Et handlesenter for båtfolket

09.06.2003
Et handlesenter for båtfolket
forside_båtplass

I følge en ny avtale mellom Bryggen Senter og Riska Båtforening beholder alle medlemmer av båtforeningen sine plasser ved den nye utliggeren. I tillegg byr vaktmester ved Bryggen Senter, Kårleiv A. Fløysvik, på 120 meter kaiplass til besøkende båtfolk.

- Det er ikke mange handlesenter som stiller med et så bra tilbud til båtfolket. Her har vi 120 meter kaiplass til besøkende, og i tillegg disponerer Riska Båtforening utliggerne like i forkant av senteret. Bryggen Senter må være perfekt for båtfolket, sier vaktmesteren ved handlesenteret, Kårleiv A. Fløysvik.

Alt ligger til rette for en fantastisk båtsommer innerst i Hommersåkvågen. Den nye utliggeren er allerede tatt i bruk av båtforeningen, og langs kaien utenfor Bryggen er fendere og strøm- og vannuttak på plass. Fasiliteter som dusj, vaskemaskin og toaletter er også under planlegging av senteret, slik at gjestende per båt skal få alt hva et sjømannshjerte kan ønske.

- Vi så det allerede i fjor at Vågen har blitt et populært mål for mange båtturister. Og vi har hatt godt besøk til nå i år. Spesielt i helgene har vi mange som legger til her innerst ved handlesenteret, forteller Fløysvik.

Selv om det er mandag morgen når Bryggeposten slår av en prat med vaktmester Fløysvik, er det godt med liv i Hommersåkvågen. Det durer av båtmotorer ute i vannet, og båtfolk haster opp og ned de mange utliggerne i forkant av Bryggen. Sjø og båt er sjelebot for mennesker, mener Fløysvik.

- Sjølivet er godt for mennesket. Ingenting er vel et bedre avbrekk fra en stresset hverdag enn en tur på sjøen. Og når en kan nytte de fasilitetene senteret tilbyr, ligger alt til rette for gode opplevelser både til lands og til vanns. Senteret tilbyr jo alt fra nybakt boller og gode middager til ferske aviser og blader, så her er det bare for båtfolket å benytte senteret, smiler Fløysvik, godt fornøyd med tilværelsen og sola på Bryggen.

Redaktør -

Nyheter

PRESSEMELDING - LESERUNDERSØKELSEN 2024

PRESSEMELDING - LESERUNDERSØKELSEN 2024 ...

«Nazi-unge!», «homo-jævel!» …

«Nazi-unge!», «homo-jævel!» …

– Mange bøker er skrevet om homser og ...

Norsk haiku

Norsk haiku

Herner Sæverot er aktuell med boken ...

Et liv på flukt

Et liv på flukt

Avin Rostami skriver dikt om en barndom i ...

Dikt om krigens skyggesider

Dikt om krigens skyggesider

Bojan Celise Skaar debuterer med diktsamlingen ...

Det hendte

Takk for at du gjorde meg så fine…”

En baker kan stundom ikke tenke seg livet ...

Varemagasin vakte ”opsikt viden om”

Varemagasin vakte ”opsikt viden om”

For første gang skal gi mang en ting ...

Da byen var en varemesse verd

Det finnes i hvert fall ett byhistorisk eksempel ...

Søndagsskolen som var hverdagsskole

Søndagsskolen som var hverdagsskole

Det er ikke alltid at tingene er som de synes ...

Seilskuter som aldri fikk sin sang …

Seilskuter som aldri fikk sin sang …

Noen rimsmeder har med betydelig alvor forsøkt ...