Vil fikse farlig kryss

11.03.2013
Vil fikse farlig kryss
Dette krysset mellom Hølevegen og Lauvvikvegen skaper mange farlige situasjoner

Avkjørselen til Høle skaper mange farlige situasjoner når folk kjører til og fra ferjekaien på Lauvvik. Nå setter Sandnes kommune av penger til å utbedre avkjørselen.

Nederst i Bangedalen, et par kilometer fra ferjekaien på Lauvvik, er det en farlig avkjørsel til Høle og riksveg 13 videre til Ims og Sandnes. Når bilene som har kjørt av ferja over Høgsfjorden er på vei til Sandnes, blir møtende biler som skal til Høle stående og vente på å få krysse veien og svinge til venstre. Bak seg har de ofte biler som kommer i stor fart og har det travelt med å komme seg til Lauvvik og nå ferja før den legger fra kai igjen. De må også finne seg i å vente til veien er klar. I dag er det ikke noe avkjøringsfelt for de som skal til venstre i krysset, men det kan det komme en endring på.

 

Smal vei og farlig kryss

Både Sandnes bystyre og Høle bydelsutvalg ønsker å gjøre noe med krysset. Høle bydelsutvalg behandlet saken i møte 31. januar. De tok opp problemet med det farlige krysset, og mente også at veien videre oppover bakken i Bangedalen måtte utbedres. I 2007 ble fjellet langs veikanten sprengt bort. Det ga rom for en utvidelse av veien, men den har aldri blitt utvidet. Høle bydelsutvalg ber om at det blir gjort noe med dette, og viser til at det har vært flere uhell der trafikanter har kommet utenfor den smale veien og ødelagt bilene sine.

Bydelsutvalget viser også til det farlige krysset til Høle. De ber om at det blir laget et eget avkjøringsfelt for trafikanter som kommer fra Sandnes på fylkesveg 508 (Lauvvikvegen) og må krysse veien for å komme til Høle.

 

Vedtak i mai

Sandnes kommune har et overskudd på 115 millioner kroner på regnskapet for fjoråret. Samtidig har kommunen en liste med 10 trafikksikringsprosjekter som er både planlagt og kostnadsregnet, men som ikke har blitt utført. De 10 prosjektene har en kostnad på 15 millioner kroner. På denne listen ligger blant annet avkjøringsfeltet på Lauvvikvegen inne. Sandnes kommune har tidligere satt av 5 millioner til å starte arbeidet med disse trafikksikringsprosjektene. Flertallspartiene i Sandnes kommune gikk nylig inn for å sette av de 10 millionene som trengs for å utbedre alt som står på lista. Pengene vil de ta fra fjorårets overskudd.

Ordfører Stanley Wirak (Ap) sier til Stavanger Aftenblad at politikerne vil bruke våren til å få skikkelig oversikt over trafikksikringstiltakene, og kommer tilbake til endelig disponering når de behandler årsrapport og regnskap for kommunen i mai.

Fortau eller gang- og sykkelvei på Bergsagelveien ved Hetland på Hommersåk ligger også inne på listen over trafikksikringsprosjekter.

Redaktør -

Nyheter

Kvinner og mén

Kvinner og mén

Hva skjuler seg bak fasadene? Bli med på ...

Desemberbarn

Desemberbarn

Hva faen gjør man med savn, liksom ...

Alle årstidene i mitt hjerte

Alle årstidene i mitt hjerte

En gripende diktsamling om forløsning, ...

Stråle 3

Stråle 3

Ei vakker og tankevekkande bok

Nekrotisk vev

Nekrotisk vev

Skuffa, seier du ? At ikkje du skulle bli ...

Det hendte

Takk for at du gjorde meg så fine…”

En baker kan stundom ikke tenke seg livet ...

Varemagasin vakte ”opsikt viden om”

Varemagasin vakte ”opsikt viden om”

For første gang skal gi mang en ting ...

Da byen var en varemesse verd

Det finnes i hvert fall ett byhistorisk eksempel ...

Søndagsskolen som var hverdagsskole

Søndagsskolen som var hverdagsskole

Det er ikke alltid at tingene er som de synes ...

Seilskuter som aldri fikk sin sang …

Seilskuter som aldri fikk sin sang …

Noen rimsmeder har med betydelig alvor forsøkt ...