Satser på godhet

15.04.2013
Satser på godhet
Cheryl Marita Farrah Gobine og samboer Simon Palmer fikk hjelp i fjor.

Fikk du ikke ryd-det hagen i fjor? Fortvil ikke - nå er gjengen bak Godhetsfestivalen i gang igjen. Festivalsjef Helen Steen sier at de utførte 15 opp-drag i fjor, ved hjelp av 60 frivilli-ge. I år satser de på å både få flere oppdrag og flere frivillige, så nå gjelder det å kjen-ne sin besøkelses-tid.

Cheryl Marita Farrah Gobine og samboer Simon Palmer var blant de som fikk assistanse av de gode hjelperne i fjor. De hadde en gammel garasjeport som skulle tas ned og fjernes, et tre som skulle beskjæres og en busk som måtte graves opp med rot. De oppdaget en plakat om Godhetsfestivalen da de var ute og luftet hunden, og tenkte at dette var midt i blinken. Etterpå leste de om festivalen i Riskaposten, og tok kontakt.
- Vi hadde nettopp flyttet til bygda og siden vi verken har familie eller venner som bor her som kan hjelpe oss tenkte vi at denne snille ideen passet akku-rat for sånne som oss, sier Gobine. - Siden vi er to unge nyetablerte hadde vi ikke de rette redskapene til å rydde opp i hagen vår skikkelig eller trans-portere bort avfall. Vi hadde en gammel garasjedør som var råt-ten og trengte å demonteres. Vi hadde prøvd å ta den av hengs-lene men den viste seg å være altfor tung for to mennesker og vi visste ikke helt hvor vi skulle begynne uten å skade oss.

Jobbet effektivt

Gobine sier videre at de er glade for at de våget å spørre, og at gjengen som kom var kjempehyggelig.
- De jobbet effektivt, var høfli-ge, ivrige, forståelsesfulle og ordnet alt vi trengte å få utført. Vi ble overrasket da de fjernet alt avfallet på slutten, til og med den svære garasjedøren. Helt gratis var det også!, avslutter hun, og legger til:
- Det er ganske inspirerende at det fortsatt i vår "hektiske hverdag" finnes noen som gir tiden sin gratis til tjeneste for andre. Vi anbefaler absolutt andre å ringe hvis de trenger hjelp. Det er ikke en skam å spørre om hjelp. I år vil vi være med og hjelpe også.

Gir glede begge veier
En av dem som vasket biler i fjor er Karsten Degnes. Han jobber til daglig som kateket i Klepp, men satte av to kvelder til å være med og vaske biler gratis for hvem som helst.
- Når det skulle arrangeres Godhetsfestival på Hommer-såk, så var det helt naturlig for meg å delta. Jeg har selv arran-gert Godhetsdager med ung-dommene mine i Klepp-kirka og ser hvor mye det har betydd for dem vi hjelper.
- Godhet er noe folk virker å ha glemt hva er, sier Degnes.
- Folk er oppriktig overraska når de blir møtt med tilbud om nyvaska bil, vinduer, behand-ling av terrasse eller nybakte rundstykker på døra. Å delta på Godhetsfestivalen er for meg mye mer enn bare en festival, et stunt eller en happening. Det er en måte å leve livet på. Selv om det kan være litt tiltak å komme
seg ut, så gir det så utrolig mye når man først gjør det. For det å spre godhet, gir begge veier. Det er en stor glede å få være med å se andre smile og være takknemlige.
Degnes sier han har veldig lyst til å være med på festivalen i år også, og oppfordrer alle som har noe de skulle ha gjort som gnager og tar krefter og tanker til å be om hjelp fra GodhetRiska.

Trenger du hjelp?
Helen Steen forteller at festiva-len i år er utvidet til å omfatte flere steder i landet, og at man derfor har endret navn fra Godhetsfestivalen til Godhet-Riska. Hun sier at de gjerne tar på seg hagestell og andre prak-tiske oppdrag ute og inne, og vil gjerne oppfordre alle som av en eller annen grunn ikke har mulighet til å utføre slike ting selv til å registrere sine behov på nettsiden godhet.no fra begynnelsen av mai, eller ringe deres festivaltelefon: 469 06 309.

Redaktør -

Nyheter

Det er ikkje mine sko du ser

Det er ikkje mine sko du ser

Viktig bok om ME

Veit ikkje om eg no er åleine

Veit ikkje om eg no er åleine

Ei sterk forteljing om familie, kjærleik ...

Til min obdusent

Til min obdusent

Om de store, klassiske spørsmålene ...

Perspektiver og ettertanke

Perspektiver og ettertanke

Poesi på en helt ny måte

PRESSEMELDING - LESERUNDERSØKELSEN 2024

PRESSEMELDING - LESERUNDERSØKELSEN 2024 ...

Det hendte

Takk for at du gjorde meg så fine…”

En baker kan stundom ikke tenke seg livet ...

Varemagasin vakte ”opsikt viden om”

Varemagasin vakte ”opsikt viden om”

For første gang skal gi mang en ting ...

Da byen var en varemesse verd

Det finnes i hvert fall ett byhistorisk eksempel ...

Søndagsskolen som var hverdagsskole

Søndagsskolen som var hverdagsskole

Det er ikke alltid at tingene er som de synes ...

Seilskuter som aldri fikk sin sang …

Seilskuter som aldri fikk sin sang …

Noen rimsmeder har med betydelig alvor forsøkt ...