Overlykkelig for Godhet-hjelp

01.06.2016
Overlykkelig for Godhet-hjelp
Atle Weibell
Riska stilte opp med flyttebil og mannskap

I slutten av mai i fjor hadde Sissel (57) solgt huset i Maudland og akkurat kjøpt nytt hus på Li. Hun måtte ut innen to uker, og på grunn av helseproblemer hadde hun ingen mulighet for å bære inventar selv.

– Jeg visste ikke hvordan jeg skulle få flyttet, sier Sissel, men så kom Godhetsfestivalen akkurat da, så jeg tror nok jeg har hatt litt hjelp fra oven. Å ikke klare det selv, og så plutselig få så god hjelp, det var bare et under! Det var heldig at det var akkurat den uken, kommenterer hun.

Vi får høre at Godhet Riska stilte opp med flyttebil og mannskap, stuet inn i bilen, kjørte avgårde og bar alt inn i det nye huset.

– De monterte senga også, og da jeg flyttet inn et par dager senere hadde det vært noen damer fra Godhet her og ryddet alt på plass i skuffer og skap på kjøkkenet. Det var helt fantastisk! Og så var det veldig greie folk. Så blide. Ingen ting var noe problem. De var imøtekommende og hadde godt humør. Det var veldig godt å bli møtt sånn.

Ikke farlig

– Hvordan oppleves det å be om hjelp?

– Jeg har lært meg at det ikke er farlig å be om hjelp. Enten får man et ja eller så får man nei, og som regel så får man faktisk ja. Og får du et nei, så er det gjerne fordi folk ikke kan eller ikke har mulighet. Jeg velger å ikke ta det personlig. Det er godt å lære seg å be om hjelp, å ikke være redd for det. Folk er som regel greie og har lyst til å hjelpe. Og så må man akseptere det når man får nei.

Riskadagsmagasinets utsendte observerer en provisorisk trappeløsning på terrassen, og foreslår at hun kan be Godhet om hjelp til å ordne noe mer permanent.

Trenger frivillige

Årets leder for Godhet Riska, Rein Atle Ravndal, forteller at dersom de får inn flere oppdrag enn de har kapasitet til, ønsker de å prioritere de som ikke har fått hjelp tidligere.

– Men alle som trenger det skal få hjelp så sant vi har kapasitet, understreker han. – Og kapasiteten avhenger av hvor mange frivillige som melder seg til tjeneste. Vi har mange ulike oppgaver, og skal nok klare å finne noe å gjøre for alle som vil være med. Man trenger ikke være handyman eller muskelbunt for å gjøre noe godt for andre. Dessuten setter vi stor pris på at folk registrerer seg på godhet.no i god tid, sier han. – Det hjelper oss veldig i planleggingen av årets festival. Årets Godhet-festival er forresten i uken etter Riskadagene, legger han til.

Stortrives på Li

Sissel forteller at hun stortrives i huset på Li. Hun nyter utsikten til sjøen, ser på båtene, kjenner på nærhet til naturen og lytter til fuglesangen.

– Det å få så god hjelp i innflyttingen lettet situasjonen betraktelig og gav meg en god start her, avslutter hun.

 

Atle Weibell 

Redaktør -

Nyheter

Kvinner og mén

Kvinner og mén

Hva skjuler seg bak fasadene? Bli med på ...

Desemberbarn

Desemberbarn

Hva faen gjør man med savn, liksom ...

Alle årstidene i mitt hjerte

Alle årstidene i mitt hjerte

En gripende diktsamling om forløsning, ...

Stråle 3

Stråle 3

Ei vakker og tankevekkande bok

Nekrotisk vev

Nekrotisk vev

Skuffa, seier du ? At ikkje du skulle bli ...

Det hendte

Takk for at du gjorde meg så fine…”

En baker kan stundom ikke tenke seg livet ...

Varemagasin vakte ”opsikt viden om”

Varemagasin vakte ”opsikt viden om”

For første gang skal gi mang en ting ...

Da byen var en varemesse verd

Det finnes i hvert fall ett byhistorisk eksempel ...

Søndagsskolen som var hverdagsskole

Søndagsskolen som var hverdagsskole

Det er ikke alltid at tingene er som de synes ...

Seilskuter som aldri fikk sin sang …

Seilskuter som aldri fikk sin sang …

Noen rimsmeder har med betydelig alvor forsøkt ...