Kalde, men vellykkede Riskadager

03.06.2013
Kalde, men vellykkede Riskadager
Tryllestaven knakk og knakk, men Tulliball tok det med godt humør.

Riskadagene 2013 går inn i historien som en av de kal-deste, i alle fall etter at arrange-mentet ble flyttet fra mars til juni. Dette satte ingen demper på gleden. Tusenvis tok turen til Hommersåkvågen i løpet av to hektiske festivaldager.

Det startet med regn, men gikk heldigvis over i oppholdsvær da Riskadagene ble sparket i gang lørdag 1. juni. Anslagsvis 3000 personer tok turen til Hommersåkvågen for å oppleve et mylder av aktiviteter.

Innholdsrikt
Årets riskadagsarrangement var av det innholdsrike slaget, med et utrolig utvalg av stands og pro-gramposter langs Kaiveien og i Hommersåkvågen. Det startet ved parkeringsplassen ved Bryggen, hvor temaet var bil. Veteranbilklubben stilte med flere flotte doninger, men det var også demonstrasjon av voks og bilvask, samt bilradio og andre bilrelater-te effekter. Like i nærheten kjørte Børge Øvrebø og Arild Gismervik et bokstavelig talt sterkt show med en forsmak på Jærens ster-keste, hvor kraftkarer løftet på traktorhjul og svære steiner som om det skulle vært leketøy.

Godt utvalg

Nedover langs kaiveien var det fullt av stands. Her kunne man kjøpe både smykker og bøker og keramikk og vafler og sukker-spinn og thaimat, for å nevne noe. Godhetsfestivalen, Riskamuseet, Sandnes mållag og Elrisk var på plass for å fortelle om sine akti-viteter, og fra scenen ved kaien kunne folk oppleve både revyfore-stilling, musikkinnslag og trylle-kunster. I kafeteltet gikk salget av pølser og hamburgere som smurt.

Stort akvarium
Nytt av året var at det også var lagt opp til aktiviteter rundt båt-huset, hvor Riska båtforening hadde gjort en solid jobb med utstilling og presentasjon av egne aktiviteter, samt aktiviteter for barna. Her var et stort akvarium med fisker og sjødyr man finner i Riskafjorden, for eksempel flyn-

dre og torsk. Riska svømmeklubb betjente to Elias-båter som freste rundt i båthavna. Riskafjords ven-ner hadde egen stand for å verve nye medlemmer, mens andre utstillere viste fram sine kvaliteter av maritim karakter.

Preget av musikk Søndagsarrangementet 2. juni var preget av musikk. Det startet allerede klokken 12 med hip-hop-forestilling fra scenen, etterfulgt av konsert med Hommersåk sko-lekor. Så ble det et særdeles fuk-tig palleløp i Hommersåkvågen, før Bent Johansen og Sverre Berge inviterte til allsang på kaien. Sangarrangementet ble litt amputert av regn, men man fikk gjort seg nyttige erfaringer som kan videreføres til neste år.

Mini-Vamp
Prikken over i-en ble konserten med Odin Staveland og Eivør Pálsdóttir i Riska gamle kirke. Staveland er en del av den faste besetningen i Vamp, mens Eivør Pálsdóttir er kjent for sine vise-sanger i hjemlandet Færøyene. De fremførte både nye og "gamle" viser for en fullstappet kirke. Staveland underholdt med reiseanekdoter fra inn- og utland, mens Pálsdóttir bokstavelig talt målbandt publikum med den utro-lige stemmeprakten sin.

Tom Gaudland

Nyheter

Jerndikt

Jerndikt

Et forsøk på å forstå ...

Da bikkjene gikk løse

Da bikkjene gikk løse

Tilhørlighet Å bli tatt imot med ...

Aller helst vil eg danse

Aller helst vil eg danse

Det lakkar og lir … - Kom, lat oss snu timeglaset ...

«‘DAYÊ’» Er lyden av kjærlighet»

«‘DAYÊ’» Er lyden av kjærlighet»

En gripende reise gjennom generasjoners kamp, ...

Trollet på hytta hjalp til med kveldsstellet

Trollet på hytta hjalp til med kveldsste...

Kristine Buettner blander gjenkjennelig hverdagsproblematikk ...

Det hendte

Takk for at du gjorde meg så fine…”

En baker kan stundom ikke tenke seg livet ...

Varemagasin vakte ”opsikt viden om”

Varemagasin vakte ”opsikt viden om”

For første gang skal gi mang en ting ...

Da byen var en varemesse verd

Det finnes i hvert fall ett byhistorisk eksempel ...

Søndagsskolen som var hverdagsskole

Søndagsskolen som var hverdagsskole

Det er ikke alltid at tingene er som de synes ...

Seilskuter som aldri fikk sin sang …

Seilskuter som aldri fikk sin sang …

Noen rimsmeder har med betydelig alvor forsøkt ...