Dobbeltkonsert med «Garness»

16.09.2013
Dobbeltkonsert med «Garness»
Riska kirkes familiekor

Søndag 10. november kl 17.00 kommer tvillingene Ingelin Reigstad Norheim og Hildegunn Garnes Reigstad (f.1984) til Riska kirke for å holde konsert sammen med Riska barnegospel og Riska kirkes familiekor.

Søstrene vokste opp på Frekhaug, litt nord for Bergen, i en familie der sang og musikk var en viktig del av hverdagen. Fra Ingelin og Hildegunn var 5-6 år begynte de å skrive sine egne, enkle barnesanger. Bestemor Haldis Reigstad, en av Norges mestselgende lyrikere (over 80.000 solgte bøker) og tekstforfatter bak flere kristne sangskatter, var også ivrig til å oppmuntre jentene til å skrive sine egne sanger. Hun hadde for vane å stikke til dem tekster som de kunne prøve å skrive melodier til. I dag er Hildegunn og Ingelin vel etablerte i musikkbransjen som artister og musikere. Sammen utgjør de duoen Garness, som har gitt ut to kritikerroste plater, blant annet juleplaten Barnet i krybben. Begge er også faste musikere med Sigvart Dagsland.

For en del år siden gjorde søstrene et plateprosjekt som plukket opp tråden fra barndommens musikksamarbeid med far og bestemor. Jordbærhagen ble tittelen på plata, og hadde barn og familier som målgruppe. Alle tekstene var signert bestemor Haldis. Plata resulterte i et stort antall familiekonserter rundt omkring i landet, og inspirerer fortsatt nye barnekor til å synge om tema som lek, glede, livslyst, undring, fantasi, Guds vakre natur, men også det å ha det kjipt og vanskelig. Troen på Jesus som Frelser og bestevenn er en viktig klangbunn i flere av sangene. Gleden over å spille og synge ligger tykt utenpå tvillingene, og er svært smittende. De spiller selv mange av instrumentene, og ønsker å formidle gleden og leken med musikk. Jordbærhagen-konserten er en musikalsk opplevelse både barn og voksne setter stor pris på.

Senere på kvelden kl 20.00 er det tid for konsert igjen. Garness musikalske særpreg er basert på det unike vokale samspillet som på mange måter reflekterer jentenes tvillingforhold. Men også Ingelins drivende gitarspill og Hildegunns evne til å krydre det hele med instrumenter som autoharpe, klokkespill og annen perkusjon, er en viktig del av lydbildet. Gjennom tekstene ønsker duoen å formidle hva de tenker om mange av livets utfordringer og gleder, og dele følelser og erfaringer som kanskje også lytteren kjenner seg igjen i. Sammen med deres dyktige musikalske makker og medprodusent, Torjus Vierli (tangenter/bass/kor), vil de på konserten 10. november fremføre både leken og utadvendt musikk som får høstkalde ben til å trampe med, men også inderlige, skjøre melodier som banker på ettertenksomhetens rom i oss. Velkommen til en musikalsk helaften!

Redaktør -

Nyheter

Dråpediamanter

Dråpediamanter

En utrolig vakker presentasjon av naturen ...

Taj hos dyrlegen

Taj hos dyrlegen

Det er ikke alltid greit å være ...

Bobben og Eddie - Det første møtet

Bobben og Eddie - Det første møtet

«Jeg er en elefant», sa Bobben. «En rosa ...

Bobben og Eddie - Leteaksjonen

Bobben og Eddie - Leteaksjonen

Hvor er det blitt av Eddie ...?

Ingen vil ha oss. Bind II - Syrisk familie

Ingen vil ha oss. Bind II - Syrisk famil...

Hvordan var det å være flyktende ...

Det hendte

Takk for at du gjorde meg så fine…”

En baker kan stundom ikke tenke seg livet ...

Varemagasin vakte ”opsikt viden om”

Varemagasin vakte ”opsikt viden om”

For første gang skal gi mang en ting ...

Da byen var en varemesse verd

Det finnes i hvert fall ett byhistorisk eksempel ...

Søndagsskolen som var hverdagsskole

Søndagsskolen som var hverdagsskole

Det er ikke alltid at tingene er som de synes ...

Seilskuter som aldri fikk sin sang …

Seilskuter som aldri fikk sin sang …

Noen rimsmeder har med betydelig alvor forsøkt ...