Hilde Kraggerud

01.07.2007
Hilde Kraggerud
Hilde Kraggerud

Senterpartiets ordførerkandidat i Klepp

47 år, er gift og har 3 barn fra 8 - 19 år. Kommer fra Østfold, har bodd i Klepp siden 1985. Utdannet fra Norges Landbrukshøgskole og BI, og jobber nå som forsker i TINE FoU Senter på Voll.

 

Mine hjertesaker:

Miljø - beholde Jæren som "matfat" i framtida

- Lokale tiltak kan føre til at Norge klarer å kutte 15 prosent av klimautslippene. Vi må så snart som mulig få laget en miljø- og klimaplan for Klepp, hvor vi planlegger hva som bør gjøres lokalt i forhold til klimautslipp. Klimaendringer og ekstremvær fører også til stor usikkerhet rundt matforsyningene i framtida. Vi ser signalene allerede, prisene på mat er på vei opp, prisen på melk i Europa har den siste tida gått opp 50 prosent, andre matvarer har samme tendens. Årsakene er avlingssvikt p.g.a. klima/ekstremvær, men også at avlinger brukes til biobrensel istedenfor mat, og at matforbruket i Asia samtidig øker kraftig. Her må vi som lokalpolitikere ta ansvar for helheten, og prioritere utover ønsket om vekst i egen kommune. Det er nok av uproduktive arealer i Norge, også i nærområdet rundt Klepp. Vi må slutte å bygge ut på dyrka jord, men heller få til samarbeid om arealbruk over kommunegrensene.    

 

Bedre velferd, med flere hender 

- Uavhengig av inntekt, kjønn, alder, etnisitet eller legning skal alle ha tilgang på likeverdige og gode offentlige tjenester. Jeg ønsker ikke privatisering av omsorg, skole og barnehage. Flere hender i omsorg, skole og barnehager er nå mulig p.g.a. økte overføringer fra regjeringa, men er ikke så enkelt å gjennomføre i dagens pressa arbeidsmarked. Da er det svært viktig at kommunen fører en aktiv personalpolitikk. Trivsel, arbeidsvilkår og muligheter for utvikling er viktige forutsetninger for at de ansatte i kommunen skal kunne gjøre en god jobb for oss innbyggere. Det er en kjensgjerning at vi i Klepp ikke har de største budsjettene, men gjennom godt samarbeid mellom politikere, frivillige organisasjoner, ansatte og brukere tror jeg vi skal få mye velferd for pengene i Klepp også framover. 

 

Hvorfor bør JEG bli ordfører i min kommune?

Fordi jeg har ledererfaring og jobber langsiktig og helhetlig. Kortsiktighet, detaljstyring, suboptimalisering og ansvarsfraskrivelse ser vi altfor ofte i politikken.

Redaktør -

Stikkord i denne artikkelen
Hilde Kraggerud,

Nyheter

PRESSEMELDING - LESERUNDERSØKELSEN 2024

PRESSEMELDING - LESERUNDERSØKELSEN 2024 ...

«Nazi-unge!», «homo-jævel!» …

«Nazi-unge!», «homo-jævel!» …

– Mange bøker er skrevet om homser og ...

Norsk haiku

Norsk haiku

Herner Sæverot er aktuell med boken ...

Et liv på flukt

Et liv på flukt

Avin Rostami skriver dikt om en barndom i ...

Dikt om krigens skyggesider

Dikt om krigens skyggesider

Bojan Celise Skaar debuterer med diktsamlingen ...

Det hendte

Takk for at du gjorde meg så fine…”

En baker kan stundom ikke tenke seg livet ...

Varemagasin vakte ”opsikt viden om”

Varemagasin vakte ”opsikt viden om”

For første gang skal gi mang en ting ...

Da byen var en varemesse verd

Det finnes i hvert fall ett byhistorisk eksempel ...

Søndagsskolen som var hverdagsskole

Søndagsskolen som var hverdagsskole

Det er ikke alltid at tingene er som de synes ...

Seilskuter som aldri fikk sin sang …

Seilskuter som aldri fikk sin sang …

Noen rimsmeder har med betydelig alvor forsøkt ...