Flyttet tilbake til Rv. 44

14.11.2010
Flyttet tilbake til Rv. 44
Butikksjef Jan Herikstad flankert av Solveig Gilje og Anne Lise Hiim i en lilla sofa fra Fagmøblers sortiment.

Omsetningen i møbelbutikken Fagmøbler Jæren AS sank drastisk da Rv. 44 ble ledet utenom Kleppe. Nå har butikken flyttet til Øksnevad. Og pilene peker oppover.

Med 1200 kvadratmeter utstillingslokale, kan butikksjef Jan Herikstad glede seg over en ny vår for den tradisjonsrike møbelbutikken i Klepp.

- I sentrum hadde vi 800 kvadratmeter, nå er det 1200, fordelt på to etasjer, smiler Herikstad, og viser vei i den nye butikken. Store, lyse arealer danner en lekker ramme rundt møbelutstillingen.

Fagmøbler Jæren AS kan trekke linjene et godt stykke tilbake i tid. Møbelbutikken har sitt utspring i Helland Møbler på Bryne. Denne ble senere omprofilert til Fagmøbler og flyttet til Klepp. Tilværelsen i sentrum av Klepp var god, helt til riksveien ble lagt i ny trasé. Da forsvant store deler av kundegrunnlaget.

- Jeg har en teori om at butikken forsvant ut av minnet til folk når de ikke kjørte forbi hver dag, sier møbelhandleren, som allerede etter et par måneders drift i Jysk sengetøylagers lokaler på Øksnevad har fått tilbake mange gamle kunder både fra Sandnes og så langt sør som Hå.

 

Fagkunnskap

I stadig sterkere konkurranse med møbelgigantene på Forus, gjelder det å kunne tilby noe unikt til kundene. Kvalitet, service og fagkunnskap står sentralt.

- Det ligger jo i navnet, Fagmøbler, smiler Herikstad.

- Fagmøbelbutikkene eies og drives av både 2. og 3. generasjons møbelhandlere. Dette er folk som har vært svært lenge i faget, og som har god greie på det de holder på med, forklarer Herikstad, og tilføyer at alle nyansatte i kjeden får grundig opplæring.

Kvalitet er også et viktig stikkord, og fagmøbelbutikkene leverer mange kjente merkevarer, både i et høyt og et lavt prissegment. Norske merker som Sandvik og Formfin kan nevnes. Ellers er det mange danske leverandører, som leverer god kvalitet til lavere priser.

 

Fra første til siste

Møbelbutikken betjener kunder i alle aldersklasser, helt fra unge nyetablerere som skal ha sin første sofa, til gamle folk som kjøper sin siste.

- Folk er blitt mer vågelige nå. De tør å krydre hverdagen med litt annerledes farger, sier Herikstad, mens han slenger seg ned i en lilla sofa som står på utstilling nær vinduet.

- Eldre folk kjøper mer moderne møbler. Før kunne du nesten se på en kunde hvilken sofa han skulle ha. Slik er det ikke lenger.

Også salg av hagemøbler har vist seg å være god butikk. I fjor satset man for første gang på hagemøbler, og med finanskrisen friskt i minne var det dette som reddet sommermånedene for møbelbutikken.

 

Yrkesaktivt liv i Fagmøbler

Jan Herikstad har jobbet i møbelbutikken i ti år. Det er å regne som hele hans yrkesaktive liv, ettersom han bare så vidt har rundet de tretti. Som butikksjef – og nybakt medeier i selskapet – blir det lange dager. Kombinasjonen med kone og barn blir en hårfin balansegang.

- Det har vært mye jobbing, spesielt i forbindelse med flytting av butikken. Men det er jo gøy også, smiler møbelhandleren.

Fagmøbler Jæren AS sysselsetter fem personer, fordelt på tre heltidsansatte og to ekstrahjelper.

Herikstad forteller en artig historie fra noen år tilbake.  En av medhelperne i butikken skulle gå over til et annet firma, og hadde sin siste dag på jobb. Hun betjente en kunde som skulle ha en sofa. Kunden syntes det var synd at møbelbutikken skulle miste en så god medhjelper, men han kjøpte sofaen og var fornøyd med det. Etter et halvt års tid ville skjebnen det slik medhjelperen gikk tilbake til sin gamle stilling i Fagmøbler Jæren. Og på hennes første dag på jobb kom tilfeldigvis den samme sofakunden tilbake på ny handletur. Han var så fornøyd med sofaen, at han ville ha en likedan til hytta! Stor var forbauselsen da han fikk hjelp av den samme kundeveilederen som forrige gang.

- Samme kunde, samme sofa og samme medhjelper, som attpåtil har sluttet og begynt på ny. Hva er oddsene for noe slikt? flirer Herikstad.

 

Av Tom Gaudland

Redaktør -

Stikkord i denne artikkelen
Fagmøbler Jæren AS,

Nyheter

Kvinner og mén

Kvinner og mén

Hva skjuler seg bak fasadene? Bli med på ...

Desemberbarn

Desemberbarn

Hva faen gjør man med savn, liksom ...

Alle årstidene i mitt hjerte

Alle årstidene i mitt hjerte

En gripende diktsamling om forløsning, ...

Stråle 3

Stråle 3

Ei vakker og tankevekkande bok

Nekrotisk vev

Nekrotisk vev

Skuffa, seier du ? At ikkje du skulle bli ...

Det hendte

Takk for at du gjorde meg så fine…”

En baker kan stundom ikke tenke seg livet ...

Varemagasin vakte ”opsikt viden om”

Varemagasin vakte ”opsikt viden om”

For første gang skal gi mang en ting ...

Da byen var en varemesse verd

Det finnes i hvert fall ett byhistorisk eksempel ...

Søndagsskolen som var hverdagsskole

Søndagsskolen som var hverdagsskole

Det er ikke alltid at tingene er som de synes ...

Seilskuter som aldri fikk sin sang …

Seilskuter som aldri fikk sin sang …

Noen rimsmeder har med betydelig alvor forsøkt ...