Lions sponser trebeskyttere

14.02.2001

Den planlagte miljøgaten som strekker seg fra Stemmen og ned mot Hommersåk kai er i sluttfasen. En del av overskuddet fra årets Riskadager går til å beskytte de nyplantede trærne i miljøgaten

Både Riska Lions Club og bydelsutvalget har bidratt med økonomiske midler for å la trærne i miljøgaten få skikkelig beskyttelse.
- Beskyttelse er viktig for å unngå hærverk, samtidig som det er et møbel i miljøet, sier visepresident Dan Skjørestad i Riska Lions Club. Til sammen er det bevilget penger til å beskytte 18 av trærne som skal beplantes langs veien ned mot kaien. Opparbeidingen på selve kaien tas i en annen omgang. Totalt vil det plantes 35 trær langs veien, men ifølge kommunen er det 19 av disse som er ekstra utsatt for hærverk.
- Rørene som trærne skal stå i er ca. en meter i diameter innvendig. Dette er fordi røttene skal kunne vokse på et større område, forteller han.

I utgangspunktet var ikke kommunen villig til å bli med på dette prosjektet sammen med bydelsutvalget og Riska Lions Club.
- Kommunen gjør slikt i sentrum, men har ikke hatt for vane å etablere samarbeid på denne måten ute i distriktene. Men etter litt trykk fra oss gikk de likevel med på dette, sier Skjørestad.
Trebeskyttelsen som skal brukes i miljøgaten er laget av lokale krefter. Andreas Hetland fikk oppdraget med å lage disse, og han sier at hele produksjonen gikk på en snipp-snare. Materialene måtte også lakkeres og galvaniseres eksternt, en prosess som alene tok tre uker. Ifølge Skjørestad falt valget for produksjonsdelen på Andreas Hetland fordi han til vanlig driver med sveising av teleskopringer til kummelokk.
Offisiell åpning av miljøgaten kombineres med starten på årets riskadager og foretas av ordføreren 15. juni kl. 16.30.

Det er ikke første gang at Riska Lions Club er med og bidrar til at nærmiljøet får en ansiktsløftning. For to år siden ble overskuddet fra Riskadagene brukt til å få på plass fontenen i Stemmen.
- Profilen til Lions er å bruke midler både lokalt, regionalt, nasjonalt og internasjonalt. Hovedaktiviteten vår er Riskadagene, men vi har også en søndag i september der det arrangeres stafett mellom barneskolene her i bygda, sier Skjørestad. I tillegg har klubben en rododendron-skråning i Arboretet som de er ansvarlige for.
- Ellers kommer det en del søknader fra ulike hold som vi bevilger penger til. Nå nettopp ga vi en datamaskin til en av skolene som skulle brukes av en elev med spesielle behov. Vi har dessuten betalt en reise til Sør-Afrika for fire skoleelever herfra. I tillegg brukes en del midler til å arbeide mot narkotika, forteller han.

Eivind Motland

Nyheter

Hjertesnakker II

Hjertesnakker II

Vi minnes ikke dager, men øyeblikkene ...

Humor og alvor - hånd i hånd

Humor og alvor - hånd i hånd

Dikt om ordets makt Kunne man slette, kunne ...

– Ord er mitt rus- og nytelsesmiddel.

– Ord er mitt rus- og nytelsesmiddel.

Trond Evenstads motto er «Aldri så banalt ...

Å male stuevegger med mennesker som ikke er permanente

Å male stuevegger med mennesker som ikke ...

"Det gjør for vondt å tenke på ...

Psykt fastlåst

Psykt fastlåst

Avviser alle forslag - for det virker meningsløst/håpløst ...

Det hendte

Takk for at du gjorde meg så fine…”

En baker kan stundom ikke tenke seg livet ...

Varemagasin vakte ”opsikt viden om”

Varemagasin vakte ”opsikt viden om”

For første gang skal gi mang en ting ...

Da byen var en varemesse verd

Det finnes i hvert fall ett byhistorisk eksempel ...

Søndagsskolen som var hverdagsskole

Søndagsskolen som var hverdagsskole

Det er ikke alltid at tingene er som de synes ...

Seilskuter som aldri fikk sin sang …

Seilskuter som aldri fikk sin sang …

Noen rimsmeder har med betydelig alvor forsøkt ...