Satser sterkere på sikkerhet

10.06.2002
Satser sterkere på sikkerhet
Thomas Ege

Det startet med to tomme hender i 1994. I dag er det lille vekterselskapet Euroguard blitt en del av Hafslund-konsernet. Nå ønsker moderselskapet i Oslo å satse stort over hele Norge.


Euroguard ble innlemmet i SES i september i fjor. Siden har selskapet gradvis gått gjennom en omprofilering. Selskapet har hatt tilhold i Havannasenteret siden 1995, og flyttet nylig inn i større lokaler der Radio Sandnes i sin tid hadde studio og kontor. Driftsleder Thomas Ege og avdelingsleder Hogne Takle i Sikkerhet- og Etterforskningssentralen (SES) har fått kontorplass på en lite lydhør plass – men med store vinduer mot hverandre.
- Det er faktisk veldig greit. Det er lydtett mellom kontorene. Da kan vi sitte i fred både når vi snakker i telefonen, har møter eller prater med ansatte. Ellers er jo de nye lokalene lyse og fine, sier Hogne Takle om de tidligere radiolokalitetene.
- Nå får vi inn alle tjenester for å rekke over hele spekteret. Foruten bedrifter i liten, mellomstor og stor størrelse, kommer vi også til å gå inn på boligmarkedet, foreta verditransporter og ha både mobilt og stasjonært vakthold, forteller Thomas Ege.
Selv om Euroguard også har hatt dette spekteret tidligere, ligger aktiviteten framover på et helt annet nivå.
- Vi utvider staben betydelig i forhold til markedsføring og salg, fortsetter Takle.
Han mener at en vekter ofte blir betegnet som en Securitas-vakt, det har nærmest blitt et begrep.
- Det vil vi gjøre noe med. Vi ønsker å vise oss fram på en sånn måte at vi ødelegger det begrepet litt. Dette er ikke vondt ment overfor Securitas, jeg snakker nå om bruken av begrepet ”vekter”, smiler avdelingslederen.

Skifter navn etter sommeren
Euroguard ble etablert i 1994 med avdelinger i Sandnes og Bergen, og har siden bygd seg opp i de to byene.
- Etter hvert ønsket vi å komme sammen med andre selskap for å bygge videre og få en bredere satsing. Etter at vi tok kontakt med Hafslund-konsernet, kom vi i dialog med SES, og det endte med et oppkjøp fra SES sin side gjennom Hafslund, forklarer avdelingslederen.
Egentlig er oppkjøpshistorien lenger enn den som ble nevnt innledningsvis. Det begynte med at Hafslund-konsernet kjøpte 67,5 prosent av Varslingsystemer, et godt etablert selskap fra 1979 som har satset på høysikkerhetsanlegg. Neste oppkjøp ble Vekterselskapet, som har drevet med boligalarmsatsing, og SES. Videre ble VKS-gruppen (Vakt- og Kontrollselskapet) med i Hafslund-familien. Det betyr at konsernet i dag dekker området fra Trondheim til Lista.
- Etter sommeren en gang skifter vi navn til Hafslund Sikkerhet, der det blir delt inn i en avdeling med bedriftssikkerhet og en for boligsikkerhet, sier Takle.
SES ble i sin tid startet av tre politimenn og en fra Forsvaret. Disse sitter i dag som direktører med ansvar for hvert sitt felt i selskapet.

Eivind Motland

Nyheter

Et liv på flukt

Et liv på flukt

Avin Rostami skriver dikt om en barndom i ...

Dikt om krigens skyggesider

Dikt om krigens skyggesider

Bojan Celise Skaar debuterer med diktsamlingen ...

Ene-Bjarne - Forloverens makt

Ene-Bjarne - Forloverens makt

Det blir ellevill dramatikk og litt romantikk ...

Vilja vil ikke

Vilja vil ikke

En dag får Vilja gjøre som hun ...

De ropende tankenes hvisken

De ropende tankenes hvisken

Dikt om sorgens ansikter

Det hendte

Takk for at du gjorde meg så fine…”

En baker kan stundom ikke tenke seg livet ...

Varemagasin vakte ”opsikt viden om”

Varemagasin vakte ”opsikt viden om”

For første gang skal gi mang en ting ...

Da byen var en varemesse verd

Det finnes i hvert fall ett byhistorisk eksempel ...

Søndagsskolen som var hverdagsskole

Søndagsskolen som var hverdagsskole

Det er ikke alltid at tingene er som de synes ...

Seilskuter som aldri fikk sin sang …

Seilskuter som aldri fikk sin sang …

Noen rimsmeder har med betydelig alvor forsøkt ...