Sesong for scrapbooking

21.02.2012
Sesong for scrapbooking
Det var deres egne hobbyer som ble grunnlaget for virksomheten da Randveig Bryne og Endre Lindheim skulle åpne butikk.

Randveig Bryne (27) og Endre Lindheim (26) åpnet nylig butikken Made By Hobby & Foto på Bryne. Det er deres egne hobbyer som danner basis for virksomheten.

Endre Lindheim fra Lye er ivrig hobbyfotograf, og har også jobbet i fotobutikk tidligere. Randveig Bryne fra Bryne er utdannet møbelsnekker, men har i mange år dyrket hobbyen scrapbooking. Hun ønsker at flere skal oppdage den hobbyen.

-Siste onsdagen i hver måned vil vi ha åpne kurs som er gratis for deltakerne. Målet er å skape et miljø for scrapbooking, sier Randveig Bryne.

Den nye butikken åpnet 1. februar i lokalene til den tidligere kafeen på Gamle Bryne Mek. Fotoavdelingen tilbyr kamera og tilbehør, framkalling av foto og passfoto-fotografering. I hobbyavdelingen er det selvsagt scrapbooking som er hovedsatsingen.

-Scrapbooking er en voksende hobby. Den er kanskje aller mest utbredt blant nybakte mødre, men det er også mange andre som driver med scrapbooking. Våren og sommeren er høysesong for scrapbooking. Det er tiden for konfirmasjoner og brylluper, og da er det aktuelt med både invitasjoner, takkekort, fotoalbum og andre ting i den forbindelse, sier Randveig Bryne.

 

Fakta:

Scrapbooking er en hobby som går ut på å lage fotoalbum eller utklippsbøker hvor man pynter og designer hver enkelt side selv. Ved hjelp av kartong, mønsterpapir, bokstaver og pynt av ulike slag bygger man opp en side - en layout - som regel med fotografier i fokus. Det er vanlig at siden designes ut fra temaet eller fargene i fotografiene.

Scrapbooking er en hobby som har økt betraktelig de siste årene i Norge. For de ivrigste utøverne er hobbyen nærmest en livsstil. Det er mange som bruker internett flittig til å holde seg oppdatert om hva som rører seg i miljøet, både i Norge og internasjonalt. Det finnes utallige nettsteder for dette formålet; forum, nettbutikker, produsenters hjemmesider og mange blogger med utfordringer og konkurranser.

(Kilde: Wikipedia)

Redaktør -

Nyheter

Indre speil

Indre speil

Det handler om å få fram ordene ...

Sulten

Sulten

«En ærlig beretning om det å overvinne ...

En liten tanke

En liten tanke

"Jeg tror du trenger denne boken."

Inni er det annleis

Inni er det annleis

Funderingar i kvardagen rundt livets gang ...

Elefantene kommer

Elefantene kommer

Flott illustrert billedbok om vennskap

Det hendte

Takk for at du gjorde meg så fine…”

En baker kan stundom ikke tenke seg livet ...

Varemagasin vakte ”opsikt viden om”

Varemagasin vakte ”opsikt viden om”

For første gang skal gi mang en ting ...

Da byen var en varemesse verd

Det finnes i hvert fall ett byhistorisk eksempel ...

Søndagsskolen som var hverdagsskole

Søndagsskolen som var hverdagsskole

Det er ikke alltid at tingene er som de synes ...

Seilskuter som aldri fikk sin sang …

Seilskuter som aldri fikk sin sang …

Noen rimsmeder har med betydelig alvor forsøkt ...