenfaller frokosten med selve åpningen, og de sultne får derfor åpningstaler og musikk til måltidet. Bandet ”Vein” har gjort seg bemerket langt utover bygrensene, og er et av de hotteste innslagene i årets program. Vein består av Jostein Markhus på vokal, Knut Arne Øye på trommer, Bjørn Erik Sørensen på gitar og Rob Gorman på bass. Hommersåk-bandet har tidligere gjort seg bemerket med låta ”Now I´m Free”, en låt som fikk mye spilletid på NRK Petre. I mars-april dette året slapp Vein plata ”Another Way”. Denne EP-en ga dem mange godord samt en femmer på terningen fra kritikerne i Stavanger Aftenblad.

Bygdegaven og årets aktivitetspris skal også deles ut i løpet av åpningsshowet. Bygdegaven er i år en hjertestarter og en redningsbåre som gis til henholdsvis legesenteret og brannvesenet. Hvem som får årets aktivitetspris, vil Ommundsen ikke ut med.
- Navnet på den som får aktivitetsprisen, er hemmelig, sier en plutselig ordknapp Ommundsen.

Vannsport og raske biler
Etter frokosten skjer det saker og ting i området rundt Bryggen. På kaien blir det leker for lekelystne i alle aldre, og for de med muskler kan det blant annet meldes om en durabelig tautrekkingskonkurranse.

I vågen blir det vannsport, og på veien blir det motorshow med blant annet rallysjåføren Trond Sveinsvoll, Svein Bakkes dragster og Riska Trialklubb. Sandvolleyballturneringen foregår i Stemmen, og i år skal både tribuner og lydanlegg sette en ekstra piff på de tette oppgjørene i sanden.

Ommundsen og resten av Riska Lions Club har jobbet med Riskadagene siden juletider, og de gleder seg til å komme i gang på ordentlig.
- I år har planleggingen av Riskadagene gått lettere enn noen gang før. En ting er at vi begynner å få skikkelige rutiner rundt arrangementet. Noe helt annet, og mye viktigere, er at vi opplever at riskabuen viser en veldig entusiasme for å få til denne festen, sier Ommundsen der han nyter sola sentralt plassert på Bryggen.

Frank Bertelsen

Nyheter

PRESSEMELDING - LESERUNDERSØKELSEN 2024

PRESSEMELDING - LESERUNDERSØKELSEN 2024 ...

«Nazi-unge!», «homo-jævel!» …

«Nazi-unge!», «homo-jævel!» …

– Mange bøker er skrevet om homser og ...

Norsk haiku

Norsk haiku

Herner Sæverot er aktuell med boken ...

Et liv på flukt

Et liv på flukt

Avin Rostami skriver dikt om en barndom i ...

Dikt om krigens skyggesider

Dikt om krigens skyggesider

Bojan Celise Skaar debuterer med diktsamlingen ...

Det hendte

Takk for at du gjorde meg så fine…”

En baker kan stundom ikke tenke seg livet ...

Varemagasin vakte ”opsikt viden om”

Varemagasin vakte ”opsikt viden om”

For første gang skal gi mang en ting ...

Da byen var en varemesse verd

Det finnes i hvert fall ett byhistorisk eksempel ...

Søndagsskolen som var hverdagsskole

Søndagsskolen som var hverdagsskole

Det er ikke alltid at tingene er som de synes ...

Seilskuter som aldri fikk sin sang …

Seilskuter som aldri fikk sin sang …

Noen rimsmeder har med betydelig alvor forsøkt ...