Nye fjes i Jærbuen

21.01.2012
Nye fjes i Jærbuen
Magnar Riveland og Oddbjørn Salte

Det er nye folk som både har skrevet og sørget for inntekter til denne utgaven av Jærbuen. Journalist Magnar Riveland og annonseselger Oddbjørn Salte har begge ordnet med innhold til avisen for første gang.

 Magnar Riveland (42) kommer fra Hjelmeland, og har arbeidet som journalist, redaksjonssekretær og redaktør i lokalavisene Bygdaposten og Strandbuen de siste tolv årene. Han er også kryssordforfatter på si, og de siste årene har han og familien bodd i Spania. Tidligere har han vært aktiv både som teatersjef, festivalgeneral, politiker og skuespiller. For å nevne noe.

-Nå gleder jeg meg til å bli bedre kjent med jærbuen. Det skjer mye spennende på Jæren, og jeg ser fram til å finne gode historier og møte hyggelige mennesker. Jeg håper jærbuen tar kontakt hvis de har tips eller historier som kan være interessante for avisleserne, oppfordrer Magnar Riveland.

-Avisa Jærbuen presenterer ikke nødvendigvis de ferskeste nyhetene. Vi er heller et magasin som kan gå litt mer i dybden og lage reportasjer som inneholder mer lesestoff og har en litt lengre levetid. Det gjør at de gode historiene og fargerike personlighetene er ekstra velkomne i vår tipsbunke, sier den nye journalisten.

Oddbjørn Salte (62) er siddis, men flyttet til Klepp i 1975. Etter å ha vært sjåfør for Agro noen år og gjort seg godt kjent på Jæren, begynte han i “oljå”.

-Jeg ble juniorpensjonist i 2009, etter å ha jobbet i dataavdelingen til ConocoPhillips siden 1981, forteller Oddbjørn Salte.

De to første årene av pensjonisttilværelsen brukte han til å skrive den historiske boka “Posten som kom og gikk i Stavanger Amt fra 1652”. Nå er det annonsesalg for Jærbuens utgiverselskap Regionaviser AS som står på planen til juniorpensjonisten fra Klepp.

-Jeg kjenner mange på Jæren, og nå er det stort sett næringslivet jeg vil reise rundt og besøke. Jeg regner med at jeg vil treffe mange gamle kjente når jeg er ute i embets medfør, sier han.

Tom Gaudland

Nyheter

Jerndikt

Jerndikt

Et forsøk på å forstå ...

Da bikkjene gikk løse

Da bikkjene gikk løse

Tilhørlighet Å bli tatt imot med ...

Aller helst vil eg danse

Aller helst vil eg danse

Det lakkar og lir … - Kom, lat oss snu timeglaset ...

«‘DAYÊ’» Er lyden av kjærlighet»

«‘DAYÊ’» Er lyden av kjærlighet»

En gripende reise gjennom generasjoners kamp, ...

Trollet på hytta hjalp til med kveldsstellet

Trollet på hytta hjalp til med kveldsste...

Kristine Buettner blander gjenkjennelig hverdagsproblematikk ...

Det hendte

Takk for at du gjorde meg så fine…”

En baker kan stundom ikke tenke seg livet ...

Varemagasin vakte ”opsikt viden om”

Varemagasin vakte ”opsikt viden om”

For første gang skal gi mang en ting ...

Da byen var en varemesse verd

Det finnes i hvert fall ett byhistorisk eksempel ...

Søndagsskolen som var hverdagsskole

Søndagsskolen som var hverdagsskole

Det er ikke alltid at tingene er som de synes ...

Seilskuter som aldri fikk sin sang …

Seilskuter som aldri fikk sin sang …

Noen rimsmeder har med betydelig alvor forsøkt ...