Butikk hjem til din stue

01.12.2007
Butikk hjem til din stue
Kjell Reidar Stokdal
Blide venninner og kolleger med godt humør, humor og samarbeid er vel så viktig som stor økonomisk fortjeneste er de enige om. Og det virket som (f.v.) Janne Salte, Rita Nærland og Rita Vigre Vølstad scoret høyt på alle de punktene.

Har du noen gang ønsket å få butikken til å komme til deg, i stedet for motsatt? I Øksnevad Næringspark driver fire spreke og humørfylte damer firmaet Zaza, som med et såkalt homeparty kan fikse nettopp dette for deg.

Tupperware og støvsugere er kjente varer man kan få demonstrert og kjøpt hjemmefra i homeparties eller av dørselgere. Utvalget til Zaza's homeparties strekker seg derimot mye lenger. Alt fra bilder, lysestaker til tekstiler og mange andre pynteting er det mulig å få kjøpt.

Kvartetten Janne Salte, Rita Vigre Vølstad, Else Rita Nærland og Monica Grude står bak Zaza, og tar gladelig imot bestillinger fra folk som ønsker selgere på besøk.

Zaza kom i gang i april med oppbyggingen av et grunnlaget for import av varer fra utlandet. Selv om kvartetten har brukt lite penger på markedsføring, har de opplevd stor interesse fra publikum.

- For å få folk oppmerksomme på oss laget vi noen plakater. Vi har også vært flittige på jungeltelegrafen via venner og kjente, forklarer Nærland.

- Under Jærdagene hadde vi også leid et butikkvindu hvor vi hadde forskjellige ting utstilt, det fungerte godt som markedsføring, og vi merket at folk var interesserte. Ellers har vi jo mange dugnadstimer bak oss, men det var vi innstilte på, legger Salte til.

I august kom de i gang for fullt, med nye kontorer og lagerlokaler i Øksnevad Næringspark. Det er nå god gang i driften med økende interesse.

- Vi har fått en skikkelig bra start, det har virkelig vært en suksess, vi kunne ikke håpet noe bedre og er kjempefornøyde, sier Rita Vigre Vølstad.

 

Drømmejobb

At jentene koser seg i jobben er ikke vanskelig å forstå. De lyser opp med godt humør, humor og får en til å føle seg veldig velkommen.

- Det er ikke hver dag vi er like muntre, og kan faktisk også være ganske sure. Men det er viktig med et godt miljø på jobben, og det har vi absolutt her. Finner du ikke drømmejobben, må du heller lage den selv, smiler Nærland.

Alle har de for øyeblikket jobber utenom, men planen er at gründerne innen en viss tid skal drive Zaza på heltid.

- Nå i starten er vi i en slags kartleggingsfase, hvor vi prøver å få balansert vareinntaket med interessen. Første prioritet er å skaffe trygge og gode leverandører, så er vi vel oppe i rundt 30 forhandlere, så vi har en god begynnelse. Overskuddet vi får nå, bruker vi på import av nye varer, men vi håper jo innen noen år å tjene gode penger på det, sier Vigre Vølstad.

- Lønnen er ikke det vi tenker mest på. Det viktigste er å ha en trivelig jobb med godt miljø og gode kolleger, som vi gleder oss til bruke tid på. Det har vært ganske travelt og hektisk til tider, men det er utfordringer vi må gjennom og som følger med. Vi ser alle frem til å bruke tid sammen på dette, forteller Janne Salte. Hun innrømmer samtidig at det blir en del ”fjolling” på jobb også, når man er fire jenter.

Det er mye ”lått og løye” under hele intervjuet, så det er ikke vanskelig å tro at de har mye gøy sammen.

 

Utvide horisonten

I øyeblikket importeres mest fra Østen, men her har kvartetten ingen begrensinger. Planen er å hente varer fra hele verden. Zaza har en stor lagerhall, med god plass, selv om det allerede er blitt en del pappesker i hyllene.

- En plass må vi jo starte, og da fant vi ut at Østen er et naturlig sted. Importen kommer i containere, men vi bestiller ofte først i små kvantum for litt prøving før vi kjøper inn store mengder. Vi ønsker at kundene skal bli tilbudt litt uvanlige varer, men vi må jo ha en del mer normale ting også, forklarer Nærland.

Også leveringsrekkevidden skal utvides i fremtiden. Leveringene utenom homeparty er litt til mindre butikker. Foreløpig er det bare i Rogaland, men også her har de store planer om å utvide på sikt.

- Utfordring blir det, men vi har jo planer om å vokse utenfor Rogaland, sier Vigre Vølstad. - Trucklappen har vi også tenkt å skaffe oss, skyter hun ivrig inn, og gestisklurerer med armene at hun sitter bak rattet på en truck. Og på den måten kan de selv betjene varer i eskene til og fra hyller på lageret.

I disse juletider er det travelt og mye pågang, noe som lover godt for fortsettelsen, allikevel kan man selvsagt aldri få nok reklame.

- Fra 10. til 12. desember skal vi ha lagersalg fra lokalet i Øksnevad Næringspark, like ved togstasjonen, så da er det bare å komme på besøk og forhåpentligvis finne noen julegaver, smiler Salte.

Undertegnede var selv på gavejakt, og lot seg lett friste til å få med seg noen av damenes anbefalinger. Det endte med en kortere julegaveliste, og en oppfordring til en visitt hos de trivelige jentene og deres vareutvalg. Uansett om en ender opp med å kjøpe noe eller ikke, blir en ganske sikkert smittet av deres gode humør, så noen bomtur blir det neppe.

 

Av Kjell Reidar Stokdal (tekst og foto)

Redaktør -

Nyheter

Det er ikkje mine sko du ser

Det er ikkje mine sko du ser

Viktig bok om ME

Veit ikkje om eg no er åleine

Veit ikkje om eg no er åleine

Ei sterk forteljing om familie, kjærleik ...

Til min obdusent

Til min obdusent

Om de store, klassiske spørsmålene ...

Perspektiver og ettertanke

Perspektiver og ettertanke

Poesi på en helt ny måte

PRESSEMELDING - LESERUNDERSØKELSEN 2024

PRESSEMELDING - LESERUNDERSØKELSEN 2024 ...

Det hendte

Takk for at du gjorde meg så fine…”

En baker kan stundom ikke tenke seg livet ...

Varemagasin vakte ”opsikt viden om”

Varemagasin vakte ”opsikt viden om”

For første gang skal gi mang en ting ...

Da byen var en varemesse verd

Det finnes i hvert fall ett byhistorisk eksempel ...

Søndagsskolen som var hverdagsskole

Søndagsskolen som var hverdagsskole

Det er ikke alltid at tingene er som de synes ...

Seilskuter som aldri fikk sin sang …

Seilskuter som aldri fikk sin sang …

Noen rimsmeder har med betydelig alvor forsøkt ...