Nytt hjem for varmepumpene

19.05.2011
Nytt hjem for varmepumpene
Kjartan Reime har jobbet på spreng for å få alt klart til den offisielle åpningen av den nye butikken til Reime & Haugvaldstad.

Reime & Haugvaldstad vokste seg simpelthen ut av lokalene i Nærbø sentrum, og har nå etablert seg med store og fine lokaler i Jærvegen 67. Dermed er det rom for mer vekst for Norges største forhandler av varmepumpenes Rolls Royce.

For det er det slik Kjartan Reime karakteriserer det kjente varemerket Daikin, som etter hvert skal fylle de nye lokalene. Vi møter 37-åringen i pauserommet i den nye butikken. Selve utstillingsrommet er ennå ikke helt klargjort, og det jobbes på spreng for å få alt klart til den offisielle åpningen den 24. juni.

- Ja, det er litt hektisk her nå. Vi flyttet inn første uken i desember. Da var det ingenting her, det var bare et råbygg. Vi har bygget opp alt her inne, mye ved hjelp av dugnad. Her inne er kontorlokalene, og så skal vi ha utstillingen der ute, sier Reime og peker ut vinduene som skiller kontordelen fra utstillingslokalet. Reime er daglig leder, og eier 45 prosent av foretaket.

 

Norges største

Kjartan Reime og Jon Arild Haugvaldstad drev i utgangspunktet på hver sin tue, og vokste på hver sin kant. Begge forhandlet det samme merket. For to år siden slo de seg sammen.

- Bakgrunnen for sammenslåingen var at vi begge var blitt såpass store at vi ville ta steget å ansette folk. Men det var litt skummelt å gjøre det på egen hånd. Derfor slo vi oss sammen. Vi drev hvert vårt enkeltmannsforetak, og i 2009 så hadde jeg en omsetning på fem millioner kroner. I 2010 hadde vi fjorten millioner i omsetning, og vi er i dag Norges største Daikin-forhandler, sier Reime fornøyd.

 

Beinhard jobbing

- Hvordan vil du forklare suksessen?

- Hmmm, sier Reime… Nøkternhet. Vi har bygd stein på stein. Vi har god service, og god oppfølging. Så tror jeg vi har gjort det riktige i å ansette norske montører. Det er veldig greit for gamle Olga på 85 at montørene som kommer snakker norsk, sier Reime for å illustrere poenget.

- Vi legger vekt på å være ærlige i det vi gjør, holder riktige priser, og prøver å være så raske som mulig. Og så ligger det jo også beinhard jobbing bak, påpeker Reime, og sier videre at dagene har blitt lange i det siste:

- Det har ikke vært uvanlig med arbeidsdager fra åtte på morgenen til tolv på natten, sier han, og vi lurer umiddelbart på om mannen vi snakker med er gift og har familie.

- Ja, jeg er gift, og har barn som jeg foreløpig ikke har klart å løyet fra meg, fleiper han.

- Både jeg og Jon Arild har koner som er med på laget. De er tålmodige og forstår hva det går i selv om vi til tider strekker strikken både langt og lengre enn langt.

 

Kjølerom

Før han slo seg sammen med kompanjongen, drev Reime med både utendørs boblebad og stereoanlegg i tillegg til varmepumpene. Nå er stereoanleggene ute, men boblebadene er fortsatt med, og så har firmaet også startet med kjøleromsutstyr.

- Hjørnekjøleskap begynner å bli mer og mer i vinden. Det er ikke så mange som har råkjeller lenger, og trenger derfor mer plass i kjøleskapet. Det er også mange som har ”side-by-side-kjøleskap”, altså amerikanske kjøleskap med en ismaskin på den ene siden. Selve kjøleskapsdelen på disse er veldig små, og da blir det behov for et ekstra rom for kjøling. Vi kan produsere kjølerom på mål. Vi kan for eksempel plassere det under en trapp, sier Reime, og minner om at kjøleskap fungerer etter samme prinsipp som en varmepumpe, bare at prosessen er reversert.

Boblebasseng

Før vi takker for besøket, tar Reime oss med på en liten omvisning. Det er spesielt en ting han er ivrig etter å få vist fram. Bakerst i det som skal bli utstillingslokalet er et noe spesielt boblebad i ferd med å bli klargjort. Eller skal vi kanskje si at det er en krysning av et boblebad og et svømmebasseng? Et boblebasseng? Det er nemlig mange hakk større enn et standard utendørs boblebad. Med kraftige dyser på begge sidene, skal herligheten være i stand til å sette vannet såpass i bevegelse at det skal være mulig å gjennomføre en ekte svømmeøkt i gigantstampen. Om du tar med badebukse og stiller opp på den offisielle åpningen, skal du ikke se bort fra at du får testet ut herligheten til rundt to hundre tusen kroner. 

Redaktør -

Stikkord i denne artikkelen
Reime & Haugvaldstad,

Nyheter

Det er ikkje mine sko du ser

Det er ikkje mine sko du ser

Viktig bok om ME

Veit ikkje om eg no er åleine

Veit ikkje om eg no er åleine

Ei sterk forteljing om familie, kjærleik ...

Til min obdusent

Til min obdusent

Om de store, klassiske spørsmålene ...

Perspektiver og ettertanke

Perspektiver og ettertanke

Poesi på en helt ny måte

PRESSEMELDING - LESERUNDERSØKELSEN 2024

PRESSEMELDING - LESERUNDERSØKELSEN 2024 ...

Det hendte

Takk for at du gjorde meg så fine…”

En baker kan stundom ikke tenke seg livet ...

Varemagasin vakte ”opsikt viden om”

Varemagasin vakte ”opsikt viden om”

For første gang skal gi mang en ting ...

Da byen var en varemesse verd

Det finnes i hvert fall ett byhistorisk eksempel ...

Søndagsskolen som var hverdagsskole

Søndagsskolen som var hverdagsskole

Det er ikke alltid at tingene er som de synes ...

Seilskuter som aldri fikk sin sang …

Seilskuter som aldri fikk sin sang …

Noen rimsmeder har med betydelig alvor forsøkt ...