Å finne stillhet i en travel verden

20.12.2023
Å finne stillhet i en travel verden
Karen Selma Mariendal
Karen Selma Mariendal

Karen Selma Mariendal leverer nok en gang et solid stykke arbeid med sin fjerde bok, «Å bare være». Diktene berører, engasjerer og inspirerer. De ettertenksomme og lærerike tekstene tar leseren med på en stimulerende vandring i et landskap som kan være kjent for noen, men ukjent for andre. Her finner vi livsvisdom og gode lyriske betraktninger om stort og smått. Dikteren setter ord på det vi opplever i et språk som taler til sansene og intellektet.

– «Å bare være» har kommet til meg over en periode på to år. Boken er blitt til i skjæringspunktet mellom lengsel og livserfaring. Jeg lever med vissheten om stillhetens livgivende styrke og dens betydning for sjelefreden.

Mariendal ble inspirert av steder hun har vært, skjønnheten i de fire årstidene, musikkens magi, kunsten og en vårreise til Roma. 


– Dypt i meg toner gleden over å være til. Jeg har en trang til å se og beskrive det vakre. Det er kilden i min lyrikk. Jeg fasineres av undring. Mange har sagt at jeg «er tydelig til stede – også i diktene – med en munter stemme, med klokskap, optimisme, glede og varme».

«Å bare være» utforsker de dype og ofte oversette aspektene ved menneskets indre liv.

– Diktboken formidler et budskap om å lytte til stillheten, det å bare være til stede i øyeblikket og finne glede i livets små øyeblikk. Jeg skildrer også forbindelsen mellom historie og nåtid. Det er korte dikt, men også lange, fortellende og ettertenksomme dikt, sier Mariendal. – Jeg håper at boken appellerer til alle, uansett alder eller bakgrunn.

Mariendals dikt er livsbejaende og formidler harmoni, takknemlighet og glede. Hun tror boken vil gi leserne noe å reflektere over og oppleve å finne ro og pusterom i en ellers travel verden.

– Jeg har allerede begynt med et nytt prosjekt. Jeg ønsker å utforske dypere temaer knyttet til menneskets indre liv og forholdet vi har til verden rundt oss. Sammen med gleden, håpet og optimismen, tror jeg det å leve i langsomhetens rytme og sørge for pusterom er viktige budskap til alle i vår tid, forteller en tankefull Mariendal.

Boken er tilgjengelig for bestilling på Lyrikkforlagets nettsider: https://www.lyrikkforlaget.no/no/shop/a-bare-vaere-2275 

Redaktør -

Nyheter

Aldri hjemme

Aldri hjemme

De spør hvordan det var, å flykte ...

Kvinner og mén

Kvinner og mén

Hva skjuler seg bak fasadene? Bli med på ...

Desemberbarn

Desemberbarn

Hva faen gjør man med savn, liksom ...

Alle årstidene i mitt hjerte

Alle årstidene i mitt hjerte

En gripende diktsamling om forløsning, ...

Stråle 3

Stråle 3

Ei vakker og tankevekkande bok

Det hendte

Takk for at du gjorde meg så fine…”

En baker kan stundom ikke tenke seg livet ...

Varemagasin vakte ”opsikt viden om”

Varemagasin vakte ”opsikt viden om”

For første gang skal gi mang en ting ...

Da byen var en varemesse verd

Det finnes i hvert fall ett byhistorisk eksempel ...

Søndagsskolen som var hverdagsskole

Søndagsskolen som var hverdagsskole

Det er ikke alltid at tingene er som de synes ...

Seilskuter som aldri fikk sin sang …

Seilskuter som aldri fikk sin sang …

Noen rimsmeder har med betydelig alvor forsøkt ...