Inviterer til forfattertreff

18.11.2013

Notabene på Jærhagen slår et slag for den lokale litteraturen og invi-terer åtte lokale forfattere til treff i slutten av november.

Butikksjef Mari Vorset håper mange kleppsbuer vil følge oppfordringen om å "Bli kjent med din lokale forfatter", et bud-skap som har blitt forkynt på plakater og flyers de siste ukene.

– Det er første gang vi arrangerer noe slikt, så vi er selvsagt spent på hvordan re-sponsen blir, sier Mari Vorset, som har job-bet i den lokale Notabene-butikken i åtte år, de siste tre månedene som sjef for et kollegium på sju personer.

– Jeg brenner for litteratur. Det hadde ikke gått an å ha en slik jobb uten å være lidenskapelig opptatt av bøker, smiler Vor-, mens hun stabler høstens nyheter på plass i butikkhyllene. Spesielt den lokale litteraturen er hun glad i.

– Vi selger utrolig mange lokale bøker, og

det er selvsagt litt av bakgrunnen for at vi ønsker å arrangere et forfattertreff. Det skal bli veldig artig å ha så mange forfat-tere på besøk samtidig, sier Vorset.

 SIGNERING

Arrangementet finner sted på scenen i Jær-hagen og går av stabelen 28. november kl 18.30. Hver forfatter får 15 minutter til å fortelle om bokprosjektet sitt. Etter at det formelle programmet er avsluttet blir det tid til signering av bøker.

– Vi regner med å holde på helt til sente-ret stenger klokken 22, sier butikksjefen.

Blant navnene som står på tapetet finner vi skikkelser som Aslaug Sveinsvoll og Bente Vigre. Førstnevnte er med sine 94 år blant de eldste forfatterne på Jæren, og har skrevet tre bøker med ulike tema, blant annet novellesamlingen Ved kjøkkenglaset. Bente Vigre har brukt flere år på å samle jærske ord og uttrykk. Disse er kommet mellom to permer i boken Jysla jillt.

– En forfatter som selger mange bøker hos oss er Stig Ellingsen. Han skriver lokal 

krim, og det er noe folk liker godt, forkla-rer Vorset. Det var derfor naturlig å invitere Ellingsen til forfattertreffet.

 

KJENTE NAVN

Andre navn på plakaten er Asbjørn Ny-gård, som før påske debuterte med reises-kildringen Norge på langs. Svein Inge Årrestad har skrevet to bøker med mor-somme historier fra Jæren. Asle Haukland er aktuell med den flotte bildeboken Jæren fra lufta.Tor Obrestad presenterer sine epistler fra tiden i Jærbladet. Og Sjur Hå-land har gravd dypt i historien til Varhaug gamle kyrkjegard. Ivan Storm Juliussen er et kjent navn, og nå er han på trappene med ny bok.

Marianne Øvregaard binder det hele sammen som konferansier.

– Dersom dette blir en suksess, vil vi helt klart prøve igjen til neste år. Det er viktig at vi som bokkhandel støtter opp om lokalt forfatterskap, understreker Mari Vorset.

Redaktør -

Nyheter

Å male stuevegger med mennesker som ikke er permanente

Å male stuevegger med mennesker som ikke ...

"Det gjør for vondt å tenke på ...

Psykt fastlåst

Psykt fastlåst

Avviser alle forslag - for det virker meningsløst/håpløst ...

Men sofaen er din til odel og eie

Men sofaen er din til odel og eie

«Jeg vet jeg er for mye for deg ...»

Forstandens fjolleri

Forstandens fjolleri

Hvordan å elske den som bare elsker ...

Er det bare meg

Er det bare meg

Her er dikt til ettertanke

Det hendte

Takk for at du gjorde meg så fine…”

En baker kan stundom ikke tenke seg livet ...

Varemagasin vakte ”opsikt viden om”

Varemagasin vakte ”opsikt viden om”

For første gang skal gi mang en ting ...

Da byen var en varemesse verd

Det finnes i hvert fall ett byhistorisk eksempel ...

Søndagsskolen som var hverdagsskole

Søndagsskolen som var hverdagsskole

Det er ikke alltid at tingene er som de synes ...

Seilskuter som aldri fikk sin sang …

Seilskuter som aldri fikk sin sang …

Noen rimsmeder har med betydelig alvor forsøkt ...