Brillefint på Bryggen

09.06.2003
Brillefint på Bryggen
Gaudland
Endelig får Hommersåk sin egne optikere. Ragnhild Galtung og Eivind Egeland starter optikerforretning på Bryggen Senter

Endelig får Hommersåk sin egne optikere. Ragnhild Galtung og Eivind Egeland starter optikerforretning på Bryggen Senter.

- Hvis vi en gang skulle starte for oss selv, så måtte det skje nå. Vi er jo over 30 år begge to, ler de rykende ferske riskabuene, litt nervøse og svært forventningsfulle til deres nye butikk på Bryggen Senter.

Den store åpningsdagen er lagt til lørdag 14. juni. De siste dagene har gått med til å innrede butikken slik at når dørene åpner lørdags morgen, er alt tilrettelagt for synstester og brilletilpasning.

- Det har vært hektisk dager. Det er så mye som må på plass. Men det har vært gøy. Særlig moro er det at vi hver eneste dag får positive kommentarer fra andre riskabuer. Det virker som at folk her i distriktet virkelig er glade for at de nå får en egen optiker her på senteret. Vi håper og tror at dette kommer til å gå bra, at folk legger turen innom når de trenger briller eller linser, sier Ragnhild Galtung som i likhet med Egeland har sin utdannelse fra Høgskolen i Buskerud, landets eneste optikerskole.

 

Fokus på øyehelse

De to har til sammen 12 års fartstid i yrket som optiker, og er seg bevisst ansvaret når det kommer til øyehelse.

- Å være optiker er ikke bare et håndverk, vi er også helsepersonell. Øyet trenger kontroll like mye som resten av kroppen. I disse dager, når PCer er manges viktigste arbeidsredskap, er det særs vikig å ha fokus på øyehelse. Det er ikke nødvendigvis bare de med dårlig syn som kan trenge en brille. Å stirre på en skjerm fem-seks timer hver dag, er slitsomt for alle. En jevnlig kontroll kan derfor være viktig, sier Egeland.

 

Tilbyr arbeidsoptimetri

Et av satsningsområdene for Galtung og Egeland er derfor arbeidsoptimetri. Arbeidsoptimetri  vil si å tilrettelegge en arbeidsplass på en slik måte at øyet har best mulig arbeidsforhold, det være seg både på kontorer og ved industriarbeidsplasser. Det kan være enkle ting som lyssetting og sittestilling, men også mer avanserte ting som spesialbriller tilpasset den individuelles behov.

- Det er ikke så mange som er klar over det, men i mange tilfeller er arbeidsgiver pliktig til å betale spesialbriller for sine ansatte. Og i lengden tjener jo begge parter på optimale arbeidsforhold, sier Egeland.

 

Moderne utstyr og bredt utvalg

Men briller og kontaktlinser er nok det Hommersåks nye optikere kommer til å jobbe mest med. De har satset på topp moderne utstyr over hele fjøla og vil fungere som et komplett optikertilbud. Blant annet vil de selv slipe glassene slik at leveringstiden av nye briller blir kort. De har begge kontaktlinsekompetanse, og vil også tilby etterkontroller til laseropererte. I utvalget inngår også solbriller og kikkerter.

Butikken som nå starter opp i Bryggen Senter er medlem av Interoptik-kjeden.

- Et bevisst valg av kjedetilknytning, i følge Egeland.

- Et medlemskap i Interoptik gjør at vi kan tilby solide og moderne kvalitetsprodukter til fornuftige priser. Kjeden til byr også kursing og etterutdanning slik at vi får muligheten til å ligge i forkant av utviklingen både på nye produkter og i dette med øyehelse, sier han. Og har tro på en framtid i Hommersåk.

Frank Bertelsen

Nyheter

PRESSEMELDING - LESERUNDERSØKELSEN 2024

PRESSEMELDING - LESERUNDERSØKELSEN 2024 ...

«Nazi-unge!», «homo-jævel!» …

«Nazi-unge!», «homo-jævel!» …

– Mange bøker er skrevet om homser og ...

Norsk haiku

Norsk haiku

Herner Sæverot er aktuell med boken ...

Et liv på flukt

Et liv på flukt

Avin Rostami skriver dikt om en barndom i ...

Dikt om krigens skyggesider

Dikt om krigens skyggesider

Bojan Celise Skaar debuterer med diktsamlingen ...

Det hendte

Takk for at du gjorde meg så fine…”

En baker kan stundom ikke tenke seg livet ...

Varemagasin vakte ”opsikt viden om”

Varemagasin vakte ”opsikt viden om”

For første gang skal gi mang en ting ...

Da byen var en varemesse verd

Det finnes i hvert fall ett byhistorisk eksempel ...

Søndagsskolen som var hverdagsskole

Søndagsskolen som var hverdagsskole

Det er ikke alltid at tingene er som de synes ...

Seilskuter som aldri fikk sin sang …

Seilskuter som aldri fikk sin sang …

Noen rimsmeder har med betydelig alvor forsøkt ...