Tidlig krøkes i sang

04.05.2011
Tidlig krøkes i sang
Lille Lea og moren Borghild (t.v.), og Christina og datteren Pernille synes alle det er spennende med babysang.

At sang virker inn på de aller minste, har vi fått erfare på Knøttene åpen barnehage. Mødrene, og for anledningen én far, har satt seg i ring, og de aller minste spisser alle sanser når de store synger.

Det er ingen tvil om at de minste synes dette er spennende, og det er heller ingen tvil om at mødrene, og den ene faren, setter pris på dette samværet. Vi er i åpen barnehage i Riska kirke.

Vi lar de små være for seg selv, og snakker med styrer Jenny Alsnes.

- Dette er et tilbud til alle småbarnsforeldre som bor her inne på Riska. Her får de et tilbud om lek, læring, sosialt fellesskap og nettverksbygging for både de store og de små. Vi har også lyst å være en utstrakt hånd for de som også har lyst å lære mer om dåp. Vi er jo i en kirke, minner Alsnes om med et smil.

Vi ønsker å formidle kristen tro og tradisjoner, slik at det blir en del av dåpsopplæringen for hele familien, sier hun.

 

Ha det kjekt

- Men Først og fremst så ønsker vi å ha det kjekt, og at folk kan bli kjent og få nye venner. På den måten kan vi være med å bygge opp både barns og voksnes selvfølelse.

- Hvordan er oppslutningen?

- Det er mellom tjue og tretti barn hver dag, pluss foreldrene. Vi har åpent fire dager i uken fra ni til ett. På fredagene er det stengt. Vi følger skolen sine fridager. Vi utarbeider satsningsområder, månedsplaner og årsplaner så folk kan følge med på hva som skjer. Så har vi turer slik at folk kan bli kjent i nærmiljøet. Hovedmisjonen er at det skal være en fin møteplass med trivsel og vekst for både store og små, forklarer hun.  

 

Lek, læring og samhandling

En liten sum må foreldrene bidra med for å få være med:

- Det koster tjue kroner for hver gang, og tretti kroner dersom foreldrene har med to eller flere barn. Vi lager til forskjellige aktiviteter, og legger vekt på felles lek, og læring av samhandling. Så har vi en felles lunsj, og folk har med seg matpalkke.

- Hvor ofte er det babysang?

- Vi har tilbud om babysang en gang i uken. Det er for de som har små fra 0 til 11-12 måneder. I babysangen så skapes det gode bånd mellom mor og barn eller far og barn, forklarer Alnses.

 

Sin egen kirke

Knøttene åpen barnehage startet i januar 2000, og hadde tiårs jubileum i fjor vår. Det er to ansatte i seksti prosents stilling, og en fagutvikler i 55 prosents stilling. Foreldrene er med og hjelper til med praktiske ting, og en frivillig er med og hjelper til på kjøkkenet. En gang i måneden er det fadderkafe der barna selger ting de har laget, og inntektene går til et hjelpeprosjekt de har i Thailand. Eller er det samlingen inne i krikerommet en gang i måneden, slik at barn og foreldre kan bli bedre kjent også med et rommet.

- Tanken er at de alle skal oppleve Riska kirke som sin egen kirke, avslutter Alsnes. 

Redaktør -

Stikkord i denne artikkelen
barnehage,

Nyheter

PRESSEMELDING - LESERUNDERSØKELSEN 2024

PRESSEMELDING - LESERUNDERSØKELSEN 2024 ...

«Nazi-unge!», «homo-jævel!» …

«Nazi-unge!», «homo-jævel!» …

– Mange bøker er skrevet om homser og ...

Norsk haiku

Norsk haiku

Herner Sæverot er aktuell med boken ...

Et liv på flukt

Et liv på flukt

Avin Rostami skriver dikt om en barndom i ...

Dikt om krigens skyggesider

Dikt om krigens skyggesider

Bojan Celise Skaar debuterer med diktsamlingen ...

Det hendte

Takk for at du gjorde meg så fine…”

En baker kan stundom ikke tenke seg livet ...

Varemagasin vakte ”opsikt viden om”

Varemagasin vakte ”opsikt viden om”

For første gang skal gi mang en ting ...

Da byen var en varemesse verd

Det finnes i hvert fall ett byhistorisk eksempel ...

Søndagsskolen som var hverdagsskole

Søndagsskolen som var hverdagsskole

Det er ikke alltid at tingene er som de synes ...

Seilskuter som aldri fikk sin sang …

Seilskuter som aldri fikk sin sang …

Noen rimsmeder har med betydelig alvor forsøkt ...