Dobbelt så stort på rekordtid

21.03.2012
Dobbelt så stort på rekordtid
Einar Otto

Om en snau måned åpner Bryne Kro & Hotell med ny hotellfløy, nær dobling av sengekapasiteten og nyoppussede, renoverte og utvidede konferanse-, restaurant- og fellesarealer. Men hotellet har stort sett holdt åpent under hele utbyggingsperioden.

Bryne Kro & Hotell har blitt nesten dobbelt så stort i løpet av vinteren og våren. Hele utbyggingen er gjort unna på seks måneder, og den nye hotellfløyen ble bygd på en uke. 47 nye hotellrom ble levert som ferdige moduler fra Estland og montert på Bryne. All elektrisk kabling og røropplegg internt i rommene var gjort ferdig på forhånd og kunne kobles rett på hovedkablene som var spent opp i korridoren. Korridoren ble levert som en egen modul.

-Hele monteringen ble gjort på en uke. Denne framgangsmåten er spesiell for et bygg som vårt. Det er vanligere å bruke moduler når man bygger leiligheter, forteller Einar Otto, daglig leder i Bryne Kro & Hotell.

-Framdriftsplanen vår tilsa en byggeperiode på seks måneder. Det holder akkurat, sier en fornøyd Einar Otto.

 

Har holdt hjulene i gang

Bryne Kro & Hotell hadde 34 rom før utbyggingen startet i november. Etter nyåpningen om en måned vil tallet være 61, hvorav 47 helt nye. I byggeperioden har det bare vært 14 rom tilgjengelig for gjester i den gamle hotellfløyen. Bortsett fra 10 dager i påsken har hotellet likevel holdt åpent gjennom hele byggeperioden, og ingen ansatte har vært permitterte.

-Vi har tatt utbyggingen i en periode som i stor grad er lavsesong uansett. Vi har selvsagt måtte si nei til en del gjester på grunn av manglende sengekapasitet, men restaurantdriften har gått for fullt hele tiden. Julebordssesongen var god, og vi merker at det er en del spisegjester som kommer fordi de er nysgjerrige på utbyggingen og gjerne vil se hvordan det blir, sier den daglige lederen.

Det er ikke bare rommene i hotellfløyen som vil framstå med ny drakt i midten av mai. Inngangsparti og resepsjon er flyttet til nybygget, og både kjøkken, restaurant, konferansesal og andre fasiliteter er pusset opp og utvidet.

-Alt er for å kunne ta imot det økte tallet på gjester, forteller Einar Otto.

 

Bygd ut her og der

Bryne Kro & Hotell åpnet for 25 år siden, og har blitt bygd på flere ganger siden – litt her og litt der. Den klattvise påbyggingen over mange år har gjort at behovet for en større ut- og ombygging har vokst seg stadig større.

-Det var nødvendig å gjøre noe. Hotellgjestene måtte blant annet gå gjennom restauranten for å komme seg fra resepsjonen til rommene, for å ta et eksempel. Nå får vi en sentralt plassert resepsjon med egne utganger til restaurant og hotellfløy. Hotellet blir også langt mer energiøkonomisk og får mye mer tidsmessig ventilasjon. Alt det tekniske blir oppgradert, sier Einar Otto.

Bar, restaurant, hotellrom og andre fasiliteter i den gamle delen av hotellet har også fått en forsiktig ansiktsløftning, men Otto legger vekt på at gjestene fortsatt skal kjenne seg igjen i det uformelle hotellet selv om det er oppgradert til 2012-nivå.

-Vi skal fortsatt være Bryne Kro & Hotell, og satser fortsatt på å være et godt tilholdssted for små og mellomstore bedrifter og grupper på tur. Uformelt miljø og god service vil fortsatt være viktig, lover han.

 

Populær golf

Selv om hotellet ikke blir noen gigant etter utbyggingen, håper Otto at de vil bli attraktive for et større marked av kurs- og konferansegjester. De har ofte opplevd å være for små, eller akkurat store nok. Det siste er heller ikke noe Einar Otto trakter særlig etter.

-Vi har flere ganger opplevd at en gruppe som skal være her en natt eller to, booker hele hotellet. Da går vi glipp av andre gjester som er interessert i å være en hel uke. Vi ser fram til å få litt større kapasitet, sier han.

Kurs- og konferansemarkedet er selvsagt viktig for hotellet på Bryne. Det er i stor grad bedriftsmarkedet som sikrer belegg i høysesongene på våren og høsten. Og Bryne Kro & Hotell legger til rette for dette markedet. Pitch and put-golfbanen med ni hull like utenfor utgangsdøra er viktig i så måte.

-Vi har et eget opplegg med golf og grill som har blitt populært for bedrifter som er ute på teambuilding. Golfbanen blir også mye brukt av lokale spillere. Vi legger stor vekt på å ha en velstelt og utfordrende golfbane, og arrangerte blant annet NM i pitch and put-golf i fjor, sier Einar Otto, og legger til at hotellets restaurant også er et tilbud lokalbefolkningen på Bryne og Jæren nytter seg av

-Vi går nå inn i konfirmasjons- og bryllupssesongen. Det er en viktig periode for restauranten vår. De siste årene har faktisk restaurantdriften stått for 60 prosent av vår omsetning.

 

35 millioner

Bryne Kro & Hotell har de siste årene hatt et belegg på 60 prosent av total overnattingskapasitet. I høysesongene har tallet vært oppe i 85 prosent. Omsetningen har de siste årene ligget på 16-17 millioner, og hotellet har hatt et lite plusstall på bunnlinja hvert år.

-Vi har drevet godt og fornuftig. Før utbyggingen var dette omtrent så bra som det var mulig å gjøre det. Selv om utbyggingen isolert sett koster mye penger, var det nødvendig å gjennomføre den, konstaterer Einar Otto.

Selve utbyggingen koster i overkant av 30 millioner kroner. Den begrensede kapasiteten i utbyggingsperioden fører i tillegg til et inntektstap på rundt 4 millioner kroner.

-Men vi står bedre rustet for framtida, slår Einar Otto fast.

Redaktør -

Stikkord i denne artikkelen
Bryne Kro & Hotell,

Nyheter

Kollaps

Kollaps

Gled deg til du slipper taket ...

Vin møter poesi

Vin møter poesi

Vin løfter poesien. Poesi hever vin...

Psykiatripoesi

Psykiatripoesi

En samling av sterke tekster om et plaget ...

Alt er bare snø

Alt er bare snø

Sterke dikt - som skildres med få ord ...

Jeg leker med tanken og veier mine ord

Jeg leker med tanken og veier mine ord

Kan det sies på rim? - Selvsagt og nok ...

Det hendte

Takk for at du gjorde meg så fine…”

En baker kan stundom ikke tenke seg livet ...

Varemagasin vakte ”opsikt viden om”

Varemagasin vakte ”opsikt viden om”

For første gang skal gi mang en ting ...

Da byen var en varemesse verd

Det finnes i hvert fall ett byhistorisk eksempel ...

Søndagsskolen som var hverdagsskole

Søndagsskolen som var hverdagsskole

Det er ikke alltid at tingene er som de synes ...

Seilskuter som aldri fikk sin sang …

Seilskuter som aldri fikk sin sang …

Noen rimsmeder har med betydelig alvor forsøkt ...