Velfylt program på Riskadagene

29.05.2002
Velfylt program på Riskadagene
Leder Ole Fjeldtvedt i Riskadagskomiteen

Årets Riskadager later til å bli de beste på mange år. Arrangøren Riska Lions Club har virkelig lagt seg i selen for å lage liv og røre i bygda.

Dagene går av stabelen 7. – 9. juni, og blir de sprekeste noen sinne, skal vi tro leder Ole Fjeldtvedt i Riskadagskomiteen. Akkurat det har arrangør Riska Lions hevdet nesten hvert eneste år siden de populære bygdedagene ble innstiftet for 12 år siden. Men i år har Lions Club lagt seg ekstra i selen for å skape et arrangement både for små og store.

- Denne gangen satser vi friskt på ungdommen, forklarer Ole Fjeldtvedt, som hevder at ungdommen aldri før har fått så mange tilbud å velge mellom i løpet av en hektisk helg. Sandvolleyballturnering, natturnering i fotball, LAN-party, konkurranser og en stor ungdomsdisko er bare noen av tingene de unge kan velge mellom. Størst forventning har kanskje arrangøren til diskoen, som går av stabelen på brygga utenfor Riska Sveis.

- Her kommer DJ-Prince for å lage et vanvittig show, lover Fjeldtvedt, som venter et tusentalls ungdommer på dette arrangementet. Ungdomsfesten begynner fredag klokken 20.00.

 

Mange kjendiser

Biskop Ernst Baasland er bare en av flere kjendiser som har meldt sin ankomst til årets Riskadager. Navn som Tønes, Magne Høiland, Anders Bru og Sigvart Dagsland står også på programmet.

Riskadagene starter som vanlig med en åpningsseremoni fredagen. Dette skjer ved Stemmen. Som vanlig knytter det seg spenning til hvem som får årets aktivitetspris, og hvilket godt formål overskuddet etter årets riskadager skal gå til. Det blir ulike underholdningsinnslag, blant annet ved Rita og Kjell Breivik, og toastmaster Terje Høiland fra Bryne Lions Club ledsager publikum gjennom åpningen.

Senere samme kveld blir det stor familiefest på kaien. Her serveres sjømat, og det blir mye underholdning. Nina Handegaard Maesen leder festen, og sokndølen Tønes er et av trekkplastrene, i tillegg til at Kjell Breivik spiller noen av sine låter.

 

Utstillinger i Vågen

I år blir den store utstillingsmessa flyttet ned til Vågen. Det betyr at Riskahallen nesten står tom under årets riskadager. En rekke lokale bedrifter og organisasjoner stiller med stands i egne telt på kaiområdet. Lions rigger også opp kafètelt, hvor det blir salg av grøt på lørdagen og middag på søndagen. Foruten utstillinger og matsalg blir det en rekke konkurranser i Vågen. Kassestabling, fiskekonkurranse og seilkonkurranse er noen stikkord, med toastmaser Paul Oliversen som konferansier.

- Lørdag kveld inviterer vi til stor grillfest på kaien. Oppvarmingen begynner ved 18-tiden, Tiedemanns Blue tar seg av den biten. Senere spiller Mannaen, mens vi i Lions serverer grillmat, smiler Fjeldtvedt.

 

To turneringer

For første gang er både Riska Menighet og Pinsemenigheten Betel med i kulissene bak Riskadagene. Betel tar seg av seg av de to turneringene som skal avvikles, hvorav sandvolleyballturneringen blir den mest omfattende med innledende runder en hel uke før selve Riskadagene starter. Riska menighet arrangerer LAN-party i kirken, og får besøk av Sigvart Dagsland som skal holde konsert lørdag kveld. Søndag blir det ”Boat-in-gudstjeneste” på brygga ved Riska Sveis, og her har biskop Ernst Baasland meldt sin ankomst.

 

Aktivitetskort

Mye er gratis, og noe koster penger på Riskadagene. Åpningsseremonien fredag har gratis adgang. Det samme gjelder utstillingsmessa lørdag og søndag, og selvsagt gudstjenesten søndag. I tillegg serveres det gratis frokost på kaien lørdag morgen.

En del av konkurransene koster det penger å delta på. Men det er mulig å spare penger ved å bruke dem. Lions selger nemlig aktivitetskort for en hundrelapp, hvor du får seks aktiviteter til prisen for fire. Så her er det bare å hive seg på.

- Kortene blir å få kjøpt i Lions sin informasjonskiosk på kaien, sier Roald Ommundsen i Riska Lions.

Redaktør -

Nyheter

PRESSEMELDING - LESERUNDERSØKELSEN 2024

PRESSEMELDING - LESERUNDERSØKELSEN 2024 ...

«Nazi-unge!», «homo-jævel!» …

«Nazi-unge!», «homo-jævel!» …

– Mange bøker er skrevet om homser og ...

Norsk haiku

Norsk haiku

Herner Sæverot er aktuell med boken ...

Et liv på flukt

Et liv på flukt

Avin Rostami skriver dikt om en barndom i ...

Dikt om krigens skyggesider

Dikt om krigens skyggesider

Bojan Celise Skaar debuterer med diktsamlingen ...

Det hendte

Takk for at du gjorde meg så fine…”

En baker kan stundom ikke tenke seg livet ...

Varemagasin vakte ”opsikt viden om”

Varemagasin vakte ”opsikt viden om”

For første gang skal gi mang en ting ...

Da byen var en varemesse verd

Det finnes i hvert fall ett byhistorisk eksempel ...

Søndagsskolen som var hverdagsskole

Søndagsskolen som var hverdagsskole

Det er ikke alltid at tingene er som de synes ...

Seilskuter som aldri fikk sin sang …

Seilskuter som aldri fikk sin sang …

Noen rimsmeder har med betydelig alvor forsøkt ...