Hemmelig bygdegave

29.05.2002
Hemmelig bygdegave
Hetland og Dan Skjørestad monterer trebeskyttelsen forut for Riskadagene i fjor.

Riska Lions Club holder kortene tett til brystet når det gjelder årets bygdegave. Overskuddet fra Riskadagene går til veldedige formål, og ett av disse er en gave til bygda. Hva gaven består i, blir først avslørt under åpningsseremonien.

Det har etter hvert blitt en tradisjon at Riska Lions Club gir noe formålsnyttig til bygdas befolkning. For fire år siden kom fontenen i Stemmen på plass, som følge av et samarbeid mellom Lions og Berge M. Bertelsen. Fontenen kostet 90.000 kroner, og utgjør et dekorativt element i parkperlen i sentrum av Hommersåk.

 

Året etter ble brannvesenet i bygda utstyrt med en hjertestarter. Starteren har bidratt til å redde liv. Ved hjertestans kan sekunder utgjøre forskjellen mellom liv og død. Tidligere måtte man vente på legehelikopter og ambulanse, men nå rykker brannvesenet i Riska ut med hjertestarter. Brannmann Karl Haugland ga i fjor følgende kommentar til gaven fra Riska Lions.

- Vi takker klubben for det de gjør og har gjort for bygda gjennom å gi dette apparatet til oss. Det gir ekstra trygghet å ha den tilgjengelig på utrykningene.

 

I fjor var det miljøgata som stod i fokus for bygdegaven. Kommunen brukte atskillige millioner på å oppgradere gata med fortau, sykkelsti, midtrabatter og beplantning, mens Lions satte kronen på verket ved å spandere jerngitter rundt trærne nedover Vågen. Dette skjedde i samarbeid med bydelsutvalget.

- Beskyttelse er viktig for å beskytte mot hærverk, samtidig som det er et møbel i miljøet, sa Dan Skjørestad til Programbladet for Riskadagene i fjor. 19 av de 35 trærne i Vågen er utstyrt med jerngitter.

 

Så er spørsmålet: Hva blir årets gave til bygda? Flere forslag er lansert, og en egen komite i Lions Club har arbeidet med spørsmålet forut for Riskadagene. Hvilke forslag som er lagt fram, og hvilket som ble valgt, får du vite hvis du møter opp på åpningsshowet til Riskadagene fredag den 7. juni kl 17.00.

 

Tom Gaudland

Nyheter

Jerndikt

Jerndikt

Et forsøk på å forstå ...

Da bikkjene gikk løse

Da bikkjene gikk løse

Tilhørlighet Å bli tatt imot med ...

Aller helst vil eg danse

Aller helst vil eg danse

Det lakkar og lir … - Kom, lat oss snu timeglaset ...

«‘DAYÊ’» Er lyden av kjærlighet»

«‘DAYÊ’» Er lyden av kjærlighet»

En gripende reise gjennom generasjoners kamp, ...

Trollet på hytta hjalp til med kveldsstellet

Trollet på hytta hjalp til med kveldsste...

Kristine Buettner blander gjenkjennelig hverdagsproblematikk ...

Det hendte

Takk for at du gjorde meg så fine…”

En baker kan stundom ikke tenke seg livet ...

Varemagasin vakte ”opsikt viden om”

Varemagasin vakte ”opsikt viden om”

For første gang skal gi mang en ting ...

Da byen var en varemesse verd

Det finnes i hvert fall ett byhistorisk eksempel ...

Søndagsskolen som var hverdagsskole

Søndagsskolen som var hverdagsskole

Det er ikke alltid at tingene er som de synes ...

Seilskuter som aldri fikk sin sang …

Seilskuter som aldri fikk sin sang …

Noen rimsmeder har med betydelig alvor forsøkt ...