Riskadager med indianermaling

02.06.2006
Riskadager med indianermaling
Ugg, ugg... Indianerne inntar Riskadagene i år. Bli med på cowboyshow, og få ansiktsmaling i (ekte) indianerstil!

Riskadagene har snart vært arrangert i 20 år. Fra en sped start i 1991 har det årvisse arrangementet utviklet seg til å bli en “happening” i bygda innerst i Hommersåkvågen.

LAN-party
I fjor forsøkte man seg med LAN-party i Grendahuset hele helgen. Og suksessen gjentas i år. Tidligere har det vært diskotek for ungdom, men det later til at LAN-party er å foretrekke.
- Diskoteket har aldri vært noen suksess. Derfor ville vi forsøke noe nytt, og det har vi lykkes med, forklarer Einar O. Pedersen, som er leder for riskadagskomiteen.
Men det blir fest også, iallefall for de aller yngste. Det sørger Pinsemenigheten Betel for. Betel har i flere år vært dyktige støttespillere i avviklingen av Riskadagene, og slik blir det i år også. Foruten festen, har Betel ansvaret for sandvolleyturneringen som pågår ved Stemmen hele helgen.


Gratis frokost
Den offisielle åpningen av Riskadagene finner sted på kaien lørdag kl 10.00, etter at publikum (forhåpentlig) har fått seg en god (gratis) frokost. Under åpningsarrangementet avsløres blant annet hvem som får årets aktivitetspris. Du kan lese mer om denne begivenheten et annet sted i avisen. Det blir god musikk, blant annet i regi av skolekorpset og skolekoret. Og kanskje vel så viktig: Overrekkelse av årets bygdegave, som er et nytt lekestativ til lekeplassen ved Stemmen.


Vått
I år som i fjor blir aktiviteter til sjøs. Rogaland Industriservice arrangerer “Gøy på vannet”, mens AS Riskafjord inviterer til turer med den 141 år gamle båten. Avgang fra kaien hver halvtime lørdag mellom kl 13 og 17. Og mens du venter på båten, kan du nyte noe av den gode grillmaten som tilberedes i kafételtet på kaien. Her går grillene
bokstavelig talt varme. Det blir også kassestablingskonkurranse,
som har vist seg å være et av de mer populære innslagene under Riskadagene.
Hvem tar rekorden i år? Du må iallefall stable mer enn 20 kasser, hvis du skal ha håp om å vinne. Nytt av året blir show med cowboyen Tommy Tom. Her er det snakk om konkurranser og ansiktsmaling med indianermønster. Spennende Brannvesenet stiller også opp, med demonstrasjon av slukketeknikker og utstyr.


Rennebilløp
Det knytter seg spenning til om det varslede olabilløpeteller rennebilløp som det heter på våre kanterlar seg arrangere. Det er i skrivende stund ikke påmeldt så mange biler, og da blir det jo ikke rare konkurransen. Så de som har lyst til å delta, må bare melde
seg på. Arrangøren lokker med flotte og til dels kostbare premier.
- Det hadde vært artig å få i gang en tradisjon med et skikkelig olabilløp. I fjor stilte fire biler til start. Kanskje får vi mer svung over det hele i år? spør Pedersen, som oppfordrer folk tli å gå inn på internettadressen www.olabil. no. Her finner du blant annet oppskriften på hvordan du bygger din egen rennebil. Men om rennebilene skulle
utebli, så blir det iallefall fartsfylt show med modellbiler av Formel 1-klasse. Klepp RC klubb stiller med en rekke modellbiler i skala 1:5, og det blir høy fart og høy
temperatur på en provisorisk Formel 1-bane på parkeringsplassen ved Bryggen Senter.

Redaktør -

Nyheter

Det er ikkje mine sko du ser

Det er ikkje mine sko du ser

Viktig bok om ME

Veit ikkje om eg no er åleine

Veit ikkje om eg no er åleine

Ei sterk forteljing om familie, kjærleik ...

Til min obdusent

Til min obdusent

Om de store, klassiske spørsmålene ...

Perspektiver og ettertanke

Perspektiver og ettertanke

Poesi på en helt ny måte

PRESSEMELDING - LESERUNDERSØKELSEN 2024

PRESSEMELDING - LESERUNDERSØKELSEN 2024 ...

Det hendte

Takk for at du gjorde meg så fine…”

En baker kan stundom ikke tenke seg livet ...

Varemagasin vakte ”opsikt viden om”

Varemagasin vakte ”opsikt viden om”

For første gang skal gi mang en ting ...

Da byen var en varemesse verd

Det finnes i hvert fall ett byhistorisk eksempel ...

Søndagsskolen som var hverdagsskole

Søndagsskolen som var hverdagsskole

Det er ikke alltid at tingene er som de synes ...

Seilskuter som aldri fikk sin sang …

Seilskuter som aldri fikk sin sang …

Noen rimsmeder har med betydelig alvor forsøkt ...