Frelsesarmeen lader opp til jul

01.12.2007
Frelsesarmeen lader opp til jul
Det samles ikke bare inn penger i Frelsesarmeens julegryter. Barn kan også gi gaver, som sendes til Ukraina.

Frelsesarmeens julegryter er på plass sentrale steder i jærkommunene. Og pengene går til et vell av aktiviteter på Jæren.

- Vi får det travelt til jul, konstaterer kaptein Hans Egil Hansen i Frelsesarmeen på Bryne. Fra kontoret i Bryne gamle mek organiserer han alt fra gaveinnsamling og matpakking til julemiddager og julekonserter.

 

Hovedinntekten til alle aktivitetene i desember hentes fra de tradisjonelle julegrytene som settes ut. I år er det blant annet gryter på Jærhagen, M44 og Mega på Nærbø. Pengene går uavkortet til Frelsesarmeens gode arbeid. Og det er ikke småtterier de har å befatte seg med før jul.

- I kombinasjon med pengeinnsamling i julegryter, kommer det ofte barnehager og leverer gaver i grytene. Disse gavene sender vi til barn i Ukraina, forklarer Hans Egil Hansen. Han legger til at julegavene ikke rekker fram til det tidligere østblokklandet før etter jul, men at de likevel settes pris på blant mottakerne.

 

Matpakker

Men også her hjemme er det mennesker som har behov for en utstrakt hånd fra Frelsesarmeen. Før julaften får enslige og familier som trenger hjelp, en matpakke fra armeen. Den inneholder julemat i ulike varianter, i tillegg til tørrvarer.

- Vi har en type pakke for enslige, og en annen type for familier. Meningen er at mennesker som kanskje ikke har så god råd, skal få det litt romsligere med denne hjelpen, sier kapteinen.

Heller ikke de innsatte på Åna kretsfengsel blir glemt av Frelsesarmeen.

- De innsatte får pakker av oss. Her er det litt juleknask og noe lesestoff. Vi vet at dette betyr mye for dem. Mange av fangene har ikke så god kontakt med familien sin, påpeker Hansen.

 

Julekor

Ellers har armeen trommet sammen et eget julekor, som reiser rundt på alt fra eldresentre til fengsler i julehøytiden. Koret blir godt mottatt, og setter julestemning hvor enn det befinner seg.

Festligheter blir det også i romjulen, hvor armeens trofaste medhjelpere arrangerer juletrefester ulike steder i jærkommunene.

- Men den kanskje mest spennende juletrefesten er på Nærlandstunet, hvor tidligere beboere på Nærlandsheimen bor. Der blir det virkelig en magisk stemning, forsikrer Hans Egil Hansen.

 

Ingen alene på julaften

På matfronten er kanskje Frelsesarmeen best kjent for suppeserveringen sin, men i julen er det andre boller. Hver torsdag fram til jul serveres middag til trengende. Og på selveste julaften stiller et knippe frivillige og steller i stand julefeiring for både enslige og familier.

- Frelsesarmeen driver Frivillighetssentralen i Time, og det er Frivillighetssentralen som arrangerer julefesten. I år har den tittelen ”Jul i saman -07”, sier Hansen. Et førtitalls mennesker får oppleve å feire jul sammen fra klokken 16 til 20 på julaften. Jæren hotell spanderer julemiddag, og det deles ut gaver til alle. På denne måten vil Frelsesarmeen forsikre seg om at ingen må sitte alene på julaften.

 

Av Tom Gaudland

Redaktør -

Nyheter

Det er ikkje mine sko du ser

Det er ikkje mine sko du ser

Viktig bok om ME

Veit ikkje om eg no er åleine

Veit ikkje om eg no er åleine

Ei sterk forteljing om familie, kjærleik ...

Til min obdusent

Til min obdusent

Om de store, klassiske spørsmålene ...

Perspektiver og ettertanke

Perspektiver og ettertanke

Poesi på en helt ny måte

PRESSEMELDING - LESERUNDERSØKELSEN 2024

PRESSEMELDING - LESERUNDERSØKELSEN 2024 ...

Det hendte

Takk for at du gjorde meg så fine…”

En baker kan stundom ikke tenke seg livet ...

Varemagasin vakte ”opsikt viden om”

Varemagasin vakte ”opsikt viden om”

For første gang skal gi mang en ting ...

Da byen var en varemesse verd

Det finnes i hvert fall ett byhistorisk eksempel ...

Søndagsskolen som var hverdagsskole

Søndagsskolen som var hverdagsskole

Det er ikke alltid at tingene er som de synes ...

Seilskuter som aldri fikk sin sang …

Seilskuter som aldri fikk sin sang …

Noen rimsmeder har med betydelig alvor forsøkt ...