10CC til Sandnes i februar

26.10.2016
10CC til Sandnes i februar
10CC til Sandnes

Den britiske rockegruppa 10CC kommer til Sandnes lørdag 18. februar! Bandet har holdt koken helt siden begynnelsen av 70-tallet, og turnerer fortsatt verden rundt.

 Bandet ble grunnlagt i Manchester tidlig på 70-tallet av sanger og bassist Graham Gouldman og gitarist og låtskriver Eric Stewart. Senere kom trommeslager Kevin Godley og keyboardist Lol Creme til. Bandet var et artpop band med repertoar som spente over stort sett alle musikksjangre med hovedvekt på melodiske låter og ofte med humoristiske tekster, men også med progressive og eksperimentelle låter.

 10CC fikk sitt gjennombrudd i England i 1972 med parodilåten «Donna». I 1974 slo 10CC gjennom blant musikkritikerne med utgivelsen av Sheet Music. Det definitive internasjonale gjennombruddet kom i 1975 da de gav ut albumet The Original Soundtrack med låten «I’m Not in Love», som ble en av bandets største hits. Til tross for at denne låten endte opp som nummer to på singellisten i USA klarte ikke bandet å etablere seg der, noe som førte til uenigheter blant bandmedlemmene. Rett etter at plata How Dare You kom ut i 1976 forlot Godley og Creme 10CC for å gjennomføre egne prosjekter.

 Stewart og Gouldman bestemte seg for å fortsette med bandet og tok etterhvert inn nye medlemmer. 10 CCs popularitet vokste med flere utgivelser og hitsingler som «The Things We Do For Love» og «Dreadlock Holiday», men etter at Eric Stewart ble involvert i en bilulykke i 1979, gikk det nedover med bandet både kommersielt og artistisk, noe som til slutt gjorde at bandet gikk inn i en stillstand utover høsten 1983.

 Etter en storsatsning av plateselskapet Polygram på slutten av 80-tallet, som baserte seg på samlealbumkonseptet, fikk bandet en lukrativ kontrakt som de til slutt takket ja til. Stewart og Gouldman ble gjenforent, mens Godley og Creme stilte opp som gjesteartister. Resultatet ble utgivelsen av to album, Meanwhile i 1992 og Mirror Mirror i 1995. Etter utgivelsen av det siste albumet brøt Stewart og Gouldman samarbeidet med hverandre. Det ble 13 plateutgivelser totalt.

  Siden 2004 har Graham Gouldman, Paul Burgess og Rick Fenn turnert under navnet 10CC, alle har vært med siden 70-tallet. 10CC er et meget bra liveband som i dag består av fem medlemmer. I 2008 kom live-plata ”Clever Clogs” som viser at 10CC fortsatt er et oppgående band som fortsatt turnerer globalt.

  Vi ser fram til å oppleve 10CC live i kulturhuset!

Anna Hovhannisyan

Nyheter

Kvinner og mén

Kvinner og mén

Hva skjuler seg bak fasadene? Bli med på ...

Desemberbarn

Desemberbarn

Hva faen gjør man med savn, liksom ...

Alle årstidene i mitt hjerte

Alle årstidene i mitt hjerte

En gripende diktsamling om forløsning, ...

Stråle 3

Stråle 3

Ei vakker og tankevekkande bok

Nekrotisk vev

Nekrotisk vev

Skuffa, seier du ? At ikkje du skulle bli ...

Det hendte

Takk for at du gjorde meg så fine…”

En baker kan stundom ikke tenke seg livet ...

Varemagasin vakte ”opsikt viden om”

Varemagasin vakte ”opsikt viden om”

For første gang skal gi mang en ting ...

Da byen var en varemesse verd

Det finnes i hvert fall ett byhistorisk eksempel ...

Søndagsskolen som var hverdagsskole

Søndagsskolen som var hverdagsskole

Det er ikke alltid at tingene er som de synes ...

Seilskuter som aldri fikk sin sang …

Seilskuter som aldri fikk sin sang …

Noen rimsmeder har med betydelig alvor forsøkt ...