Papirløst på apoteket

21.04.2012
Papirløst på apoteket
Rolf Bergseth

Ordningen med elektroniske resepter på medisiner ble innført i de tre jærkommunene i midten av april. E-resept vil gjøre hverdagen enklere for mange, mener kommuneoverlege Rolf Bergseth fra Klepp.

 

 

 

Ordningen med e-resept innebærer at pasientene ikke trenger å ha med seg en resept som er skrevet ut på papir til apoteket når de skal kjøpe medisiner. Straks legen skriver ut en resept, er informasjonen tilgjengelig på alle apotek. Pasientene behøver bare å oppgi personnummer og ha med seg gyldig legitimasjon.

-Alle nye ordninger krever litt omstilling, men e-resept vil gjøre hverdagen enklere for både leger og pasienter, sier Rolf Bergseth.

Det er enklere for pasientene å ordne det hele på telefon når de ikke trenger å møte opp for å hente resepten. E-resept innebærer også at egenandelen på 45 kroner faller bort.

-Dette forenkler også legens hverdag. Flere konsultasjoner blir tatt på telefonen, og arbeidet med å kreve inn egenandeler forsvinner. Men nye ordninger er gjerne mest aktuelle for de unge, friske og raske. Mange eldre ønsker fortsatt å ha et papir. Og det er ikke noe problem. Vi skriver fortsatt ut resepter på papir til de som ønsker det, presiserer Bergseth.

Medisiner fra en e-resept kan kjøpes på de aller fleste apotek i landet, men det finnes unntak i kommuner som ikke har innført ordningen ennå. Bergseth råder folk til å ha med ordinær resept på papir om de er i tvil, men mener ellers at folk vil være godt hjulpet med den nye ordningen.

-E-resept er et digitalt tilbud som ikke krever noen datakunnskaper hos pasienten. Alt som trengs er gyldig legitimasjon, men det er samtidig mulig for pasienten å logge seg på via MinID og se hvilke resepter som er registrert. Ordningen tar også høyde for kronikere som trenger reiterering – resepter som gjelder for flere medisinkjøp, sier han.

-Jeg har snakket med flere kolleger om e-resept. Alle er fornøyde med ordningen, legger han til.

Redaktør -

Stikkord i denne artikkelen
e-resept,

Nyheter

Indre speil

Indre speil

Det handler om å få fram ordene ...

Sulten

Sulten

«En ærlig beretning om det å overvinne ...

En liten tanke

En liten tanke

"Jeg tror du trenger denne boken."

Inni er det annleis

Inni er det annleis

Funderingar i kvardagen rundt livets gang ...

Elefantene kommer

Elefantene kommer

Flott illustrert billedbok om vennskap

Det hendte

Takk for at du gjorde meg så fine…”

En baker kan stundom ikke tenke seg livet ...

Varemagasin vakte ”opsikt viden om”

Varemagasin vakte ”opsikt viden om”

For første gang skal gi mang en ting ...

Da byen var en varemesse verd

Det finnes i hvert fall ett byhistorisk eksempel ...

Søndagsskolen som var hverdagsskole

Søndagsskolen som var hverdagsskole

Det er ikke alltid at tingene er som de synes ...

Seilskuter som aldri fikk sin sang …

Seilskuter som aldri fikk sin sang …

Noen rimsmeder har med betydelig alvor forsøkt ...