Slimestad og Glitza fikk aktivitetsprisen

06.06.2015
Slimestad og Glitza fikk aktivitetsprisen
Tom Gaudland
Mabel Slimestad gratuleres av ordfører Stanley Wirak og bystyremedlem Magne T. Frøyland.

Aktivitetsprisen på Hommersåk deles ut hvert år som en utmerkelse til riskabuer som har gjort en ekstra innsats for bygda. I år fikk to riskabuer denne helt spesielle hedersprisen: Mabel Slimestad og Marcus Glitza.

Aktivitetsprisen er blitt en flott tradisjon under Riskadagene, sier Roald Ommundsen, som er avtroppende president i Lions Club Sandnes/Riska. Det er Lions som arrangerer Riskadagene og det er styret i Lions som avgjør hvem som skal få prisen. 

- I år deler vi ut to priser, og det skyldes ganske enkelt at vi har fått mange innspill fra publikum. Juryen velger selvsagt å lytte til gode innspill, smiler Ommundsen. 

Mabel Slimestad har i over 30 har bidratt til å gjøre Hommersåk til et bedre sted å bo gjennom sitt engasjement i regi av Nordmisjon og ikke minst i regi av Riska kirke. 
- Hun har en stille og rolig fremferd og er ikke den som roper høyest, men får allikevel ting til å skje rundt seg. Hun er alltid opptatt av å hjelpe andre og hun setter alltid andre i første rekke. Siden tidlig på åttitallet har hun vært ansvarlig for søndagskolen og Korvetten, hvor hun hvert år har tatt imot 20-30 førskoleunger. Det vil med andre ord si at cirka 1000 barn i Riska har hatt gleden av å bli opplært i god tradisjonell barnetro, forteller Roald Ommundsen. 
I talen han holdt i forbindelse med utdeling av aktivitetsprisen trakk han fram at Slimestad var en del av teamet fra kirken som hver uke i flere år stilte opp for de ressurssvake og vanskeligstilte i bygda og hadde åpent hus i Klokkarlåven ved Stemmen med god mat og et hyggelig avbrekk i hverdagen. 
- En verdig vinner av aktivtetsprisen, smiler Ommundsen. 

Den andre prisen som ble delt ut i år gikk til Marcus Glitza, som de fleste kjenner som "Flaskemannen". Det er blant annet opprettet en egen Facebook-gruppe som har lansert Glitza til aktivitetsprisen. 
- Vi i juryen er selvfølgelig lydhøre for et folkelig engasjement av denne typen, forklarer Roald Ommundsen. 
- Familien kan fortelle at Marcus er veldig pliktoppfyllende og lojal og at han er veldig glad i bygda vår. Han har de siste ti årene vandret gatelangs til alle døgnets tider og i all slags vær og årstider og samlet inn tomflasker. De siste årene har han også begynt å rydde opp i alt søppelet i bygda, så jeg vil påstå at Riska bydel er blitt den reneste og ryddigste bydelen i Sandnes og kanskje i hele Norge, sa Ommundsen i talen.

Tom Gaudland

Nyheter

Å male stuevegger med mennesker som ikke er permanente

Å male stuevegger med mennesker som ikke ...

"Det gjør for vondt å tenke på ...

Psykt fastlåst

Psykt fastlåst

Avviser alle forslag - for det virker meningsløst/håpløst ...

Men sofaen er din til odel og eie

Men sofaen er din til odel og eie

«Jeg vet jeg er for mye for deg ...»

Forstandens fjolleri

Forstandens fjolleri

Hvordan å elske den som bare elsker ...

Er det bare meg

Er det bare meg

Her er dikt til ettertanke

Det hendte

Takk for at du gjorde meg så fine…”

En baker kan stundom ikke tenke seg livet ...

Varemagasin vakte ”opsikt viden om”

Varemagasin vakte ”opsikt viden om”

For første gang skal gi mang en ting ...

Da byen var en varemesse verd

Det finnes i hvert fall ett byhistorisk eksempel ...

Søndagsskolen som var hverdagsskole

Søndagsskolen som var hverdagsskole

Det er ikke alltid at tingene er som de synes ...

Seilskuter som aldri fikk sin sang …

Seilskuter som aldri fikk sin sang …

Noen rimsmeder har med betydelig alvor forsøkt ...