Å være seg selv – den vanskeligste avgjørelsen man tar i livet

24.09.2023
Å være seg selv – den vanskeligste avgjørelsen man tar i livet
Lyrikkforlaget
Lisbeth Yvonne Dalheim Eriksen

– Å være seg selv er for mange den vanskeligste avgjørelsen man tar i livet, forteller Lisbeth Yvonne Dalheim Eriksen. – Og likevel glemmer vi det hele tiden.
Forfatteren ville ikke lenger leve en løgn. Erfaringer og refleksjoner gjennom oppveksten ble samlet i dagbøker og dikt. Nå har denne reisen blitt til diktsamling.

Eriksen har skrevet dikt og dagbøker siden hun gikk på ungdomsskolen. Da hun begynte å sette sammen tekstene til Livet, døden og alt imellom, ble dagbøkene en viktig ressurs, og flere av diktene er hentet direkte fra dem. Det gir boken et bredt tidsperspektiv som starter i tenårene og spenner helt frem til nå.

– Boka er hentet i fra mine egne tanker og følelser gjennom tenårene og frem til i dag. Den tar opp viktigheten av ikke å lure seg selv til å tro at man kan være en annen person, sier hun.

 

Samlingen tar opp temaer som angst, savn og kjærlighet. Det tok flere år før Eriksen kom ut av skapet. Hun ønsket, som de fleste tenåringer, å være lik vennene sine.

– Det er ingen hemmelighet at jeg ante en viss interesse for det samme kjønn da jeg var i tenårene, men jeg tenkte og egentlig håpte at det bare var en fase, forteller hun.

 

I dag har Eriksen kone og to sønner. Hun prøver å tilbringe så mye tid som mulig med familie og venner. Hun beskriver seg selv som litt sprø og spontan. Det tok mange år før hun fikk mot til å være seg selv. Som tenåring savnet hun informasjon om seksualitet og forelskelse.

– Jeg ønsket meg mer informasjon om tema som likekjønnet forelskelse under oppveksten, men ser at det mangler også i mitt voksne liv.

 

Eriksen forteller at hun alltid har drømt om å gi ut en bok, men at hun lenge trodde drømmen ikke kunne bli virkelighet. Det var først da livet tok en brå vending for syv år siden at energien og inspirasjonen kom tilbake. Hun ville fylle informasjons tomrommet hun selv hadde opplevd og dele sin erfaring med andre.

– Å være seg selv er for mange den vanskeligste avgjørelsen man tar i livet. Og likevel glemmer vi det hele tiden. Det gjelder også meg selv, avslutter Eriksen.

Redaktør -

Nyheter

Vanndalen

Vanndalen

Ei diktsamling om mangt og mykje i tilværelsen ...

Øyeblikksmøter høyt over asfalten

Øyeblikksmøter høyt over asfalten

Unni Holtedahl har skrevet asfaltdikt.

Tankar kan ikkje stengast av høge fjell

Tankar kan ikkje stengast av høge fjell

Under dei høge fjell vaks Greidungs-brørne ...

En god blanding av fakta og fiksjon

En god blanding av fakta og fiksjon

Joachim Tobias Grøndahl er aktuell med ...

–	Det er fysikk forklart på en gøyal måte

– Det er fysikk forklart på en gøyal måt...

Hilde Sunde har, i samarbeid med illustratøren ...

Det hendte

Takk for at du gjorde meg så fine…”

En baker kan stundom ikke tenke seg livet ...

Varemagasin vakte ”opsikt viden om”

Varemagasin vakte ”opsikt viden om”

For første gang skal gi mang en ting ...

Da byen var en varemesse verd

Det finnes i hvert fall ett byhistorisk eksempel ...

Søndagsskolen som var hverdagsskole

Søndagsskolen som var hverdagsskole

Det er ikke alltid at tingene er som de synes ...

Seilskuter som aldri fikk sin sang …

Seilskuter som aldri fikk sin sang …

Noen rimsmeder har med betydelig alvor forsøkt ...