Barnehage blir selskapslokale

03.06.2013
Barnehage blir selskapslokale
Tommy Oddsen (fra venstre), Kristin Vold og Ole Gjesteland vil ønske velkommen til nye lokaler i løpet av året hvis alt går etter planen.

I løpet av året satser Høle samfunnshus på å kunne leie ut lyse, flotte lokaler etter barnehagen som flyttet ut i fjor.

Barnehagen på Høle flyttet ut av lokalene i samfunnshuset for halvannet år siden. Nå skal de bli selskapslokale med eget kjøkken og plass til 40-50 gjester.

-Vi har allerede fått mange forespørsler fra folk som vil leie. Vi satser på at lokalene kan leies ut før nyttår, og at de skal være helt ferdige i løpet av våren neste år, forteller dugnadsleder Kristin Vold, styreleder Tommy Oddsen og styremedlem Ole Gjesteland.

 

Lyse lokaler

Høle samfunnshus har ikke hatt andre selskapslokaler til leie enn storsalen. Den er for stor for de fleste private selskaper. Den nye salen er på 130 kvadratmeter og blir et mer intimt lokale for opptil 60 gjester.

-Det blir lyst og fint med mange vinduer. I tilknytning til salen blir det eget kjøkken med kjølelager og personalrom. Vi gjør det familievennlig med stellerom og lager et uteområde som er tilrettelagt for barn, sier Kristin Vold.

Høle samfunnshus har relativt god økonomi. Gjennom mange år har de satt av penger til en utvidelse. Det kommer godt med når de nye lokalene skal pusses opp for en million.

-Økonomisk sett er dette et stort løft. Høle samfunnshus ble bygd og organisert som et andelslag for 20-25 år siden. Mange av ildsjelene og andelseierne er borte. Vi har gjort en jobb for å spore opp alle andelene og spre dem på nytt, og alle som er med på dugnad får en andel. Målet er at det skal øke eierforholdet til og engasjementet for samfunnshuset blant dagens hølebuer og gjøre det enklere å finne folk til styre og representantskap, sier styremedlem Ole Gjesteland.

 

Venter på anbud

Og folk har stilt opp på dugnad. I vinter og vår har det til tider vært 10-15 personer i sving på lørdagene etter at dugnadene har blitt annonsert på en egen Facebook-gruppe. Barnehagen hadde mange små rom. Dugnadsgjengen har revet alle veggene. Samfunnshuset er nå inne i en fase der de venter på anbud fra elektrikere og rørleggere før styret kan gi grønt lys og arbeidet kan fortsette.

-Vi skal også gjøre en jobb med uteområdet. Det skal være både fint og barnevennlig. Vi vil ha lokaler som passer til de fleste typer selskap. Folk som skal ha barneselskap kan for eksempel leie her og slippe å ha mange barn springende inn og ut hjemme. Sandnes kommune har også ambulerende skjenkebevilling, noe som gjør lokalene like velegnet for dem som skal feire noe, mener styreleder Tommy Oddsen.

Samfunnshuset har også fått kafedrift nå i vår. Høle skule bruker samfunnshuset som gymsal og garderobe, og idrettslaget bruker garderobene i forbindelse med fotballkamper. Nå har idrettslaget også tatt huset i bruk som klubbhus og kafé. Fra mandag til onsdag hver uke er det kafé på huset.

Redaktør -

Nyheter

PRESSEMELDING - LESERUNDERSØKELSEN 2024

PRESSEMELDING - LESERUNDERSØKELSEN 2024 ...

«Nazi-unge!», «homo-jævel!» …

«Nazi-unge!», «homo-jævel!» …

– Mange bøker er skrevet om homser og ...

Norsk haiku

Norsk haiku

Herner Sæverot er aktuell med boken ...

Et liv på flukt

Et liv på flukt

Avin Rostami skriver dikt om en barndom i ...

Dikt om krigens skyggesider

Dikt om krigens skyggesider

Bojan Celise Skaar debuterer med diktsamlingen ...

Det hendte

Takk for at du gjorde meg så fine…”

En baker kan stundom ikke tenke seg livet ...

Varemagasin vakte ”opsikt viden om”

Varemagasin vakte ”opsikt viden om”

For første gang skal gi mang en ting ...

Da byen var en varemesse verd

Det finnes i hvert fall ett byhistorisk eksempel ...

Søndagsskolen som var hverdagsskole

Søndagsskolen som var hverdagsskole

Det er ikke alltid at tingene er som de synes ...

Seilskuter som aldri fikk sin sang …

Seilskuter som aldri fikk sin sang …

Noen rimsmeder har med betydelig alvor forsøkt ...