Lager varige minner om menneskets beste venn

21.05.2014
Lager varige minner om menneskets beste venn
Kathryne Forné står bak det unike konseptet Little Wonders, som går ut på å spesialdesigne smykker og "charms".

Smykkedesigner Kathryne Forné går nye veier. Nå satser hun på smykker til dyr.

Kathryne Forné står bak det unike konseptet Little Wonders, som går ut på å spesialdesigne smykker og "charms". Resultatet blir unikt – bokstavelig talt. Barnetegninger, fingeravtrykk, fot- og håndavtrykk, navn og ord. Alt kan brukes.

Smykker, armbånd, bokmerker og nøkkelknipper har stått på produktlista lenge, men det kommer stadig nye produkter i sortimentet. Sist ut er id-merke til hund og avstøpning av hundens nese.

– Akkurat nå har jeg 140 ulike produkter, men det skjer stadig endringer, smiler Forné, mens hun demonstrerer neseavtrykk på sin egen hund, Bella.

Bella er ikke akkurat samarbeidsvillig når Riskaposten er på besøk, men prinsippet er for så vidt enkelt: Ved hjelp av en slags skumplasform tas en avstøpning av hundenesen. Avstøpningen brukes til å lage et neseavtrykk i sølv. Et pent og varig minne om menneskets beste venn.

 

Spesiell teknikk

Teknikken Kathryne Forné bruker er ganske spesiell og gjør at smykkene blir veldig personlige gaver. Da hun startet var hun alene om å bruke teknikken i Norge. Opplæringen har hun fått i sitt opprinnelige hjemland, England.

– Det startet med at jeg fikk et armbånd av min mann, med hans eget fingeravtrykk preget inn. Da bestemte jeg meg for å lære teknikken, og senere har jeg utviklet den videre, forteller Kathryne Forné, som har brukt fem år på produktutviklingen. All produksjon skjer i Norge.

 

Massivt materiale

Teknikken går ut på å prege hånd- og fotavtrykk, barnetegninger, håndskrevne navnetrekk eller hilsener og andre motiver i sølv, og eventuelt farge avtrykkene for å framheve dem. Avstøpninger kan tas i egne former som Kathryne sender til kunden i posten. Hånd- og fotavtrykk er ganske vanlig, men nå er også poteavtrykk fra dyr, og faktisk også snuteavtrykk fra hunder, blitt ettertraktet vare.

Smykkegründeren lager både smykkeanheng, armbånd, mansjettknapper og annet. Teknikken kan også brukes på materialer som gull og bronse.

– Men jeg arbeider stort sett bare med sølv. Det trengs et ganske massivt stykke materiale når motivet skal preges, og da blir det for dyrt med gull, sier hun.

 

Populære home parties

Smykkene med avtrykk av barnetegninger eller barnehender og -føtter er ofte en gave til foreldre og besteforeldre. Little Wonders leverer det meste kundene etterspør.

– Dersom kunden har en idé, er jeg alltid villig til å gjøre et forsøk. De fleste motiver kan brukes, sier Kathryne, som har laget produkter med firmalogoer og mansjettknapper med avtrykk av musikkinstrumenter.

Hun bruker flere kanaler for å selge smykkene sine.

– Lokalt selger jeg det meste ved at folk kommer på besøk på verkstedet mitt hjemme, eller ved at jeg deltar på messer. Men en ganske stor del av salget foregår også via internett, og jeg får bestillinger fra alle kanter av landet – og faktisk også utlandet. Nettsidene er både på norsk og engelsk, forteller Kathryne.

– Det er også mange som ønsker å ha meg på home parties. Det er en grei måte å selge på, det er flere til stede og vertinnene får hyggelige priser, legger hun til.

Tom Gaudland

Nyheter

Hjertesnakker II

Hjertesnakker II

Vi minnes ikke dager, men øyeblikkene ...

Humor og alvor - hånd i hånd

Humor og alvor - hånd i hånd

Dikt om ordets makt Kunne man slette, kunne ...

– Ord er mitt rus- og nytelsesmiddel.

– Ord er mitt rus- og nytelsesmiddel.

Trond Evenstads motto er «Aldri så banalt ...

Å male stuevegger med mennesker som ikke er permanente

Å male stuevegger med mennesker som ikke ...

"Det gjør for vondt å tenke på ...

Psykt fastlåst

Psykt fastlåst

Avviser alle forslag - for det virker meningsløst/håpløst ...

Det hendte

Takk for at du gjorde meg så fine…”

En baker kan stundom ikke tenke seg livet ...

Varemagasin vakte ”opsikt viden om”

Varemagasin vakte ”opsikt viden om”

For første gang skal gi mang en ting ...

Da byen var en varemesse verd

Det finnes i hvert fall ett byhistorisk eksempel ...

Søndagsskolen som var hverdagsskole

Søndagsskolen som var hverdagsskole

Det er ikke alltid at tingene er som de synes ...

Seilskuter som aldri fikk sin sang …

Seilskuter som aldri fikk sin sang …

Noen rimsmeder har med betydelig alvor forsøkt ...