Hus og hytte på hjul

14.02.2011
Hus og hytte på hjul
John Sigve Sele startet Rogaland Caravan AS for rundt ett år siden. Nå trør han til med helgeåpent, og satser på at flere rogalendinger får smaken på campinglivet.

Årets kanskje siste snøfall i lavlandet kom ikke akkurat som bestilt for John Sigve Sele. Men Happy Hobby Weekend blir det likevel. Rogaland Caravan AS ønsker våren velkommen med langhelg og mange sommerfristelser på både to og fire hjul.

Det er dagen før Rogaland Caravan AS feirer ettårs dag i Regehallen, og nå satser de på at vår- og sommerklare kunder skal finne vegen til utstillingshallen på Tjelta.

- Kan folk komme i campingvognmodus i dette været?

- Det hadde nok vært bedre om snøen var borte og været var noe bedre, men det er jo snart påske, og folk begynner å lee litt på seg igjen, sier en optimistisk Sele.

Merkevaren Hobby er godt kjent for campingfolk, og Sele leiter seg litt fram på datamaskinen for å finne tallfast dokumentasjon:

- Hobby er et tysk merke, og det er det mest solgte campingvognmekret i verden. Her i landet var markedsandelen på hele 41,4 prosent i fjor, og i alle de siste ti årene har Hobby vært det mestselgende merket i Norge, sier Sele.

 

Mye vogn for pengene

- Hva er det som gjør Hobby så bra?

- Det er en billig vogn, og du får mye vogn for pengene. De har i tillegg mange smarte og praktiske løsninger på innsiden, både om du er alene, familie eller bare to. Og så er de lune og gode i fargene på innsiden, sier Sele.

- Hva er Happy Hobby Weekend, da?

- Det er en landsomfattende…, hva skal jeg si? Gimmick er vel ordet. Alle forhandlerne av Hobby i Norge har åpent både lørdag og søndag. Det blir utlodning der du kan vinne en campingvogn, en iPad eller en opplevelsestur til Skottland. Dessuten blir det en del Hobby-overraskelser, sier Sele med det lurt smil, og legger til:

- Det er 222 premier totalt, så det skal absolutt være mulig å vinne.

 

Stor variasjon

Sele forklarere videre at Hobby kan levere et sted mellom førti og femti forskjellige typer campingvogner, og at tallet for campingbiler ligger på et sted mellom tjue og tretti forskjellige modeller. I tillegg kan kundene få spesiallagde løsninger, men da blir naturlig nok leveringstiden litt lengre. Størrelsen varierer fra soveplass til to til soveplass til åtte, men alle vognene kan i stor grad rigges om på innsiden slik at antallet soveplasser kan justeres etter behov. På et par plansjer over skrivebordet til Sele kan vi se plantegninger av de forskjellige modellene, og hvordan de er organisert på innsiden. Prisen på campingvognene varierer fra 130 tusen til 276 tusen.

 

Mor og far trives når barna trives

- Er campingvogn en familiegreie, mens campingbil først og fremst er for den eldre garde?

- Der er det ingen regel, campingbil og campingvogn er for alle som liker å ha det sosialt, uansett alder eller sosial status. Når du kommer på en campingplass, så snakker du med alle. Det er et veldig godt sosialt miljø blant campere. Det er en billig, og kjempekjekk måte å feriere på, sier Sele med ferieglimt i øyet.

- Jeg tipper at du selv også har campingvogn.

- Ja, jeg har en familievogn som heter 720 UKFE med soveplass til fem personer. Jeg har kone og tre barn, og så snart nyttår er unnagjort, så lurer de på om vi ikke snart skal ut i campingvognen, sier Sele. Etter å ha tenkt seg litt om kan han slå fast at barna er sju, ni og elleve år gamle.

- Og det er akkurat rette alderen for campinglivet?

- Ja, når vi kommer på campingplassen må vi nesten løpe rundt og fange barna med en gang er ute og leter etter nye venner. Når barna trives, så trives også mor og far. Det er jo sånn det er, slår Sele bestemt fast. 

Redaktør -

Stikkord i denne artikkelen
John Sigve Sele, Rogaland Caravan AS,

Nyheter

PRESSEMELDING - LESERUNDERSØKELSEN 2024

PRESSEMELDING - LESERUNDERSØKELSEN 2024 ...

«Nazi-unge!», «homo-jævel!» …

«Nazi-unge!», «homo-jævel!» …

– Mange bøker er skrevet om homser og ...

Norsk haiku

Norsk haiku

Herner Sæverot er aktuell med boken ...

Et liv på flukt

Et liv på flukt

Avin Rostami skriver dikt om en barndom i ...

Dikt om krigens skyggesider

Dikt om krigens skyggesider

Bojan Celise Skaar debuterer med diktsamlingen ...

Det hendte

Takk for at du gjorde meg så fine…”

En baker kan stundom ikke tenke seg livet ...

Varemagasin vakte ”opsikt viden om”

Varemagasin vakte ”opsikt viden om”

For første gang skal gi mang en ting ...

Da byen var en varemesse verd

Det finnes i hvert fall ett byhistorisk eksempel ...

Søndagsskolen som var hverdagsskole

Søndagsskolen som var hverdagsskole

Det er ikke alltid at tingene er som de synes ...

Seilskuter som aldri fikk sin sang …

Seilskuter som aldri fikk sin sang …

Noen rimsmeder har med betydelig alvor forsøkt ...