Blomstrende samarbeidv

02.06.2015
Blomstrende samarbeidv
Veronica Årsvold har tro på vekst for Blomsterkvasten etter flyttingen til Solavegen.

Blomsterkvasten har bokstavelig talt vært med på flyttelasset når Håland kjøtt etablerer seg i Solaveien 21, nær Jærhagen. Daglig leder Veronica Årsvold har tro på et oppsving for begge bedriftene.

Den lokale blomsterhandelen ble etablert i 2010, og siden har det gått i ett for den unge gründeren. Årsvold er utdannet blomsterdekoratør og har utelukkende satset på faglærte når hun har ansatt folk.

– Vi er fem ansatte, hvorav fire er faglærte med full ansiennitet og en er lærling på siste året. Vi er svært opptatt av å fremme håndverksfaget vårt. Derfor har vi kun har faglærte med på laget, forklarer Årsvold.

 

Kjempevekst

Blomsterkvasten ble opprinnelig etablert i sentrum av Kleppe, og hadde tilhold i Jærvegen før de nå flyttet til Solavegen.

– Da vi etablerte oss i sentrum, følte vi at noe manglet der. Det var liksom litt dødt, påpeker Årsvold, som ikke lot seg skremme av rykter om sentrumsdød og kundeflukt. Historien skulle vise at hun fikk rett. Blomsterkvasten har hatt en eventyrlig utvikling siden oppstarten for fem år siden.

– Vi har hatt kjempevekst!

 

Fokus på håndverket

Blomsterkvasten har mange konkurransefortrinn:

- Foruten faglig kvalitet, kan vi skilte med god service, blid betjening og fornuftige priser. De nye lokalene er store og luftige. Det er dette som gjør oss unike. Stor og god butikk med godt utvalg i ulike planter. Parkeringsmulighetene er også blitt mye bedre her i Solavegen, sammenlignet med Jærvegen, forklarer Årsvold.

Ettersom handelsaksen de siste årene har flyttet seg mot Jærhagen, er Blomsterkvastens nye lokalisering atskillig mer sentral enn tidligere.

– Nå å føler vi at vi er midt i sentrum. Her er mye folkeliv, smiler Årsvold.

Samlokalisering med Håland kjøtt er absolutt ingen ulempe, mener gründeren.

– Det at vi flyttet sammen med Håland kjøtt tror vi kun er positivt  for kundene våre. Vi har mange av de samme, faste kundene. To håndverksbedrifter sammen innebærer mer fokus på selve håndverket, samtidig som det blir lettere for kunden å få alt på samme plass, utdyper Årsvold.

 

Smil om munnen

Egentlig hadde Årsvold aldri planlagt å bli blomsterdekoratør. Skjebnen ville det imidlertid annerledes. Etter ungdomsskolen valgte hun å søke seg inn på en videregående skole i Stokke i Vestfold. Internatlivet lokket.

– Jeg startet på kunst- og håndverklinja. Her la jeg merke til de som hadde valgt å gå videre på blomsterdekoratør. De laget så mange flotte ting. Det virket inspirerende på meg, sa Årsvold til Kleppmagasinet da hun åpnet Blomsterkvasten i 2010, og tilføyde:

– Det er magisk å kunne jobbe med dette hele dagen, og gjøre folk fornøyde. Folk går ut fra butikken med et smil om munnen.

 

Jevnt og trutt

Omsetningen har steget jevnt og trutt siden oppstarten, og Blomsterkvasten har nå en trofast skare av både små og store kunder.

– Vi leverer bryllupsbinderi, sorgbinderi og blomster til alle anledninger. Vi har også fått en del  firmakunder. Forhåpentlig vil veksten fortsette her i Solavegen. Kleppe er en perfekt plass for oss, smiler blomsterhandleren.

Redaktør -

Nyheter

Gjennomlyst

Gjennomlyst

øyeblikksbildet kan åpne historien ...

Det jeg ikke sier

Det jeg ikke sier

Gråstein kan også glitre - de trenger ...

Å bære din skam

Å bære din skam

Vold, overgrep, svikt og svik - skildret ...

Ventemannen og tentakkeldyret

Ventemannen og tentakkeldyret

Dikt for pårørande og berø...

Men størst av alt, Styggen

Men størst av alt, Styggen

En gripende reise fra start til slutt

Det hendte

Takk for at du gjorde meg så fine…”

En baker kan stundom ikke tenke seg livet ...

Varemagasin vakte ”opsikt viden om”

Varemagasin vakte ”opsikt viden om”

For første gang skal gi mang en ting ...

Da byen var en varemesse verd

Det finnes i hvert fall ett byhistorisk eksempel ...

Søndagsskolen som var hverdagsskole

Søndagsskolen som var hverdagsskole

Det er ikke alltid at tingene er som de synes ...

Seilskuter som aldri fikk sin sang …

Seilskuter som aldri fikk sin sang …

Noen rimsmeder har med betydelig alvor forsøkt ...