Oppskrift på Lussekatter

03.12.2001
Oppskrift på Lussekatter
lussekatter

Disse gule morsomme bollene serverer vi gjerne Luciadagen 13.Desember, men de
Smaker selvfølgelig like godt ellers også.

Istedenfor safran kan vi bruke 1 ts. Gurkemeie, den gir gulfarge uten å gi smak.

5 dl melk
1 g safran
150 g smeltet smør/margarin
50 g gjær
1 ts salt
1 1 dl sukker
ca 15 dl hvetemel
egg til pensling
korinter til pynt


Lunk melken og tilsett safranen, la den stå og trekke i noen minutter.
Rør ut gjæren og tilsett smeltet smør, salt og sukker.
Elt inn hvetemel til en glatt og smidig deig som slipper bollen.
Dekk den til og la den heve i 30-40 minutt.
Kna deigen om og del den i små emner. Form dem i forskjellige fasonger.
Etterhev lussekattene på platen, pensle med sammenvispet egg og trykk ned
Korinter eller rosiner til pynt.
Stekes midt i ovnen ved 225 grader i 8-10 minutt. Avkjøles på rist under klede.

Redaktør -

Nyheter

Død løvetann

Død løvetann

Om det å være løvetannbarn ...

Friminutt

Friminutt

Små gullkorn om det kjente og nære ...

Hjertestier

Hjertestier

Gå ordstiene, og se hva de betyr for ...

Samtalemagi - Opplag 2

Samtalemagi - Opplag 2

Boken for alle anledninger og relasjoner ...

Hev ditt blikk

Hev ditt blikk

Forfatter byr på seg selv i denne åpne ...

Det hendte

Takk for at du gjorde meg så fine…”

En baker kan stundom ikke tenke seg livet ...

Varemagasin vakte ”opsikt viden om”

Varemagasin vakte ”opsikt viden om”

For første gang skal gi mang en ting ...

Da byen var en varemesse verd

Det finnes i hvert fall ett byhistorisk eksempel ...

Søndagsskolen som var hverdagsskole

Søndagsskolen som var hverdagsskole

Det er ikke alltid at tingene er som de synes ...

Seilskuter som aldri fikk sin sang …

Seilskuter som aldri fikk sin sang …

Noen rimsmeder har med betydelig alvor forsøkt ...