Dobbelt så gøy som i fjor

29.08.2015
Dobbelt så gøy som i fjor
Klepp24 sikter mot nye høyder.

Klepp24 vokser og blir større. Etter en pangstart i fjor satser arrangørene på en bedre og mer innholdsrik folkefest i år. Kanskje kommer så mange som 30.000 gjester til arrangementet.

Tallenes tale er klar. Over 60 ulike aktører bidrar i salgs- og utstillingsbiten av Klepp24. Det er en dobling siden i fjor. En dobling blir det også i teltarealet. Årets festtelt er på hele 1000 kvadratmeter, så litt regn skal ikke sette noen demper på arrangementet. Bobiltreff blir det også, med egen «stellplatz» like ved innkjøring til Kleppeloen.

– Dette blir den store turistmagneten på Jæren denne helgen, forsikrer Odd Byberg i Klepp næringsforening.

Hele arrangementet er gratis, med unntak av dansen i festteltet på fredagskvelden.

Byberg og hans kolleger i arrangementskomiteen kan lokke med gratis kake, fargeverksted for barn, folkedans og timetilbud i butikkene, for å nevne noe.

Dobbelt så kjekt

Vennebyen, 3 Busserulls og Hilde Selvikvåg er de store trekkplastrene i løpet av Klepp24-arrangementet. Gratis familiekonsert med 3 Busserulls ventes å bli en hit. Det samme gjelder Hilde Selvikvåg-konserten på Jærhagen lørdag kveld.

24 står egentlig for 24 timer, altså at man skal holde det gående et døgn. Arrangøren har valgt å strekke et «døgn» til nesten det dobbelte, for man tjuvstarter allerede på fredagen og avslutter søndag ettermiddag. Dobbelt så kjekt, med andre ord.

– Klepp24 byr på en enorm bredde. Her er alt fra Kulturskolen til seniordansere. Dette var også grunntanken da ideen om Klepp24 ble født: Vi ville få fram bredden og sjelen i Klepp, innenfor en ordentlig ramme, forteller Ellen Wiik, som driver reklamebyrået Skarp.

Klepp24 har en klar familieprofil, så innslag som gratis ridning i regi av Rogaland westernklubb, kassestablingskonkurranse, Alex tivoli og mosjonsløpet Pølsemilå er selvsagte punkter på programmet.

Holmgang

Nytt av året blir politisk debatt, som selvsagt kobles opp mot det forestående kommunevalget.

– Her møtes politikerne i Klepp til «holmgang» om kampsakene sine. Tidligere Aftenbladet-redaktør Tom Hetland stiller som programleder og holder styr på innleggene, forteller Odd Byberg, som kan tilføye at idretten i Klepp også kommer til å være representert for å utfordre partiene.

Idrett blir det også i forbindelse med sykkelrebusløpet som Klepp Cycle Club inviterer til. Etter gratis frokost i festteltet er det bare å kaste seg på tohjulingen for å løse rebusgåter og kanskje hanke inn førstepremien i en av de to løypene: 12-kilometer og 3-kilometer.

Etterpå blir det gudstjeneste, og så braker det løs med søndagsåpent i butikkene, balltivoli i Kleppeloen, underholdning for barna og musikk i festteltet.

37.000 skritt

Arrangørene har travle tider i vente. Det går i ett. For folk flest er Klepp24 synonymt med et døgn fylt av moro og fest. For arrangørene betyr det døgn uten søvn.Og ikke minst såre føtter.

– Jeg går med skritteller. I fjor gikk jeg 37.000 skritt i løpet av lørdagen, humrer Siri Øksnevad Olsen ved Jærhagen.

– Klepp24 skal være så vellykket at jeg har gangsperr i en måned etterpå, smiler daglig leder Odd Byberg i Klepp næringsforening.

Men det er verdt alt strevet. 1200 kleppsbuer «liker» Klepp24 på Facebook, og legger inn mange godord og lykkeønskninger. Folk oppsøker også arrangørene for å skryte av arrangementet.

– Jeg blir rørt når folk stopper meg på gata og takker for et flott arrangement, sier Siri Øksnevad Olsen.

Harald Anvik

Nyheter

Å male stuevegger med mennesker som ikke er permanente

Å male stuevegger med mennesker som ikke ...

"Det gjør for vondt å tenke på ...

Psykt fastlåst

Psykt fastlåst

Avviser alle forslag - for det virker meningsløst/håpløst ...

Men sofaen er din til odel og eie

Men sofaen er din til odel og eie

«Jeg vet jeg er for mye for deg ...»

Forstandens fjolleri

Forstandens fjolleri

Hvordan å elske den som bare elsker ...

Er det bare meg

Er det bare meg

Her er dikt til ettertanke

Det hendte

Takk for at du gjorde meg så fine…”

En baker kan stundom ikke tenke seg livet ...

Varemagasin vakte ”opsikt viden om”

Varemagasin vakte ”opsikt viden om”

For første gang skal gi mang en ting ...

Da byen var en varemesse verd

Det finnes i hvert fall ett byhistorisk eksempel ...

Søndagsskolen som var hverdagsskole

Søndagsskolen som var hverdagsskole

Det er ikke alltid at tingene er som de synes ...

Seilskuter som aldri fikk sin sang …

Seilskuter som aldri fikk sin sang …

Noen rimsmeder har med betydelig alvor forsøkt ...