Sigmund Rolfsen

01.07.2007
Sigmund Rolfsen
Sigmund Rolfsen

Arbeiderpartiets ordførerkandidat i Klepp

53 år, jobber som prosjektkoordinator i Ruukki Norge på Bryne. Har én periode i kommunestyret og formannskapet bak seg. Før det var han 1. vara til kommunestyret og fast medlem i Kultur- og miljøstyret.

 

Hjertesaker

- Det kan virke traust å nevne skole og eldreomsorg som viktige saker i årets valgkampen, men Klepp ligger dårlig an i forhold til andre kommuner i Rogaland både når det gjelder lærerdekning og pengebruk per innbygger til eldreomsorgen. Derfor vil disse områdene være naturlig for Klepp Arbeiderparti å prioritere i kommende periode. Det er store utfordringer innen skolesektoren både når det gjelder innhold og utstyr/fasiliteter. Behovet for flere voksne i skolen er blitt større, men det er også viktig at foreldrene involveres mer i opplæring og oppdragelse.

Vi vet også at det vil komme en eldrebølge når etterkrigsgenerasjonen blir aktuelle for omsorg og pleie. Kommunen må allerede nå tenke på at vi skal ha et tilfredsstillende tjenestetilbud til denne gruppen. I dagens system er det også dessverre slik at ressursene blir i hovedsak brukt til pleie og mindre omsorg.

På grunn av manglende vedlikehold i kommunale bygg i en årrekke, ser vi nå at rehabliteringsomkostningene blir enormt store når kommunen får ”kniven på strupen”. Det vil derfor være nødvendig å satse mer på vedlikeholdssiden i årene framover. Det vil Arbeiderpartiet bidra til.

 

Hvorfor bør jeg bli ordfører i Klepp?

- Jeg ser på dette valget som et verdivalg der vi ønsker å fronte fellesskapstanken gjennom å bygge ut det offentlige tjenestetilbudet. Her skal alle i Klepp føle at de får den hjelp de trenger når situasjonen tilsier det. Det vil også være en grunnpilar for meg som eventuell ordfører. Derfor vil jeg heller ikke bruke tid og ressurser på valgmuligheter, anbud og konkurranseutsetting av tjenester slik som våre politiske motparter ivrer mer for.

Samtidig er jeg opptatt av at vi får en vitalisering av Kleppekrossen når omkjøringsveien er klar. Det har allerede Klepp Arbeiderparti tatt initiativ til gjennom kommunestyret. Krossen skal være et trivelig og levende sentrum med interessante tilbud og aktiviteter! Alle bør få muligheter for å påvirke denne prosessen.

Det er viktig at vi er klar over at Klepp er en av landets største og viktigste landbrukskommuner. Jeg mener det er helt nødvendig at vi tar vare på de verdiene som er i vår kommune, og det som er blitt bygd opp rundt denne næringen.

Til slutt vil jeg nevne at jeg ser på viktigheten av å kunne ha et godt fritidstilbud til de unge, enten gjennom organisasjoner eller i fritidsklubber. Dette er forebyggende arbeid som bidra til at samfunnet får godt betalt for slik innsats. Slike aktiviteter fungerer veldig bra i Klepp, og vi må ta vare på disse.

Redaktør -

Stikkord i denne artikkelen
Sigmund Rolfsen,

Nyheter

Jerndikt

Jerndikt

Et forsøk på å forstå ...

Da bikkjene gikk løse

Da bikkjene gikk løse

Tilhørlighet Å bli tatt imot med ...

Aller helst vil eg danse

Aller helst vil eg danse

Det lakkar og lir … - Kom, lat oss snu timeglaset ...

«‘DAYÊ’» Er lyden av kjærlighet»

«‘DAYÊ’» Er lyden av kjærlighet»

En gripende reise gjennom generasjoners kamp, ...

Trollet på hytta hjalp til med kveldsstellet

Trollet på hytta hjalp til med kveldsste...

Kristine Buettner blander gjenkjennelig hverdagsproblematikk ...

Det hendte

Takk for at du gjorde meg så fine…”

En baker kan stundom ikke tenke seg livet ...

Varemagasin vakte ”opsikt viden om”

Varemagasin vakte ”opsikt viden om”

For første gang skal gi mang en ting ...

Da byen var en varemesse verd

Det finnes i hvert fall ett byhistorisk eksempel ...

Søndagsskolen som var hverdagsskole

Søndagsskolen som var hverdagsskole

Det er ikke alltid at tingene er som de synes ...

Seilskuter som aldri fikk sin sang …

Seilskuter som aldri fikk sin sang …

Noen rimsmeder har med betydelig alvor forsøkt ...