Bonustur til Flor og Fjære

03.06.2013
Bonustur til Flor og Fjære
Kari Østebø (fra venstre), Anna Frøyland, Kari A. Kristiansen, Karla Jensen, Harriet Bjerga, Bjørg Haugland og aktivitør Grethe Lill Birkeland trives godt i paviljongen.

I fjor fikk brukerne av dagsenteret på Riska boas en paviljong i hagen etter å ha samlet inn penger i flere år. Nå har de brukt opp det som var igjen av de innsamlede pengene til en tur til den vakre restauranten og parken Flor og Fjære på Sør-Hidle.

Riska boas bruker uteområdet til drivhus og andre aktiviteter. Brukerne på dagsenteret liker godt å være ute, men de har i mange år etterlyst noe som kan gi tak over hodet når det regner og litt skygge når solen skinner.

-Vi har hatt lyst på en paviljong lenge, og for noen år siden begynte vi med loppemarkeder for å få inn penger. Første gangen fikk vi inn et par tusen kroner. Den siste gangen fikk vi inn 20.000. Folk har vært flinke til å stille opp, og da han som bygde paviljongen i tillegg gjorde det gratis, satt vi igjen med en slump penger. De ville vi bruke til en tur til Flor og Fjære for brukerne våre, forteller aktivitør Grethe Lill Birkeland.

Dagsenteret har rundt 20 faste brukere – både beboere på Riska boas og eldre som bor hjemme. På turene pleier de å være enda flere.

-Vi er gjerne 40 når vi skal ut på tur. Det er kjekt med opplevelser som dette, og også her er vi avhengige av frivillige for å få det til. Vi er ikke flere ansatte enn vi er, og det er tungt når rullestoler skal trilles rundt på et sted som Flor og Fjære. Det er godt folk stiller opp i den grad de gjør, sier Birkeland.

Paviljongen i hagen på Riska boas har vært et kjærkomment sted. Den har ført til at flere bruker mer tid utendørs enn de ellers ville ha gjort.

-Den ble veldig mye brukt i fjor sommer. Det er ikke alle som tåler solen like godt. Da er det godt å kunne sette seg ned i skyggen, sier Grethe Lill Birkeland.

Redaktør -

Nyheter

«Nazi-unge!», «homo-jævel!» …

«Nazi-unge!», «homo-jævel!» …

– Mange bøker er skrevet om homser og ...

Norsk haiku

Norsk haiku

Herner Sæverot er aktuell med boken ...

Et liv på flukt

Et liv på flukt

Avin Rostami skriver dikt om en barndom i ...

Dikt om krigens skyggesider

Dikt om krigens skyggesider

Bojan Celise Skaar debuterer med diktsamlingen ...

Ene-Bjarne - Forloverens makt

Ene-Bjarne - Forloverens makt

Det blir ellevill dramatikk og litt romantikk ...

Det hendte

Takk for at du gjorde meg så fine…”

En baker kan stundom ikke tenke seg livet ...

Varemagasin vakte ”opsikt viden om”

Varemagasin vakte ”opsikt viden om”

For første gang skal gi mang en ting ...

Da byen var en varemesse verd

Det finnes i hvert fall ett byhistorisk eksempel ...

Søndagsskolen som var hverdagsskole

Søndagsskolen som var hverdagsskole

Det er ikke alltid at tingene er som de synes ...

Seilskuter som aldri fikk sin sang …

Seilskuter som aldri fikk sin sang …

Noen rimsmeder har med betydelig alvor forsøkt ...