Satser mesterlig på tomter

01.10.2007
Satser mesterlig på tomter
Jon Harald Håland, Agnar Ueland og Egon Lobekk samarbeider om tomtekjøp i jærkommunene. Det er knallhard konkurranse om tomter, og prisene presser i været.

Kampen om byggeklare tomter er knallhard. Det er få tomter for salg, og prisene øker. Derfor har tre firma i byggebransjen valgt å forene krefter. Resultatet er blitt svært så spennende.

I løpet av 2008 vil 20 boenheter reise seg fra gråberget på Sirevåg. Nøkkelklare rekkehusleiligheter på inntil 150 kvadratmeter – noen av dem med havsutsikt – vil garantert bli attraktive på boligmarkedet. Byggeprosjektet er det første som er utviklet av Mester Tomteutvikling på Nærbø, et firma etablert av tre byggebransjebedrifter på Nærbø og Varhaug.

- Vi har fått erfare at det er knallhard konkurranse om tomter. Prisene øker stadig. Derfor er det fornuftig å gå sammen om større prosjekter, forklarer daglig leder Agnar Ueland i Mester Tomteutvikling. Han driver til daglig med prosjektering av boliger gjennom sitt eget firma Nettbygg AS. Sammen med Byggmester John Harald Håland og Byggmester Skrettingland og Lobekk AS er Ueland en av tre likeverdige eiere av Mester Tomteutvikling.

 

Flere prosjekter

Ved å forene krefter, har de kunnet investere i større eiendommer, som kan bebygges med mange boenheter. Da er det mulig å få økonomi i prosjektene. Eiendommen på Sirevåg er 10 mål, og boligene som skal bygges er rekkehus.

- Første spadestikk tas forhåpentlig innen nyttår, og dersom alt går etter planen, vil husene være innflyttingsklare i løpet av 2008, sier Egon Lobekk i firmaet Skrettingland og Lobekk AS.

Et prosjekt som foreløpig bare er i støpeskjeen, er 24-25 boenheter i det gamle bankbygget til SR-bank på Nærbø. Her ligger reguleringsplanen til behandling hos kommunen. Men hvis alt går som det skal, vil 3- 4 etasjes blokker reise seg på stedet om ikke alt for lenge.

- Prosjektet gjennomføres i samarbeid med Jæren boligbyggelag og Hetland boligbyggelag, og det er mulighet for husbankfinansiering. Dette er en stor fordel, mener byggmester John Harald Håland.

- Husbanken stiller en rekke krav til utførelse og materialvalg, og blir på den måten en slags garantist for at prosjektet holder høy kvalitet, påpeker Håland.

 

Høye tomtepriser

Tomteprisene har skutt i været. Små eneboligtomter på Bryne går for over millionen. Ei tomt på 800 kvadrat forlangte man mer enn 2 millioner kroner for.

- Så høye priser vil ikke engang vi som driver med tomteutvikling være med på. Stadig oftere må vi hoppe av budrundene, rett og slett fordi prisene blir drevet i været. En 700 kvadratmeter stor eneboligtomt på Motland gikk for over 1,5 millioner kroner. Det er helt utrolig, sier Agnar Ueland.

Likevel jobber firmaet kontinuerlig med å få tak i tomter, og har blant annet sikret seg eiendommer på Ganddal og Bryne.

- Vi har også gjort langsiktige avtaler med grunneiere. Trenden i dag er å tenke langsiktig, og det kommer vi til å gjøre, forsikrer Ueland, som legger til at grunneiere som har tomteareal de ønsker å selge, er hjertelig velkommen til å ta kontakt.

 

Av Tom Gaudland (tekst og foto)

Redaktør -

Stikkord i denne artikkelen
Mester Tomteutvikling,

Nyheter

PRESSEMELDING - LESERUNDERSØKELSEN 2024

PRESSEMELDING - LESERUNDERSØKELSEN 2024 ...

«Nazi-unge!», «homo-jævel!» …

«Nazi-unge!», «homo-jævel!» …

– Mange bøker er skrevet om homser og ...

Norsk haiku

Norsk haiku

Herner Sæverot er aktuell med boken ...

Et liv på flukt

Et liv på flukt

Avin Rostami skriver dikt om en barndom i ...

Dikt om krigens skyggesider

Dikt om krigens skyggesider

Bojan Celise Skaar debuterer med diktsamlingen ...

Det hendte

Takk for at du gjorde meg så fine…”

En baker kan stundom ikke tenke seg livet ...

Varemagasin vakte ”opsikt viden om”

Varemagasin vakte ”opsikt viden om”

For første gang skal gi mang en ting ...

Da byen var en varemesse verd

Det finnes i hvert fall ett byhistorisk eksempel ...

Søndagsskolen som var hverdagsskole

Søndagsskolen som var hverdagsskole

Det er ikke alltid at tingene er som de synes ...

Seilskuter som aldri fikk sin sang …

Seilskuter som aldri fikk sin sang …

Noen rimsmeder har med betydelig alvor forsøkt ...