Full fest i Klepp

02.05.2014
Full fest i Klepp
Siri M. Helstrup
Knut Hatteland, Siri Olsen, Odd Byberg og Idar Håland

Det er bare å finne fram dansefot, shoppingbelte og sosiale antenner – du er herved invitert til tidenes fest og feiring 24 timer til ende!

Sett av datoen først som sist: Lørdag 6. september kl. 16.00 går startskuddet for et helt døgn med aktiviteter, underholdning, konkurranser, konserter, tivoli og gode tilbud for folk i alle former og fasonger.
Champagnen sprettes i anledning Jærhagens 10-årsdag og 24 vel overståtte ”Midt på nåttå”. Nå har Klepp Næringsforening og Jærhagen slått sine pjalter sammen for å takke kommunens innbyggere med denne storstilte feiringen kalt Klepp 24.

Kreativt konsept
? Vi ønsket å videreutvikle konseptet med nattåpent, forteller Odd Byberg, leder av Næringsforeningen. ? Det er for eksempel ikke så populært å stenge veien nå etter at tunellen ble åpnet.
? Det ble derfor satt i gang et forprosjekt der jeg var så uheldig å havne, ler Knut Hatteland, kreativ leder og styremedlem i Næringsforeningen.
Resultatet er blitt et helt unikt arrangement som altså strekker seg over et helt døgn, over hele kommunen, men med senter i og rundt Jærhagen.
? Handelsstanden, ulike næringer, foreninger og lag har alltid jobbet godt sammen her på Klepp, sier Siri Olsen, som gladelig åpner dørene for ymse arrangement til senteret hun leder.
Styreleder i Næringsforeningen Idar Håland, er glad for at Olsen har ”plass i stallen”:
? Næringslivet i Klepp har gode aktører, som Handelslaget (Coop), Klepp Sparebank og altså Jærhagen, som gjør det mulig at vi blant annet kan gi gratis konserter til innbyggerne.

Jur og jubel
I tillegg til en mengde opptredener fra lokale entertainere, kommer en velkjent gjeng med bilopphøggere fra Gjøvik for å spille.
? Vazelina Bilopphøggers skal ha to konserter; Først åpner de ballet for både store og små på utescenen klokken fire på lørdag, for deretter å rocke videre for voksne og de med rullator inne i festteltet klokken åtte, forteller Byberg.
Parkeringsplassen rundt Jærhagen vil gi plass til både utstillere, boder og partytelt – og mulighetene er mange for de som vil vise seg fram.
? Bondelaget kan for eksempel arrangere kubingo eller jurkludkasting, foreslår Hatteland.
? Ja, nå er du inne på det unike vi kan få til – me ska ha jurå framme, istemmer Byberg som forventer et stort engasjement fra lokale foreninger og bedrifter.

Brød og sirkus
Inne på Jærhagen står også overraskelsene i kø. I tillegg til tidenes tilbud, kan senterleder Olsen love et allsidig repertoar.
? Jeg kan ikke røpe alt, men kan avsløre at vi skal gjøre noe helt nytt: Kulturskolekoret Viva – finalister i Norske Talenter – skal gå motevisning mens de synger! Og på søndagen går landets første Gudstjeneste på et kjøpesenter av stabelen. Dette blir jo heilt jærsk!
Og jærsk kan være så mangt ? kleppbuen kommer fra hele 80 ulike nasjoner, noe som krydrer arrangementet med ulike kulturer.
? På Verdenslandbyens stand kan man bli kjent med disse kulturene og kanskje få smake litt forskjellig mat, forteller Håland.
Og man skal uansett ikke måtte gå sulten, gratis søndagsfrokost blir servert i festteltet – og Hatteland håper noen tar ansvaret med å vise dagens ungdom hvordan man lager pinnebrød.

Hjul med din glede
Og har du ennå ikke funnet noe som faller i smak? Lag ditt eget arrangement! Arrangørene er åpne for forslag helt til en uke før start, men ta gjerne kontakt så fort som mulig.
? I forkant arrangerer vi også et rebusløp som gir folk muligheten til å bli kjent med sin egen fantastiske kommune, sier Hatteland.
? Der oppfordrer vi alle til å delta – gjerne på sykkel. Og det blir storslagen premieutdeling til vinnerne på festen, lover spent senterleder på Jærhagen.
Håland understreker at dette skal være et kulturarrangement – og at også folk fra nabokommuner er veldig velkomne!

Siri Helstrup

Nyheter

Å være seg selv – den vanskeligste avgjørelsen man tar i livet

Å være seg selv – den vanskeligste avgjørelsen ...

– Å være seg selv er for mange ...

For dårlig oppfølging av fødende

For dårlig oppfølging av fødende

Først lenge etter en akutt innleggelse ...

Gnisten

Gnisten

Vi har alle valg - så våg å ...

Alfabetisk hjernedans

Alfabetisk hjernedans

ja, ytringsfriheten brukes til sitt ytte...

Livet, døden og alt imellom

Livet, døden og alt imellom

Avkledd, skamfullt, nakent og rent på ...

Det hendte

Takk for at du gjorde meg så fine…”

En baker kan stundom ikke tenke seg livet ...

Varemagasin vakte ”opsikt viden om”

Varemagasin vakte ”opsikt viden om”

For første gang skal gi mang en ting ...

Da byen var en varemesse verd

Det finnes i hvert fall ett byhistorisk eksempel ...

Søndagsskolen som var hverdagsskole

Søndagsskolen som var hverdagsskole

Det er ikke alltid at tingene er som de synes ...

Seilskuter som aldri fikk sin sang …

Seilskuter som aldri fikk sin sang …

Noen rimsmeder har med betydelig alvor forsøkt ...