Vandrende pakker

01.12.2009
Vandrende pakker
Vandrende pakker: Thea Njærheim Jørgensen, Helena Mijatovic, Camilla Grini. Foran fra venstre: Oliver Emil Cock, Maja Taksdal Wagner, Rano Rizgar Karim

Det er tidlig formiddag på Breidablikk kulturbarnehage på Nærbø. Seks barn er i ferd med å pakke seg selv inn i hver sin julegave. De skal nemlig øve på den store forestillingen Julekort.

Sammen med sangeren Britt Synnøve Johansen skal de synge og danse julen inn for en fullsatt sal på Jadarheim. På to dager skal de spille fire forestillinger. Og da gjelder det å øve i forkant.

- ”Me e presangane, røde og blå, noen store og noen små…”, stemmer de i med Perly Elin Sjøen som pådriver. Og teksten i sangen passer godt. Noen pakker har nemlig blått bånd, noen har røde bånd, noen er store og noen er små. Felles for dem alle er at de har bein å gå på, og at mer eller mindre beskjedne hoder stikker ut på toppen. Åpningen for hodet er akkurat så stort at det er mulig å gjemme seg litt for det fremmede innslaget Jærbuen representerer denne formiddagen.

 

Bare nye sanger

Vi lar de små få øve litt i fred, og går opp på kontoret til Sjøen som er daglig leder i barnehagen.

- Det er Ragnvald Wernøe som har skrevet sangene. Det var meningen han skulle være med her i dag, men akkurat nå øver han faktisk med Britt Synnøve, forklarer Sjøen, og går et år tilbake i tid for å forklare hvordan det hele kom i stand.

- Rundt juletider i fjor så snakket vi om at det hadde vært kjekt å fått til en juleforestilling. Vi så for oss en blanding av gode, gamle sanger, og noen nye. Men etter hvert så tenkte vi at det hadde vært ekstra kjekt om alle sangene var nye. Så nå har vi endt opp med en forestilling med elleve nyskrevne sanger, sier Sjøen fornøyd.

 

Proff sanghjelp

Sangene Wernøe har skrever har mye tekst, og det ble en utfordring for Sjøen.

- Hvordan skulle vi få barna til å synge? Vi tenkte at vi kanskje kunne finne en god solist som kunne være med. Vi ringte til Britt Synnøve Johansen, og ble enige om å sende henne lydfiler av sangene. Når hun hørte dem ble hun så begeistret at hun ville være med, sier Sjøen engasjert.

Hun sier videre at det var vanskelig å lage en forestilling med en sammenhengende handling med så små barn. Derfor har de heller valgt å lage forskjellige nummer som alle handler om julen. Foruten vandrende presanger kommer vi til å møte smånisser, rocka reinsdyr, et personal som rapper, og dverger som hogger juletrær.

 

Film og lydopptak

Sjøen understreker at det er lagt ned et stort arbeid i forestillingen, og at både foreldre og lokalt næringsliv har bidratt på en imponerende måte.

- Vi har laget en masse kostymer og rekvisitter. Foreldrene har vært helt utrolige med å hjelpe til. De skal også være med og lage middag under generalprøven, sier Sjøen, og legger til at de også har tatt i bruk film i forestillingen.

- Vi har vært på Våland Museum og lagd film til en av sangene. Den handler om å gå julebukk, og en vaskeekte bestemor har stilt opp for å spille, ja nettopp, bestemor. Sjøen sier videre at forestillingen vil bli bundet sammen av intervjuer med barna som blir spilt av på anlegget.

- Vi spurte barna om de visste hva en stjerne var. Da fikk vi mange festlige svar. Blant annet ”sjøstjerne” og ”Michael Jackson”. Han var jo som kjent en popstjerne, smiler Sjøen.

Det blir forestilling klokken 10:00 og 17:00 på både torsdag 10. og fredag 11. desember.

Redaktør -

Stikkord i denne artikkelen
Breidablikk kulturbarnehage,

Nyheter

Kvinner og mén

Kvinner og mén

Hva skjuler seg bak fasadene? Bli med på ...

Desemberbarn

Desemberbarn

Hva faen gjør man med savn, liksom ...

Alle årstidene i mitt hjerte

Alle årstidene i mitt hjerte

En gripende diktsamling om forløsning, ...

Stråle 3

Stråle 3

Ei vakker og tankevekkande bok

Nekrotisk vev

Nekrotisk vev

Skuffa, seier du ? At ikkje du skulle bli ...

Det hendte

Takk for at du gjorde meg så fine…”

En baker kan stundom ikke tenke seg livet ...

Varemagasin vakte ”opsikt viden om”

Varemagasin vakte ”opsikt viden om”

For første gang skal gi mang en ting ...

Da byen var en varemesse verd

Det finnes i hvert fall ett byhistorisk eksempel ...

Søndagsskolen som var hverdagsskole

Søndagsskolen som var hverdagsskole

Det er ikke alltid at tingene er som de synes ...

Seilskuter som aldri fikk sin sang …

Seilskuter som aldri fikk sin sang …

Noen rimsmeder har med betydelig alvor forsøkt ...