Bygger for unge og eldre

11.03.2013
Bygger for unge og eldre
Ivar Loddervik i Fjogstad Hus er klar til å starte utbyggingen av 68 boliger på Hesthammaren. –Vi setter i gang like etter påske, sier han.

Fjogstad Hus bygger for tiden 12 seniorleiligheter ved Riska bofellesskap. Etter påske starter opparbeidelsen av et nytt felt på Hesthammaren. Der skal det blant annet bygges 24 ungdomsleiligheter.

Ivar Loddervik i Fjogstad Hus mener det er stort behov for små, rimelige leiligheter som kan være unge menneskers billett inn på boligmarkedet.

-Det er ikke lett å komme seg inn på markedet med dagens prisnivå. Her bygger vi ut 24 leiligheter på litt over 60 kvadratmeter. Vi reiser seks bygg med fire leiligheter i hver. Vi har sett andre steder at folk får pengene igjen og vel så det selv om de selger slike boliger etter ganske kort tid, sier Loddervik.

 

Salg til høsten

Feltet på Hesthammaren gir rom for mer enn ungdomsleiligheter. Det skal også inneholde 22 frittliggende eneboliger og et tilsvarende antall rekkehus. Totalt skal 68 boliger bygges ut.

-Opparbeidelsen av området starter like etter påske. Vi satser på at grunnarbeidet på de første tomtene også kan settes i gang på denne siden av nyttår, sier Loddervik.

Fjogstad Hus vil også vente til høsten før de starter salget av boligene i det nye feltet.

-Vi venter til vi kan presentere endelige tegninger, eksakte priser og en sikker dato for ferdigstillelse før vi legger boligene ut for salg, sier han.

Feltet vil ligge i en forlengelse av et etablert boligområde. Loddervik tror feltet vil være attraktivt for unge og småbarnsfamilier.

-Feltet ligger nært alle sentrumsfunksjoner, og det er godt opparbeidede gang- og sykkelveier i området. Det går blant annet en egen gangveg rett ned til Bryggen senter, påpeker han.

 

Bydel for to byer

Ivar Loddervik kjenner boligmarkedet på Hommersåk bedre enn de fleste. Og han er ikke veldig bekymret.

-Riska er en attraktiv bydel. Det er ikke vanskelig å selge boliger her. De forsvinner på et øyeblikk, mener han.

Fjogstad Hus har bygget ut mye på Hommersåk i senere år, og har 125 boliger under planlegging eller bygging i skrivende stund. Ivar Loddervik mener Riska er en bydel for to byer.

-Riska ligger på en måte midt mellom Stavanger og Sandnes – nesten som Lura. Det tar 20 minutter til Stavanger med hurtigbåt og 20 minutter til Sandnes med bil. Samtidig har bydelen flotte naturområder og kvaliteter som ikke er så lette å finne så nær byen. Politikerne har også sett at Riska er populært. De er flinke med tilrettelegging av nye boligområder, sier han.

Redaktør -

Nyheter

Kvinner og mén

Kvinner og mén

Hva skjuler seg bak fasadene? Bli med på ...

Desemberbarn

Desemberbarn

Hva faen gjør man med savn, liksom ...

Alle årstidene i mitt hjerte

Alle årstidene i mitt hjerte

En gripende diktsamling om forløsning, ...

Stråle 3

Stråle 3

Ei vakker og tankevekkande bok

Nekrotisk vev

Nekrotisk vev

Skuffa, seier du ? At ikkje du skulle bli ...

Det hendte

Takk for at du gjorde meg så fine…”

En baker kan stundom ikke tenke seg livet ...

Varemagasin vakte ”opsikt viden om”

Varemagasin vakte ”opsikt viden om”

For første gang skal gi mang en ting ...

Da byen var en varemesse verd

Det finnes i hvert fall ett byhistorisk eksempel ...

Søndagsskolen som var hverdagsskole

Søndagsskolen som var hverdagsskole

Det er ikke alltid at tingene er som de synes ...

Seilskuter som aldri fikk sin sang …

Seilskuter som aldri fikk sin sang …

Noen rimsmeder har med betydelig alvor forsøkt ...