Satser friskt på Varhaug

20.01.2012
Satser friskt på Varhaug
Subaneesan Arulthas er i dag apoteker på Klepp, men til sommeren blir han herre i eget hus på Varhaug.

Apoteker Subaneesan Arulthas har styrt Klepp Apotek i vel et år, men forbereder seg nå til åpningen av et nytt apotek på Jæren. Denne gangen er det hans eget.

I august åpner et nytt apotek på Varhaug, og eier og daglig leder Subaneesan Arulthas, eller Suban, ser fram til åpningen.

-Både Hå kommune og innbyggerne ønsker oss varmt velkommen. Hå kommune planlegger stor vekst framover, og det er virkelig behov for et nytt apotek, mener han.

 

Liker seg på Jæren

Suban, som kom til Norge og Sandnes fra Sri Lanka som 12-åring, var ferdig med sin mastergrad i farmasi etter studier i Danmark i 2010. Klepp Apotek åpnet kort tid etter, og han fant sin plass i det nyetablerte apoteket. Nå satser han altså på egen hånd enda lengre sør på Jæren, og sandnesgauken er heller ikke fremmed for tanken om å gjøre jærbu av seg.

-Er det marked for et apotek på Varhaug når det allerede er et på Nærbø?

-Klepp hadde et apotek fra før da Klepp Apotek ble åpnet, men med 18.000 innbyggere var det rom for flere. Gjennomsnittet i Norge er et apotek for hver 7.000 innbyggere. Ellers i Europa er snittet et apotek for hver 3.000. I Hå kommune er situasjonen omtrent den samme som da Klepp Apotek ble åpnet. Hå har i dag har 17.000 innbyggere og ett apotek på Nærbø. Det er både rom for og behov for et apotek i området Varhaug/Vigrestad, mener Suban.

-Hvis det bare var økonomien som styrte, hadde det nok vært enklere og mer lønnsomt for meg å starte et apotek i Stavanger. Men jeg liker meg bedre på Jæren, og har lyst til både å satse og bosette meg her, sier han.

 

Legger vekt på service

Utviklingen til Klepp Apotek viser også at teorien om at 18.000 innbyggere trenger mer enn ett apotek, stemmer bra. Subaneesan Arulthas forteller om mange flere kunder og tre ganger høyere omsetning i januar 2012 enn i januar 2011, da apoteket var relativt nyetablert. Han tror folk setter pris på å handle i et stort, romslig og moderne apotek.

-Filosofien her er at det er viktigere å tenke på at vi skal ha fornøyde kunder enn at vi skal ha mange kunder. Vi legger vekt på å yte god service, og tilbakemeldingene vi får tyder på at vi i så måte treffer bra. Den samme filosofien vil jeg ta med meg og legge i bunn for apotekdriften på Varhaug. Jeg er også glad for å kunne satse i en kjede som i stor grad gir apotekene sine frihet til å forme sin egen virksomhet, slår han fast.

Det er fem ansatte i apoteket på Klepp. Det vil være omtrent det samme i apoteket på Varhaug når det er oppe og går. De ansatte i apotekene skal være fagfolk, enten farmasøyter, reseptarer eller apotekteknikere.

-Finner du nok fagfolk i Hå, tror du?

-Jeg vet at de finnes, og har allerede det meste av staben i boks til åpningen om et halvt år, forsikrer Subaneesan Arulthas.

Redaktør -

Stikkord i denne artikkelen
Subaneesan Arulthas, Klepp Apotek,

Nyheter

Et liv på flukt

Et liv på flukt

Avin Rostami skriver dikt om en barndom i ...

Dikt om krigens skyggesider

Dikt om krigens skyggesider

Bojan Celise Skaar debuterer med diktsamlingen ...

Ene-Bjarne - Forloverens makt

Ene-Bjarne - Forloverens makt

Det blir ellevill dramatikk og litt romantikk ...

Vilja vil ikke

Vilja vil ikke

En dag får Vilja gjøre som hun ...

De ropende tankenes hvisken

De ropende tankenes hvisken

Dikt om sorgens ansikter

Det hendte

Takk for at du gjorde meg så fine…”

En baker kan stundom ikke tenke seg livet ...

Varemagasin vakte ”opsikt viden om”

Varemagasin vakte ”opsikt viden om”

For første gang skal gi mang en ting ...

Da byen var en varemesse verd

Det finnes i hvert fall ett byhistorisk eksempel ...

Søndagsskolen som var hverdagsskole

Søndagsskolen som var hverdagsskole

Det er ikke alltid at tingene er som de synes ...

Seilskuter som aldri fikk sin sang …

Seilskuter som aldri fikk sin sang …

Noen rimsmeder har med betydelig alvor forsøkt ...